Segítséget kérnék Én is. A párom nem eszi meg azokat az ételeket mik a családban szokottak, de még meg sem kóstolja őket?
Mindenki főzzön magára.
Önszántából még senki nem halt éhen, nem kell ezen idegeskedni.
Miért nem eszi meg?
Ilyenkor a párod gondoskodjon magának megfelelő kajáról, és ő egye azt (szó nélkül!). Ez a minimum, amit meg kellene tennie.
Én sem tudtam megenni apósom főztjét (két évig laktunk náluk) mert iszonyú fűszeresen főz és húsosak, én pedig vegetáriánus vagyok. Minden étkezéskor a magamnak készített ételt ettem, amikor húsos menü volt. Ennyire egyszerű.
Ja, és az "Én"-t nem kell nagy É-vel írni :)
Makacsság, igen, de mindkét fél részéről.
De megindokolja a párod, hogy miért nem eszi meg a mama főztjét?
Ha együtt éltek a pároddal is, a mamával is már ennyi ideje, ideje külön költöznötök a mamától, de legalábbis külön életet, háztartást kialakítani. Főleg, ha ebben a mama és az asszony nem egyezik. Sajnos akkor lehet, hogy a mama sértődik meg. De ez az élet rendje egy párkapcsolatban: többé-kevésbé elszakadunk a mama szoknyája mellől. Nem kell persze teljesen, csak annyira, hogy legyen egy saját életterünk, ki tudjuk alakítani a saját szokásainkat.
Ha csak ketten vagyunk a párunkkal, még akkor is nehéz összehangolódni, hát még akkor, ha az egyikünk mellett állandóan van egy mama...! :)
Vagy pedig maradunk mamakisfia-kislánya és akkor nem hozunk asszony-embert a házhoz.
Nehéz helyzet, de nem megoldhatatlan.
Gondolom a mama még a nokedli-pörkölt-rántott hús-krumpli ételeket főzi, és ha régi vágású háziasszony, mindezt zsírral. A párod meg modernebb, nem kell feltétlen vegetáriánusnak lenni, de ő kímélőbb ételeket enne, diétázna, jobban vigyázna az alakjára.
Nálunk az anyósom ilyen, mindent zsírral főz, házi tyúkhúsleves méteres zsírral a tetején, és ha nem eszel legalább két tányérral, csak összepiszkoltad a tányért, nem is ettél.
A párodnak kellene picit rafináltabbnak lenni, új recepteket, ételötleteket mutogatni, esetleg együtt főzni az anyukáddal. Amikor anyóspajtásék nálunk esznek, csak azért is könnyebb, "modernebb" fogásokat készítek, és eljutottunk oda, hogy ez is finom, és ő is kipróbálja, főleg most, hogy kiderül, apósom cukorbeteg.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!