Kihathat ez a további életben valamire? Ha igen, mire?
Mindenre. Az élethez való alapvető hozzáállására. Sokszor nem is nyilvánul meg egyértelműen, hogy erről van szó.
Felnőttkorban, ha a gyerek felismeri ezt, akkor sok utánaolvasással és erős akarattal a háttérbe tudja szorítani ezeket az érzéseket. Vagy ha egyedül nem megy, akkor szakember segítségét is igénybe veheti.
De sajnos sokan fel sem ismerik, mi a gond, vagy egyszerűen nem vallják be maguknak.
Majdhogynem biztosan az egész életére.
De ha ez még korán megváltozik, és utána minden ok, és sokat kommunikálnak vele a szülők, mindent megmagyaráznak, sok a nevetés, szóval csak jó példát lát, akkor valószínűleg valamennyire vissza fog tudni állni a norma szinthez.
Teljesen ép lelkű ember szerintem nem lesz, de lesz annyi + élménye, tapasztalata is, hogy talán afelé el fog tudni menni és le fogja tudni választani a - dolgokat.
Szerintem ez alapjaiban befolyásolja a gyerek teljes személyiségét, és a viszonyát más emberekhez. Zárkózott, bizalmatlan felnőtt válik belőle. És nem hiszem, hogy ezeket meg tudja változtatni később, mert ez nem úgy megy, hogy holnaptól kezdve nyitottabb leszek.. Ez ő maga.
Az én családom nem volt ilyen problémás, de a szüleim folyton veszekedtek, idegeskedtek, és mindezek tetejébe kora gyerekkoromtól kezdve sorra haltak meg olyan rokonaim, akiket szerettem. Ezek a körülmények határozták meg az egész életszemléletemet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!