Hogy vélekedtek azokról, akik normális házasságban élnek, de a születendő gyerek az anyja vezetéknevét viseli és nem az apáét?
1. eset: nagyon gáz a férfi neve, ezt megértem
2. a férfi egy puhapö.cs
3. a nő nem közösnek hanem csak a sajátjának érzi a gyereket, vagy más az apja
Hát én tőlem mindenki azt csinál amit akar, de furcsa, én sem szeretem a hagyományokat felrúgni (lánykori nevet megtartani, gyereknek az anyja nevét adni, mintha leányanya lenne akit elhagytak), utálom az ilyen hiper-super modern újításokat.
Egy esetben tartok ok-nak a dolgot, ha az anya neve történelmi (pl. Széchenyi, Eszterházy, Festetics, Andrássy, stb...), ill az apa neve "gáz", pl. B*zi János, de ezek az esetek igencsak ritkák szerintem.
Mi a feleségemmel a kötőjeles megoldásban egyezhetünk meg. Nekem fontos, hogy legyen aki továbbviszi a családi nevet; eléggé különleges.
És pont amiatt, mert a feleségem szülte, ő etette(mindketten kínlódtunk vele éjszaka :)), ezért én talán fontosabbnak éreztem, hogy hozzájáruljak az "Életéhez" a nevemmel. Nem vagyok babonás, de szerintem mind hisszük azt, hogy a név fontos, már csak azért is mert segíthet az önmeghatározásban. Szeretném, ha a fiam önmeghatározásának része lenne a mi családi nevünk is.
Ezenkívül valóban minden pasi szemét. Én is egy r*hadék vagyok mert fizetésemelést kértem amikor a gyermekem megszületett, én a r*hadék elmentem vásárolni amikor megtehettem, hogy a feleségem a fiammal lehessen. Én a r*hadék dolgozom reggel 10-től éjfélig, és kevésbé tudok részt venni a fiam nevelésében. De valóban olyat akarok ami nem jár. Elvégre inkább a feleségem az a gyerek nem igaz?
Sajnálom, de nagyon tudom utálni az ilyen hozzászólásokat. Egy családban mindenkinek megvan a szerepe, abból kell minél jobbat kihozni. És igen - az én dolgom foglalkozni azzal, hogy minden környezeti tényező meglegyen ahhoz, hogy a fiam jól nőjön fel, és a villanyszámlát is kifizessük. Sosem gondoltam azt, hogy ő inkább az én fiam. Szeretem a feleségemet, és ő a mi gyerekünk, akit ugyanúgy szeretek. Mindkettőjükért az életemet adnám, bár gondolom ez -kedves válaszadó- szintúgy önzőség, hisz ezzel csak "kihúznám" magam a munka alól.
Nezzuk csak tortenelmileg honnan ered a csalad fogalma. A no mint cseretargy hozomannyal eladva a ferfinek A ferfi tulajdona lesz a no es hozomanya igy felveszi az o nevet elhagyja csaladjat. A gyermekei automatikussan az apa a birtoklo ferfi tulajdonai hiszen o tartja el oket igy az o nevet kapjak A csaladban mindenki a ferfi nevet viseli.
Osszefoglalva patrialkalis csaladforma maradvanya a csaladi nev mindenkinek.Ugye anno ma a no megkeresi sajat kenyeret nem fugg ferjetol es megtarthatja sajat nevet ha kedve van gyerekeit sajat csaladi nevet adhatja.Uj idok uj szokasok 100 ev mulva ez lesz az elfogadtott. Ki gondolta volna 50 eve hogy eltunnek a Jazsefnek majdnem teljessen es jon a kotojeles korszak es a tobb szazerzer elettars.
Az en ferjem azt mondta ,,te szenvedtel vele te hordtad ki te szulted kinokkal te dontesz mi legyen a neve,,
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!