Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » A szüleim miért nem akarják...

A szüleim miért nem akarják hogy pilóta legyek? Annyira idegesítő hogy még ebbe is beleszólnak!

Figyelt kérdés

Azt mondták hogy mindent meg fognak tenni hogy ne vegyenek fel a pilótasuliba!!!

Ezt megtehetik? :( Már így is mindenbe beleszólnak!!!!

2010. dec. 27. 14:26
1 2 3 4 5
 31/42 anonim ***** válasza:
Szerintem féltenek, mert egy pilóta is veszélynek van kitéve,félnek hogy meghalsz amit megértek
2011. jan. 2. 16:08
 32/42 anonim ***** válasza:

A fogalmazásodból úgy tűnik, tele vagy haraggal a szüleid felé. Mindenekelőtt ezen kellene változtatni. Ehhez meg kell értened, amit a többiek is írtak: féltenek. Nyílván fontos vagy nekik, szeretnek, stb...

Neked is szeretned kel(lene) őket, mert szeretettel felneveltek.

Viszont SZÓTFOGADNI nem kell, nem is kellene. A te életed. Ezt békével és magabiztossággal éld meg a tudatodba. Úgy értem, nem haraggal és nem félelemmel. Tehát te pilóta leszel, és mindamellett szereted őket, és ezt szép kedvesen megmondod nekik. Erről szól mellesleg egyik legkedvesebb Danielle Steal könyvem, ami egy valóságos esetnek az író szabadságával átszinezett változata, az a címe: Szárnyak. A két világháború között, a repülőgépgyártás fölfejlődésének idejében játszódik, a főszereplő egy nagyszerű pilótanő, akit zord apukája el akar tiltani a repüléstől. Viszont a tehetsége, elszántsága, és sok egyéb körülmény mégis pilótává teszi. Tényleg érdemes elolvasni, ha a repülés témája érdekel.

2011. jan. 2. 16:20
 33/42 anonim ***** válasza:

Lehet tudni, miért akarják megakadályozni? Azért, mert féltenek, vagy azért, mert alapból vmi más pályára szántak (mert most a nemtudommilyen szakmával lehet a legtöbb pénzt keresni/családi hagyományok stb.)? Vagy mert egyszerűen akarnokok, és be akarják bizonyítani, hogy ők irányítanak?... ha féltenek, azt könnyebb "lekezelni", mert előbb-utóbb bele fognak törődni, hiszen a kezük nem lehet egész végig a válladon... ha meg ilyen akarnokok, akkor elég várni, amíg nagykorú leszel, és lelépni (vagy ha már most nem bírod, akár koliba is jelentkezhetsz)... ne hagyd, hogy lebeszéljenek az álmaidról...

egyébként meg mivel tudják megakadályozni??? mit tudnak ellene tenni? Sztem semmit...

2011. jan. 2. 20:00
 34/42 anonim ***** válasza:
Sokkal több autóbalset van,mint repelülőgép,aki meg úgy él hogy jaj lezuhan,jal elüt,jaj izé,az maradjon otthon élete végéig vagy lője magát főbe mert igy elég szar az élet,hogy folyton vészmadárkodunk...Amúgy 18 után azt csinálsz amit akarsz,ha van rá pénzed...
2011. jan. 3. 00:50
 35/42 anonim ***** válasza:

Nem kell pilótasuliba menned ahhoz,hogy elkezdj vitorlázórepülni. Keresel egy egyesületet,összehaverkodsz ott pár emberrel,bekerülsz,elkezded,onnan pedig aztán jöhet a többi: motoros kisgép,stb. Mondjuk nem egy olcsó dolog,de indulásnak jó. És emellett suliba is járhatsz,hogy a szüleid is nyugodtak legyenek.

Az én párom repül vitorlázógéppel,neki is az a vágya,hogy később motoros gépre is legyen engedélye,csak ő időhiány miatt nem tud haladni a dolgokkal. Az egészhez semmi más nem kell csak idő és pénz. Ami egyébként épp elég,de alkalomadtán nem megoldhatatlan.

