Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Mást is megbélyegeznek amiért...

Mást is megbélyegeznek amiért egyedül álló anya?

Figyelt kérdés

Több, mint fél éve lettem egyedül álló anya. 2,5 éves a gyermekem. Minden honnan csak negatív visszajelzést kapok. Kezd betelni a hócipőm. 29 éves értelmes nő vagyok, de se munkát se társat nem találok. A munkáltatók azért aggódnak, mert mi lesz ha gyerek beteg lesz...hiába mondom nekik, lenne ki vigyázna rá. Az már nem érdekli őket, hogy én két kézzel kapaszkodnék a munkahelyembe és nem megyek el gyesre még egyszer.

A pasik meg elsőre azt mondják, nem zavarja őket, aztán mégis eltűnnek. Mondjuk ez most nem is érdekel annyira, nem ez a fontos. Nem gondoltam, hogy ennyire hátrányos helyzetbe kerülök, amiatt, hogy gyereket vállaltam. Tudom, hogy nem vagyok ezzel a problémával egyedül. És mérhetetlenül igazságtalannak tartom a mai világot. Mit tehet ma egy egyedül álló anya?

2011. nov. 7. 18:52
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
87%

Sajnos még létezik a probléma. Íme egy hasonló helyzetben levő, 3 gyermekes sorstársad írása:

[link]

2011. nov. 7. 18:59
 2/11 anonim ***** válasza:
74%

Én a munkáltatónak nem vallanám be, hogy egyedülálló vagyok. Majd ha véglegesítettek akkor mondanám azt,hogy szétköltöztünk a gyerekem apjával. Ez nem kivitelezhető?

Társat meg, én 35 évesen gyerek nélkül sem találok, ha esetleg megvigasztal, pedig vékony, átlagosan szép és jóval fiatalabbnak látszom a koromnál.

2011. nov. 7. 19:03
 3/11 anonim ***** válasza:
73%

Sokan a saját hibájukból lesznek egyedülálló anyák. Vagy felelőtlenül vállalnak gyereket,vagy a párkapcsolatukat nem hozzák rendbe. Emiatt sokan általánosítanak. Azon ne csodálkozz,hogy kisgyerekesként nem vesznek fel. A munkáltató,ha felvesz,nem küldhet el könnyen,ha mégis elmégy a gyereket ápolni.

Abban igazad van,hogy a mai világ igazságtalan,de nemcsak az egyedülálló anyákkal szemben.

2011. nov. 7. 19:04
 4/11 A kérdező kommentje:
No, nem sajnáltatni akarom magam, meg fogom ezt oldani,mint eddigi életem során is helyt álltam. Csak dühös vagyok és felháborodott. És igen, eszembe jutott, hogy letagadom a gyereket, csak a három hónap próba idő alatt igen nehéz titokban tartani, bár tény nem kivitelezhetetlen. És igen tudom, hogy nem csak az egyedül állóknak nehéz sorsa. Egyszerűen felháborít, hogy olyan miatt ítélnek, amit amúgy a társadalom elvár. Mert amíg nem volt gyerekem, azért néztek rám ferde szemmel, most meg azért mert van. De hiszen az én fiam is felnő egyszer, belőle is adófizető, munkás állampolgár lesz. Ez most még nem számít...
2011. nov. 7. 19:11
 5/11 anonim ***** válasza:
11%
Szerintem elég gáz, ha fél év után már rögtön pasit akarsz fogni magadnak. Én voltam egyedül évekig, pedig lehetett volna valakim sokszor, de valahogy nekem fontosak az emberi kapcsolatok, nem tudok egyik embertől a másikig szaladni. Azt hiszem, a te esetedet hívják társfüggőségnek.
2011. nov. 7. 19:38
 6/11 A kérdező kommentje:

19:38

Lehet társfüggő vagyok, de nem ismersz és úgy ítélkezel. Fogalmad sincs, hogy a kapcsolatom mióta volt már halott és hogy az azt megelőző évben sem voltunk már együtt.Az anyagiak miatt húzódott el a szét költözés. Másfél éve nincs párom, uram bocsá, hogy egy ennyi idő után szeretnék ismerkedni, randevúzni és hogy vágyom én is az ölelésre. De Te csak azt olvastad ki ebből az egészből ami téged érdekel. Pont az ilyenek miatt van ez a helyzet, akik ilyen könnyen ítélkeznek, ahelyett, hogy úgy alkotnának véleményt, hogy egy kicsit is bele gondolnának a másik helyzetébe. Engem most a munkáltatók idegesítenek, a pasi téma, mint már említettem másodlagos.

