Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Anyám azzal fenyeget, hogy...

Anyám azzal fenyeget, hogy kirak itthonról. Tehet ilyet?

Figyelt kérdés

Ezek a körülmények: 20 éves nappali tagozatos egyetemista lány vagyok, 2007 ősze óta folyamatosan nappalin tanulok. Szüleim elváltak, anyámmal és a barátjával élek. Mivel anyám akarta az egyetemet (én dolgozni szerettem volna), vállalta a finanszírozást, ezért nem szorultam diákmunkára, semmiféle más munkára, és nem is mentem dolgozni. Egy nagy házban élünk, ahol mi hárman lakunk a felső szinten, az alsón anyukám anyja. A haszonélvezeti jog anyám barátjánál van, de a tulajdonos anyám.

Van egy barátom, akit anyám nagyon nem bír (hagyjuk az okokat, az a lényeg, hogy nincs is rá oka valójában). Most, hogy vizsgaidőszak van, anyám azzal fenyeget, hogy amíg be nem fejezem a vizsgáimat, addig nem találkozhatok barátommal, ha mégis elmegyek itthonról, akkor kidobálja a cuccaimat a ház elé és nem enged vissza többé. (Nem félnék tőle, ha tudnám, hogy nem teszi meg, de képes rá, és ezt természetesen nem szeretném.) Beszéltem vele erről, de csak a saját igazát hajtja, nem tágít. Én viszont szeretnék a barátommal találkozni, igaz, kevesebbet - mert tényleg sokat tanulok. Ha más út nincs, a joghoz fogok fordulni (ha lehet egyáltalán), hogy tehet-e ilyet egy anya? (Nem az érzelmi oldalára vagyok kíváncsi a dolognak, hanem a jogi részére.) Köszi a válaszokat!

2011. jan. 3. 20:31
1 2 3 4 5
 1/49 anonim ***** válasza:
71%
Szerintem ha elmúltál 18 akkor küld el amikor akar,mivel nagykorú vagy.
2011. jan. 3. 20:36
 2/49 anonim ***** válasza:
78%

Igen megteheti!

Mivel elmúltál 18 éves, nagykorú vagy, és nem a Tiéd a ház akár a következő pillanatban is kirakhat! Sajnálom de ez az igazság.

3/49 anonim ***** válasza:
54%
Sajnos 18 éves korod után megteheti :S
 4/49 anonim ***** válasza:
64%
Ja és a jogi oldala ez, attól még, hogy az anyukád, bármikor kitehet mivel felnőtt vagy és az ő házában élsz.
2011. jan. 3. 20:37
 5/49 A kérdező kommentje:
Nem a nagykorúságtól függ, hanem a tanulmányoktól. Olyasmit hallottam, hogy nappalis egyetemistát csak akkor rakhatnak ki a szülői házból, ha ugyanolyan körülményeket biztosítanak neki, amilyenben addig élt.
2011. jan. 3. 20:37
 6/49 anonim ***** válasza:
64%

Igen, kirakhat.

Azért nem semmi...

2011. jan. 3. 20:38
 7/49 anonim ***** válasza:
86%

Kirakhat.

Más kérdés, hogy én egy percig nem akarnék ilyen nővel élni, dobbantanék magamtól.

2011. jan. 3. 20:43
 8/49 anonim ***** válasza:
60%
Azért nagyon erős dolog ez h csak úgy az utcára tegye a 20 éves gyerekét egy anya.nyilván van az a kor amikor teher lehet a nagy gyerek mondjuk 30körül.DE hogy még munkája sincs meg semmi.Az ilyen szülő nálam mínuszban van...
2011. jan. 3. 20:44
 9/49 anonim ***** válasza:
62%
Szerintem egy fiatalt nem csak eltartani kell hanem vmilyen szinten terelni is a jövője felé ha tanácstalan segíteni neki abban h megteremtse a saját életéhez szükséges dolgokat.ha csak úgy kiteszi mint egy kutyát az kb olyan mintha halálos ítéletet mondana felette..nem semmi dolgok ezek.
2011. jan. 3. 20:45
 10/49 anonim ***** válasza:
66%

Sajnos felnőtt keresőképes ember vagy, azt mondják menj koleszba.

Engem azért vágott ki anyám, mert nem szakítottam a párommal pedig ő azt akarta volna. 20/L

2011. jan. 3. 20:45
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!