2011. jan. 3. 01:20
 36/42 anonim ***** válasza:
Mert feltenek, ennyi. Az en anyukam se rajongott, amikor elorukkoltam az otlettel, hogy legikisero legyek, ezert letettem rola, pedig 20voltam akkor. Most kommunikaciot tanulok, es utalom :(
2011. jan. 3. 11:12
 37/42 anonim ***** válasza:
minden szakmának meg van a maga veszélye. Láttam én már kömüvest leesni az álványról...nyugodjon békében....
2011. jan. 3. 13:20
 38/42 anonim ***** válasza:
Sezrintem ülj le és beszélj velük.Mond meg nekik h. ez a te álmod és megteszel bármit.Ha nem vesznek fel,akkor sem vesz kárba az amit tanultál,de ha felvesznek akkor pedig boldog vagy.Mondd meg nekik h. ezzel sokat lehet keresni, a halálozási arány meg jóval több az autópályákon,mint a repülőgépeken.Egyszer úgy is meg fogsz halni, ha úgy van h. 80 évesen akkor akkor, ha nem akkor meg fiatalabb korodban.Kérdezz rá h. miért nem érdekli őket a te boldogságod és h. örüljenek h. neked már vannak céljaid és álmaid.Sokan azt se tudják mit akarnak.Én 26 évesen se tudom mit csinálnék igazán.Na meg örüljenek h. te normális gyerek vagy,aki tisztességet munkát akar és nem lógni a suliból, drogozni, linkeskedni stb.
2011. jan. 3. 14:11
 39/42 anonim ***** válasza:
Kedves kérdező: nem tudom fiú vagy-e vagy lány,(gondolom fiú,:D) de nagyon megértelek. A hozzászólásaidból látszik, hogy mennyire utánaolvastál ennek a témának, tudod azért, hogy megy ez, és nem csak a levegőbe beszélsz, szóval énszerintem ez nem csak egy múló fellángolás részedről a repülés felé, hanem tényleg ezt akarod!Márpedig akkor ne hagyd, hogy eltérítsenek. A kötekedő hozzászólóknak:igen, sajnos amióta létezik repülés, voltak és hát sajnos lesznek is repülőbalestek. De repülőből kb fél-egy évente egy ha lezuhan, amikor mondjuk - sajos - meghal 200 ember-és ez világ szinten..míg ha a világ összes balesetét nézzük, akkor naponta több 100 ember hal meg földi közlekedés következtében, szóval ezek után kérdezem, hogy mért kell annyira túlspirázni a repülést??? Ezzel az erővel-és ezt már vki írta- soha ne mozduljatok ki otthonról, mert lehet, h elüt egy részeg autós vagy pont aznap siklik ki a vonat stb...Attól, hogy a gép a magasban repül, cseppet sem veszélyesebb, mint itt lent utazni Nyilván, mivel még csak kb 60-70 éve van polgári repülés, ezért még nem tudunk róla mindent, és bár borzasztóak a katasztrófák, de tanulnak belőle a mérnökök, és így fejlesztik tovább a gépeket( nem ugy értem, hogy nem sajnálom az áldozatokat, félre ne értsétek, de ez van, hogy azokból tanulunk..). És kérdező: én 20 vagyok, lány, és amint tökéletesítem a nyelvtudásomat, légiutaskíérő szeretnék lenni. És én (és mindenki, aki a levegőben dolgozik), belekalkulálja, hogy lezuhanhat, de ez van, ez egy életfelfogás, élethivatás, és ilyenkor nem azzal kell jönni, hogy nem láttunk még baleseti helyszínelést..mért te igen, aki ezt írtad??? valakinek ezt a melót is csiálni kell, és örülhet neki a modern társadalom, hogy vannak, akik szenvedéllyel csinálják, szval nem kell lebeszélni..Kérdező: ki tudja, lehet egyszer egy gépen is leszünk, ha te pilóta lesz én meg utaskísérő:D Sok sikert!!!Isten legyen veled!
2011. jan. 3. 16:42
 40/42 A kérdező kommentje:

azt mondják hogy télen csúsznak is az utak meg ilyen hülyeségeket mondanak és hogy a géppel meg tudok csúszni meg ilyesmi.

A repülővel nem gurulnak olyan gyorsan a kifutópálya felé (taxizásnak hívják ezt) meg takarítják is az utakat a reptereken ha meg is csúszna a gép akkor sem lenne semmi.

és a levegőben nem csúszhatok meg

2011. jan. 3. 16:45
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!