2011. nov. 7. 19:56
 7/11 anonim válasza:
86%

en no vagyok, nincs gyerekem, se parom, szoval nem tudom mit erezhetsz. csak annyit szeretnek mondani, hogy en nagyon tisztelem az olyan noket mint te, mert eros vagy es mindent megteszel a gyerekedert, munkat keresel azert hogy eltartsd. ez nagyon szep dolog es melyseges tiszteletem. az nem a te hibad hogy nem sikerult a kapcsolat, vagy hogy a parod lehet alkalmatlan volt. ellenzem hogya munkaltato ilyenekre kerdez ra, ez undorito. pont a azt fosztjak meg a munkatol, akinek nagy szuksege van ra, de sajna ide jutott a vilag, a modern felfogas. kar hogy az emberek hulyek, es materialis felfogasuk van, es nem veszik eszre az igazi dolgokat. sok sikert kivanok neked, remelem , hogy az osszes elutasitas amit kaptal a javadra valik, es orulni fogsz neki, mert sokkal jobb allast fogsz talalni es egy sokkal jobb partnert.

sok sikert:)

2011. nov. 7. 22:16
 8/11 anonim ***** válasza:
45%

én is huszonéves egyedülálló anya vagyok, egy majdnem három éves gyerekkel. én nem tapasztalom a megbélyegzést. bár nekem nem kell munkát keresnem, így erről nem tudok nyilatkozni. de születése óta egyedül nevelem a gyermekem, és e majdnem három év alatt úgy érzem, csupa empátia ölelt körbe. randizgattam is, legtöbbször elvált férfiakkal, akiknek szintén volt gyerekük,de végül egy gyermektelen mellett kötöttem ki.

A munkáltatók meg általában a kisgyerekes anyáktól viszolyognak tudtommal. Biztos vagy benne hogy azért utasítanak el, mert egyedülálló vagy? Talán a pasik sem a gyerek miatt lépnek le, csak könnyebb rákenni.

E két szituáción kívül hol tapasztalod még a hátrányos megkülönböztetést?

2011. nov. 8. 03:59
 9/11 anonim ***** válasza:
Szia,azért mert nem sikerül valakinek a párkapcsolata,vagy nem megfelelő embernek szült gyereket,azért még kaphatna munkát és lehet új párja is.Azért ne ítélkezzünk már fejvesztve!Mindenki kerülhet hasonló helyzetbe,azt hisszük,hogy jól választottunk,imádjuk,szeretjük az embert ő meg fogja magát és megcsal minket,vagy kiszeret belőlünk.A kérdésre válaszolva pedig,nehéz ma munkát találni gyerek nélkül is!Szerintem nem a helyzeted miatt nem sikerül neked sem,hanem amúgy is nehezen megy.A meghirdetett állások nagy része már akkor betöltött,amikor meghirdetik,mert kötelező pályáztatni.Tarts ki,fogsz találni,csak sajnos enm egyik napról a másikra!
2011. nov. 8. 08:46
 10/11 anonim ***** válasza:
100%
Ez így van, a társadalomnak inkább a lelépő "apukákat" kellene elítélni. Ha vki vkinek gyereke(ke)t szül, nem valószínű, hogy ott akarja hagyni, pont ezek miatt. Gyerekes, de főleg többgyerekes pároknál az apa szokott a hibás lenni, kilép, aztán a nő és a gyerekek isszák a levét. Aki meg azt írta, függő: ezt kötődésnek nevezzük inkább, és ez a normális. Anyagilag pedig függő: 1 gyerekkel is nehéz munkát találni, többel, segítség nélkül pedig szinte lehetetlen. Társra ez fokozottan igaz.És nem megbélyegzés ez, hanem egyszerűen sem a munkaadónak, sem a lehetséges partnereknek nem éri meg ilyen nőt választani, van elég házas vagy hajadon, gyerektelen is. A megoldás az lenne, ha a család fontossága megnőne, és jobban elítélnék a pár férfi felét is. Ha ő sem kapna mégegy esélyt (amiről pedig pont a nők tehetnek), jobban meggondolnák a párválasztást, és a család elhagyását is. Amíg ez van, a nő marad a munkanélküliségben, magányban, a férfi meg simán kezdhet új életet, szinte tiszta lappal indul.A nőknek kellene szigorúbbnak lenni, és nem kezdeni ezekkel a férfiakkal( több gyerek esetén pl. gondolhatnák, hogy a feleség nem üldözte el a palit, kilóg a lóláb!), idővel akkor nem állnának elő ilyen hátrányos helyzetek. Jobban megfontolná mindenki, kivel alapít családot, ha pedig már megtette, kitartana mellette (persze nem olyan esetekre gondolok, ahol ,erőszak, szenvedélybetegségek, stb jön közbe) Törvénnyel ezt ("megbélyegzés" ellen fellépni)úgysem lehet szabályozni, ezeknek a helyzeteknek a kialakulását kellene megelőzni.
2011. nov. 8. 09:50
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!