Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » átkozottul egyedül érzem...

átkozottul egyedül érzem magam, pedig mindenki nagyra értékel; - miért?

Figyelt kérdés

Soha senki nem hív meg sehova, vagy hív fel, az életem minden percébe az egyedüllétet vonzom be valami okból. Pedig mindenki így-meg úgy dícsér, hogy ilyen meg olyan értékes ember meg jóbarát vagyok. Csak épp nekem nincs kivel megosztanom a problémáimat. Állandóan én hívogatok mindenkit ha találkozni szeretnék valakivel. A saját tesóimat is állandóan nekem kell hívogatnom, pedig nagyon örülnek ha látnak. Ez számomra ellentmondásos, és logikátlan viselkedés. Tudom hogy beképzeltnek tűnik, de már azt kell mondjam, legszívesebben szkennelném magam hogy legalább egyetlen ember legyen ebben az átkozott életben aki néha felhívna (és nem mindíg én), vagy kezdeményezné hogy találkozzunk időnként; - akivel értelmesen (építő jelleggel) el lehetne végre beszélgetni (nem az x-faktorról,meg mit tudom én milyen nevű mondvacsinált "tehetségekről" - különben sem tévézek, mert az is inkább leépíti az embert mintsem gazdagítana).

Nyomorult egy világ ez én mondom...

2010. dec. 31. 17:57
1 2 3 4 5
 41/47 anonim ***** válasza:

22:01 vagyok, és ha valóban így gondolod, lehet, hogy a családod is kicsit ludas a dologban. Szerintem az ember természetesenek veszi a családtagjai jelenlétét. A te rokonságod is hasonlóan gondolkodhat, és te nyugodtan beállíthatsz hozzájuk csak úgy, egyet dumálni anélkül, hogy azon gondolkodnál, ki kit látogat meg. Azt hittem, a barátokra gondolsz. Tudod, nekem nincs családom, csak néhány rokonom nagyon messze a lakóhelyemtől. Ha családom volna, nem vacakolnék sem hülye fóbiákkal, sem azzal, hogy senki sem érti meg, mit beszélek és miért...arra van a család, ott nem érzed magad kiközösítve. Lehet, a rokonaidat annyira leköti a saját közvetlen környezetük, hogy fel sem tűnik nekik, hogy téged fel kellene hívniuk. Akkor pedig neked kell benyitni hozzájuk. Először mindig őket kell meghallgatni, az igaz, de gondolom, ez nem okozna problémát.

Lehet, tényleg csak barátnő-hiányod van...csoda tudja.

2011. jan. 3. 00:58
 42/47 A kérdező kommentje:
Utolsó, köszönöm a választ! Ezen már túlvagyok, mint ahogy írtam is, sőt azt is mondtam pl. tesóimnak hogy néha jó lenne ha ők is hívnának. de aztán vagy rávágják hogy oké, (persze semi sem történik, vagy pedig -mint hugom- azzal jön hogy sokat dolgozik. Oké, én elhiszem, de én is (ezt az ünnepi időszakot kivéve) reggel 7-től este7-ig melózok de azér mégis szorítok időt rájuk. Szüleimmel más a helyzet pl. muterom az szokott hívni, de vele e szokásos "hogy vagy" stb. dolgokon kívül nagyon mást nem tudok, mivel kicsit konzervetív gondolkodású. Á, mindegy, lehet tényleg igazad van, és csak azért írtam le mindezt mert most volt időm magammal is foglalkozni, és ilyenkor rögtön előjön ha hiányzik egy darabka a kirakósjátékból (=társ), és ezért ott kerestem visszaigazolást ahonnan -az ünnep mondanivalóját figyelembe véve logikusan- szeretetet remél az ember. Köszönöm még egyszer a hozzászólásokat!
2011. jan. 3. 10:38
 43/47 anonim ***** válasza:

Már válaszoltam, de leírom bővebben hogy velem mi történt. Kisebb koromban nem akartam senkivel sem barátkozni, és most meg nem találok témát amiről beszélgethetnék a többiekkel. Van társaságom egy másik városban, de ők sem olyan közeli barátaim, mert így még nehezebb kapcsolatot kialakítani. A szüleim nem engednek el egyedül sehova sem. Te már felnőtt vagy úgyhogy szerintem eljárhatnál különböző helyekre, ismerkedhetnél. Így biztosan találsz valakit. Én is attól félek, hogy a kialakult baráti társaságokba én már nem fogok beleférni, de a felnőtteknél ez már nem így van.

A másik probléma ami nálam is előfordult hogy a végén már túlságosan akartam barátkozni, és mindenkihez odamentem, csak hogy barátkozzon velem. Ezt a többiek érzik és még rosszabb lesz. Ezt csak úgy sikerült legyőznöm (de még mindig nem teljesen sikerült, de már alakul) hogy elmentem egy pszichológushoz aztán pszichiáterhez. Nem olyan szörnyű, mert használ. Én olyanhoz mentem, aki homeopátiás szereket írt fel.

És ne akarj minden áron barátokat szerezni, mert nem biztos, hogy olyan társaságot találsz ami neked megfelel. Most hogy így visszagondolok rá, általánosban nagyon hülye osztálytársaim voltak és végülis örülök, hogy nem álltak velem szóba. Lehet, hogy akkor most én is olyan lennék.

2x is sikerült összebarátkoznom valakikkel, de pár hónap után megszakadt a kapcsolatunk nem tudom miért. Az egyikük az osztálytársam, és mostanra ő lett a legnépszerűbb. :( Azzal van bajom, hogy nem is akar senki közelebbről megismerni, csak úgy átnéznek rajtam,:( pedig a felnőtt ismerőseim intelligensnek tartanak. Többen is mondták hogy az vagyok.

15/L

2011. jan. 3. 11:02
 44/47 A kérdező kommentje:
Kedves utolsó, a fogalmazásod alapján efelől semmi kétségem! Köszönöm!
2011. jan. 3. 15:22
 45/47 anonim válasza:

Jajj nem úgy értettem az értéktelent...

Na mindegy nekem sincs kedvem mindent megmagyarázni.

A lényeg az hogy keress.

2011. jan. 3. 17:43
 46/47 A kérdező kommentje:

Kedves utolsó válaszoló, azt hiszem félreértesz. Számomra nagyon szimpatikus a fogalmazásod, sőt, a korodhoz képest kifejezetten!

Ne érezd magad rosszul: hozzászólásod sokat segít nekem abban, hogy kialakuljon bennem egy objektív látásmód.

Én tudom, hogy segíteni akartál, de hidd el, el is érted vele a célod! Köszönöm hogy írtál! Ha nem nagy teher, örömmel venném ha írnál privátban is! További szép napokat!

2011. jan. 3. 23:49
 47/47 anonim ***** válasza:
ismerős
2011. jan. 7. 22:52
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!