Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Odaadnátok? Csak én fújom túl?

Odaadnátok? Csak én fújom túl?

Figyelt kérdés

Férjem testvére tegnap felhívta a férjemet,hogy óriási szívességet kérne! Lesz egy fellépésük a városunktól nem messze (ő Pesten lakik dolgozik), de a színház vagy művház (nem tudom mi pontosan) nem tud annyit pénzt adni,hogy 9 embernek szállást tudjanak fizetni, ezért elkérhetné-e a házunkat! Hát én kicsit kiakadtam! Mi otthon sem lehetnénk, mert akkor nem férnénk el. A tesón kívül senkit sem ismerünk a társaságból. Ráadásul nem is értem, mert mi lakunk Pesttől kb. egy és negyed órára pályán, innen pedig kb. 35-40 percre van az a város. SZóval simán meg lehetne kocsival is járni, még akár reggel is!

A férjem azzal jött,hogy fizetnének 10 ezret érte. Hát nem vagyunk ennyire rászorulva a pénzre,hogy odaadjam érte a házunkat! De ha nem adom oda én vagyok a bunkó. A tesó is mérges lesz rám, meg szerintem a férjemnek is rosszul esik! Nekem mondjuk eszembe sem jutna még a barátaimat sem berakni tesóm lakásába, nem hogy kollégákat!

Ti mit tennétek?

2011. jan. 17. 10:16
1 2 3
 11/24 anonim ***** válasza:
Szerintem ha ezt szépen, nem indulatosan elmondod a férjednek, akkor megérti, valószínűsítem, hogy valahol ő is egyetért.
2011. jan. 17. 11:19
 12/24 anonim ***** válasza:
Biztos nem adnám oda! 9 emberre biztosítsak takarót, ágyneműt, törölközőt, takarítsak, mossak utánuk.... És még ott sem lennék, tehát bárki belekotorhatna a személyes cuccaimba. Ráadásul idegenek! Ez elég abszurd felvetés szerintem! Ne érezd magad rosszul, teljesen jól látod a dolgokat. Az a Ti otthonotok, nem szálloda. Nem is mernék ilyet kérni senkitől.
2011. jan. 17. 11:45
 13/24 A kérdező kommentje:

Na meg volt a balhé! A férjem nem nagyon érti,hogy engem ez miért zavar??? Hát mondtam,hogy eddig mindenki azt mondta,hogy őket is zavarná, de akkor biztos mi vagyunk hülyék. Aztán felhívott a tesó, és elmondtam,hogy belemegyek,de nem örülök neki! Erre mondta,hogy ő nem gondolta,hogy ekkora gond lesz belőle,hogy ez nekem ekkora problémát fog jelenteni. Hát mondom, lehet,hogy másnak is ekkorát jelentene. Na mindegy, annyit kértem,hogy oldjuk meg úgy,hogy van matrac is, a hálószobát hagyjuk ki! Sajnos nem tehetek róla, de arra tényleg nagyon allergiás vagyok, ha más fekszik bele.

Erre,hogy majd megoldják máshogy! Szerintem ciki bevallani a vendégeinek,hogy ha rákérdeznek,hogy miért van bezárva a háló, hogy mert oda nem szeretném,ha bemennének!

Na mindegy, én mondtam, hogy akarnak szóljanak és jöhetnek!

A férjemmel legalább sikerült mások miatt jól összekapnunk!

2011. jan. 17. 12:20
 14/24 anonim ***** válasza:
100%

Aztán majd csodálkoztok, ha valamit kerestek égre-földre, de nem találjátok. Ezért nem engednék idegeneket a házamba: esélytelen megtalálni a tettest, ha eltűnik valami, pláne ha észre sem veszem 1 hónapig.

Mindenesetre később keményen bevasalnám a szívességet a helyedben.

2011. jan. 17. 12:30
 15/24 anonim ***** válasza:
100%
Az a helyzet, hogy ilyet tapintatlanság kérni, de nagyon kényes nemet mondani rá. Ezt a férjednek is kéne látni. Na ültesd csak ide a GyK elé!!!
2011. jan. 17. 12:34
 16/24 A kérdező kommentje:

Hát azt kellene! Ráadásul még reggel meg is kérdeztem tőle,hogy ő merne-e ilyet kérni a tesójától? Mondta,hogy nem! Na mondom ez az! Akkor nekünk miért is kellene asszisztálni ehhez!

Csak zavar, hogy egy ilyen dologért sértődött meg rám! Most én vagyok a sz@r, mert ő nem tudta teljesíteni a tesója kérését!

2011. jan. 17. 12:46
 17/24 anonim ***** válasza:
Csak ha úgyis elmennétek valahová, és üresen hagynátok a házat.
2011. jan. 17. 14:11
 18/24 A kérdező kommentje:
Hát nem tudom! Ennyi idegennek akkor sem szívesen adnám oda, ha nem lennénk itthon!
2011. jan. 17. 14:59
 19/24 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem meg kéne mondanod, hogy menjenek egy olcsó hotelba (ha már fejenként 10ezret fizetnének), de nem hiszed, hogy bármelyikük is szívesen beengedne a házába 8 vadidegent úgy, hogy ő maga nincs itthon, mondván mert a vendégek miatt már nem férnek el A SAJÁT OTTHONUKBAN. Azért a szívességnek is vannak határai. Nem tudom honnan jönnek és hová konkrétan, de már kb. minden isten háta mögötti faluban is van egy-két panzió. Semmit nem tudsz azokról az emberekről, így kockáztatod, hogy ellopnak tőletek valamit (mert ez is benne van a pakliban...)
2011. jan. 17. 15:43
 20/24 anonim ***** válasza:
100%
Mondd meg a tesónak, hogy ha vadidegeneket visz a házatokba, akkor ő felel minden kárért, és az a minimum, hogy utána kitakarít.
2011. jan. 17. 16:18
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!