Hogy lehet kizökkenteni a semmittevésből, motiválatlanságból egy 22 éves lányt?
22 éves, és nem csinál szó szerint semmit! Gimi óta nem tanul (4 éve), nem dolgozik, a házimunkából sem veszi ki a részét. Lentebb egy kérdésnél olvastam egy választ, egy édesanya hozzászólását, miszerint a 20 éves lánya "csak kerülne már el otthonról", hát én is hasonlót érzek! Szeretem, de úgy érzem, kicsúszott a lába alól a talaj, gondoltam szakember segítségére is.
Milyen NEM radikális eszközei lehetnek arra egy édesanyának, hogy beszűntesse ezt az állapotot?
Amit próbáltam, a szép szó, nem segít, mint ahogy az sem, hogy csak akkor kap pl. új ruhát, ha ezt vagy azt megcsinálja itthon. Akkor nem csinálja, neki ehhez nincs kedve. Nagy ritkán kitereget. Bátyja már nem lakik velünk, vele ilyen téren nincs gond, csinálja a dolgát. Tőlünk sem ezt a példát látta a lányom, ezért nem értem, hol rontottuk el, hogy egyik gyermekünk tele van ambíciókkal, másik pedig abban sem "érdekelt", hogy reggel felkeljen, hisz alhat 2-3ig, nincs dolga.
Szülők, fiatalok, mit tanácsoltok? Olyat hiába írtok, hogy tegyem ki itthonról, szeretem, a lányom.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!