Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Mást is megbélyegeznek amiért...

Mást is megbélyegeznek amiért egyedül álló anya?

Figyelt kérdés

Több, mint fél éve lettem egyedül álló anya. 2,5 éves a gyermekem. Minden honnan csak negatív visszajelzést kapok. Kezd betelni a hócipőm. 29 éves értelmes nő vagyok, de se munkát se társat nem találok. A munkáltatók azért aggódnak, mert mi lesz ha gyerek beteg lesz...hiába mondom nekik, lenne ki vigyázna rá. Az már nem érdekli őket, hogy én két kézzel kapaszkodnék a munkahelyembe és nem megyek el gyesre még egyszer.

A pasik meg elsőre azt mondják, nem zavarja őket, aztán mégis eltűnnek. Mondjuk ez most nem is érdekel annyira, nem ez a fontos. Nem gondoltam, hogy ennyire hátrányos helyzetbe kerülök, amiatt, hogy gyereket vállaltam. Tudom, hogy nem vagyok ezzel a problémával egyedül. És mérhetetlenül igazságtalannak tartom a mai világot. Mit tehet ma egy egyedül álló anya?

2011. nov. 7. 18:52
1 2
 11/11 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat és a biztatást!

Munka: az a munkahely amelyik elutasított, egyértelműen a gyerek miatt tette. Kitöltettek velem egy tesztet, amit 100 %-ra írtam meg, meg is dicsértek érte, mert a többi jelentkező hibákkal írta meg. Már az állásinterjún húzták a szájukat a gyerek miatt. Más munkáltató, ahogy megtudta, hogy gyerek van el is utasított.

Párkapcsolat: a kapcsolatom, sajnos a szülés után kezdett el megromlani, a gyerek tervezett volt, mindketten akartuk, csak aztán a sok nehézség, a mindennapok miatt eltávolodtunk egymástól, csak éltünk egymás mellett. Gazdasági közösségé váltunk. Azért fejeztük be, mert megakartuk azt előzni, hogy a gyerek egy veszekedő, háborúzó szülők közt nőjön fel. Akkor még élhető jövőkép volt mindkettőnk előtt. Ha találnék munkát, rendben mehetne minden tovább. De nagyon elkeserít ez a helyzet, mert már több mint 3 hónapja nem kapok állást. Tudom, hogy más sincs könnyebb helyzetben.

A férfiakat addig érdekeltem, még meg nem tudták, hogy mi a helyzetem. Addig hívtak, kerestek. Csak én mivel őszinte ember vagyok, nem akartam őket félre vezetni. De ez már nem is annyira fontos. Biztos lesz majd olyan akit ez tényleg nem zavar, eljön annak egyszer is az ideje.

Új még mindig nekem ez a helyzet, eddig nem kellett ilyen problémákkal szembe néznem, a gyerek születése előtt bármikor kaptam munkát, nem voltam soha munkanélküli.

Azt hittem felvilágosultabb társadalomban élünk, nem gondoltam, hogy a döntésem, hogy a gyerekemnek boldogabb, nyugodtabb életet adjak, ilyen nehézségekkel fog járni.

2011. nov. 8. 10:43
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!