Anyám azzal fenyeget, hogy kirak itthonról. Tehet ilyet?
Ezek a körülmények: 20 éves nappali tagozatos egyetemista lány vagyok, 2007 ősze óta folyamatosan nappalin tanulok. Szüleim elváltak, anyámmal és a barátjával élek. Mivel anyám akarta az egyetemet (én dolgozni szerettem volna), vállalta a finanszírozást, ezért nem szorultam diákmunkára, semmiféle más munkára, és nem is mentem dolgozni. Egy nagy házban élünk, ahol mi hárman lakunk a felső szinten, az alsón anyukám anyja. A haszonélvezeti jog anyám barátjánál van, de a tulajdonos anyám.
Van egy barátom, akit anyám nagyon nem bír (hagyjuk az okokat, az a lényeg, hogy nincs is rá oka valójában). Most, hogy vizsgaidőszak van, anyám azzal fenyeget, hogy amíg be nem fejezem a vizsgáimat, addig nem találkozhatok barátommal, ha mégis elmegyek itthonról, akkor kidobálja a cuccaimat a ház elé és nem enged vissza többé. (Nem félnék tőle, ha tudnám, hogy nem teszi meg, de képes rá, és ezt természetesen nem szeretném.) Beszéltem vele erről, de csak a saját igazát hajtja, nem tágít. Én viszont szeretnék a barátommal találkozni, igaz, kevesebbet - mert tényleg sokat tanulok. Ha más út nincs, a joghoz fogok fordulni (ha lehet egyáltalán), hogy tehet-e ilyet egy anya? (Nem az érzelmi oldalára vagyok kíváncsi a dolognak, hanem a jogi részére.) Köszi a válaszokat!
Igen megteheti!
Mivel elmúltál 18 éves, nagykorú vagy, és nem a Tiéd a ház akár a következő pillanatban is kirakhat! Sajnálom de ez az igazság.
Igen, kirakhat.
Azért nem semmi...
Kirakhat.
Más kérdés, hogy én egy percig nem akarnék ilyen nővel élni, dobbantanék magamtól.
Sajnos felnőtt keresőképes ember vagy, azt mondják menj koleszba.
Engem azért vágott ki anyám, mert nem szakítottam a párommal pedig ő azt akarta volna. 20/L
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!