Hogy vélekedtek azokról, akik normális házasságban élnek, de a születendő gyerek az anyja vezetéknevét viseli és nem az apáét?
Nekem semmi bajom vele, az ö döntésük :)
Majdnem velünk is az lett, tudniillik a férjem egy egyéjszakás kalandból született, utána a nevelöapja nevét kapta, aki rendesen kicseszett a családjával és tiszta szívböl gyülöli és azt mondta, hogy nem akar egy ilyen undorító nevet továbbörökíteni, föleg hogy vér szerint köze sincs hozzá. Végül én gyöztem meg, mert én meg aztán föleg nem az enyémet mert apám egy alkoholista szemétláda és én leánykori nevet is fogok változtatni (intézés alatt), arra meg nem volt idö akkor. Tehát maradt a tradicionális "apja-nevét-kapja" felállás. Nem bántuk meg.
A férjemnek közepesen gyakori neve van (kb. a Szalai lehet ilyen gyakoriságú), nekem viszont rettentő ritka a keresztnevem. Akit így hívnak, mint rokon. A legfiatalabb férfi 60 körül van.
Apámat nagyon szeretem és tisztelem, büszke vagyok a nevemre is. Ezt a férjem is tudja (ő a hangzása miatt sincs annyira oda a nevéért).
Így az anyakönyvvezetőnél mindenki maradt a saját nevén (kereszt- és vezetéknév kombinációval teljesen egyedi a nevem a bolygón), a gyerek meg kötőjeles nevet fog kapni.
Felmerült, hogy esetleg a férjem felveszi az én nevemet, de mondta, hogy lusta iratokat cserélni, no meg van már egy gyereke és benne sem okozna zavart.
A kötőjeles verzió is tulajdonképp a gyereke miatt lett, hogy ha lesz közös, ne térjen el teljesen a vezetéknevük.
Mondjuk szegény majdani gyerek lekaparja az arcát aláírásnál, olyan hosszú vezetékneve lett, de majd eldöntheti, hogy használja, az egyik vezetéknevet akár rövidítheti is csak kezdőbetűvel - vagy meg is változtathatja majd, ha neki nem fog tetszeni.
Nálunk is ez a helyzet.
A fiam az én nevemen van, és nem az apjáén, így döntöttünk közösen.Az ok:Nagyon különleges, és hosszú nevem van, és 3 nővérem, akiknek 4 lányuk.És itt meg is szakadt volna a dolog, senki nem vitte volna tovább a nevet.Egyedül nekem van fiam, a két név viszont az apjáéval együtt nagyon komikus lenne, nem beszélve arról, hogy baromi hosszú.
"INGYEN KÍNLÓDOTT VELE" "LEMONOTT A KARRIERJÉRŐL" "ők dolgoznak érte, megcsinálni könnyű" "Elsősorban a nőé a gyerek" "Csak a pasik annyira önzők, hogy mindent maguknak akarnak.Még azt is, amiért nem dolgoztak meg."
Hát, neked gratulálok, megfogtad az anyaság és a CSALÁD lényegét...
Az írásod alapján elég rossz tapasztalataid lehetnek, de ez a te magánügyed. Nem kell kivetíteni a társadalomra, családok ezrei élnek nyugodtan, normálisan. Ha te melléfogtál, azért csak magadat okolhatod.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!