Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » A szüleim miért nem akarják...

A szüleim miért nem akarják hogy pilóta legyek? Annyira idegesítő hogy még ebbe is beleszólnak!

Figyelt kérdés

Azt mondták hogy mindent meg fognak tenni hogy ne vegyenek fel a pilótasuliba!!!

Ezt megtehetik? :( Már így is mindenbe beleszólnak!!!!

2010. dec. 27. 14:26
1 2 3 4 5
 11/42 anonim ***** válasza:
100%

16 év az alsó korhatár a vitorlázórepüléshez. Motorost 18 év alatt nem vezethetsz (ha jól emlékszem)

Egy vitorla szakszó nagyjából 350-400.000Ft és legalább egy, de inkább két-három év mire megszerzed.

Motoros szakszót (PPL) lényegesen rövidebb idő alatt szerezhetsz, de a költségek is magasabbak, milliós tételről beszélünk.

És akkor még kb 2-3 év és 8-12millió forint hiányzik ahhoz, h boeing pilóta jogosítást szerezz.

És akkor még nincs állásod.

2010. dec. 27. 14:51
 12/42 anonim ***** válasza:

Ha esetleg a pénz miatt van, akkor amint tudsz vállalj munkát, spórolj a kapott pénzeken. Ha csak ezzel van a gond, akkor igyekezz ezzel segíteni.

Biztos félelem is van bennük, de nem jó, ha nem hagynak kibontakozni, ha ez minden vágyad engedjenek neki utat. (Mielőtt jönne valaki, aki ki akarná forgatni a szavaim, ha drogról lenne szó, akkor nem lennék ilyen megértő. )

Azért ne felejtsd el, hogy még fiatal vagy, változhatsz is.

"B" tervnek meg kitalálhatnál mást, ha nagyon nem engednek szüleid ebből az álmodból.

2010. dec. 27. 16:01
 13/42 A kérdező kommentje:
nem a pénz az oka, hanem az egyik ok az hogy nem akarják hogy csalódjak ebben az egészben (nem értem hogy ezt hogy értik) nem akarják hogy sokat tanulja és ezek után megbukjak a vizsgán, de én nem akarom úgy feladni az álmaimat úgy hogy nem is próbáltam őket megvalósítani. A másik meg az hogy a repülés veszélyes meg ilyen marhaságokat mondtak hogy el vegyék a kedvemet a repüléstől.
2010. dec. 27. 16:32
 14/42 anonim ***** válasza:
Szerintem inkább az állandó életveszély miatt féltenek, és nem az anyagiak miatt. Iszonyú látvány egy gyakorlatilag semmivé pergett repülőgép, tele emberekkel, akikből még annyi sem maradt, mint a repülőből......
2010. dec. 27. 18:53
 15/42 anonim ***** válasza:
45%
Veszélyes-na ez az,amit nem hiszek:)Ahogy a reptéren szoktuk mondani,a vitorlázórepülésnél már csak a sakk biztonságosabb sport:)Nézzünk meg egy statisztikát,évi hány repcsi hullik le az égről,és hány autó,vonat,busz stb.szenved balesetet.Az emberek mégis a repüléstől félnek,nem pedig attól,hogy reggel elindulnak melóba.
2010. dec. 27. 20:08
 16/42 anonim ***** válasza:
100%

Lilu2107!

Nagyon fiatal lehetsz, ha így tegezed a repülést.

A repülés alapvetően egy veszélyes üzem. Törekszünk rá, hogy olyan szabályokat alkossunk, és tartsunk be, amik a veszélyt minimalizálják.

Az önkéntes szabálykövetés, és a repülés tisztelete az amitől biztonságosan űzhető ez a sport.

Ha azonban letegezed a levegőt, hamar bekerülhetsz a hírekbe.

Jó leszállást!

2010. dec. 28. 09:00
 17/42 A kérdező kommentje:

meg azt is szokták mondani hogy ha van valami baj ott fent pl.: leállt az egyik hajtómű (ez ritka), kigyullad valami, légörvény, felszállás/leszállás közben a szélnyírás (ez nagyon gáz lehet) mindig ezeket mondogatják (már nagyon unom)

mindig mondom nekik hogy a pilótákat mindenre kiképzik még olyan dolgokra is amire semmi esély vagy nagyon kicsi az esélye hogy bekövetkezzen

2010. dec. 28. 11:59
 18/42 anonim ***** válasza:
45%
Nem tegezem én:)Főleg,hogy még csak,,szárnyaimat bontogatom".Alapvetően viszont mégis biztonságosabb a repülés,mint pl a legtöbb,,földi"közlekedési eszköz.Statisztika+vélemény.
2010. dec. 28. 17:31
 19/42 anonim ***** válasza:
49%
Kedves kérdező,ahogyan írtad,tényleg igyekeznek a legtöbb dologra felkészíteni minket,vészhelyzeteket minél többször és jobban begyarkoroltatni.Persze,még egy tapasztalt pilótának sincs mindig szerencséje,ha az időjárás olyan vagy a gép meghibásodik,bizony nem sok mindent tehet,tudás ide vagy oda.Én nem vagánykodok,kicsi repcsivel repülök és nem tudok még sokat-s bizony,én is megijedek néha,amikor egy-egy kisebb terheléses,,manőver"közben hallom,ahogy a szárnyon reped a festék...És persze,az egyedüli leszállásoknál sem bízom el magam soha,épp ellenkezőleg.Magát a repülést viszont akkor sem tartom veszélyesnek.A gépeink jól karban vannak tartva,pilótáink,oktatóink nagyon jók-innentől kezdve csakis Isten akarata:)És igyekszem én is minél jobb lenni,hogy mégnagyobb biztonságban lehessek odafent.
2010. dec. 28. 17:46
 20/42 anonim ***** válasza:
Lilu2107 még nem járt baleseti helszínelésen....
2010. dec. 28. 19:40
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!