Ki kezeli a közös pénzt? Hogyan tudtok spórolni?
Bocsi a megfogalmazásért, de nem engedte a szerver kiírni, ahogy akartam: ki kezeli nálatok a pénzt?
Minden trükkre, praktikára kíváncsi vagyok, hátha tudtok olyat mondani, ami újdonság számomra.
Szerintem a közös kassza és a jó kommunikáció a legegyszerűbb megoldás. Én pl. a feleségemmel minden hónap elején költségvetést készítünk: összeírjuk a bevételeket és a kiadásokat, megbeszéljük, milyen céljaink vannak és arra mire mennyi extra pénz kell a koszton kívül.
A lényeg, hogy felváltva, de mindegyikünk anyagi vágyai teljesülnek, legyen szó utazásról, új számítógépről, tanfolyamról, bármi. És igen, tudunk felváltva lemondani a saját igényeinkről, hogy a másik nagy volumenű terve megvalósulhasson.
Szerintem alapból így kéne csinálni. Persze ehhez bizalom kell és önzetlenség kell mindkét részről.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!