Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Akik a húszas éveik elején...

Akik a húszas éveik elején szülnek, hogy képzelik el a jövőjüket? Miből tartják el magukat? A karrierjüket hogy tudják építeni?

Figyelt kérdés
2010. dec. 20. 13:58
1 2 3 4
 21/36 anonim ***** válasza:
53%
Nekünk védekezés mellett becsúszott a fiunk. Egyetemre jártam, apja dolgozott már ő idősebb volt. Megtartottuk, persze nekem nem volt semmi jövedelmem, de megbeszéltük, hogy a gyerek fontosabb, mint a büszkeségem. Így is jól éltünk egy fizetésből, de olyanná váltam ezáltal amilyen soha nem akartam lenni. Kitartott. Ez nagyon ösztökélő volt, baba mellett lediplomáztam, azóta én is dolgozom és most készülünk megnyitni a magánrendelésem. Nagyon örülök, hogy anno úgy döntöttünk, hogy a baba marad. Boldogok vagyunk és most jön majd nemsokára a kistesó.
2010. dec. 20. 16:52
 22/36 anonim ***** válasza:
65%
Jók ezek a sikertörténetek de hol az érem másik oldal? Ahol apa meggondolta magát lelépett és ott maradt anyuka kereset nélkül.Ők hogy járnak egyetemre és miből élnek?
2010. dec. 20. 16:57
 23/36 anonim ***** válasza:
84%
Azok lehet nem tudnak előfizetni netre.
2010. dec. 20. 17:05
 24/36 anonim ***** válasza:
És valószínüleg még dolgoznak,talán épp a másodállásukban.Ünnepekkor pedig gyakran jár dupla vagy tripla bér.Ismerek olyan családot,ahol a szenteste 23-án van,mert 24-én és karácsony első-másnapján az anyuka dolgozik,mert így többet keres,adott hónapban.Apuka már sehol,19 évesen született az első baba.21 évesen a második,aztán a pasi külföldre ment,gyakorlatilag nyoma veszett.
2010. dec. 20. 17:12
 25/36 anonim ***** válasza:
64%

Azért huszonévesen már nem tini az ember....nekem ismeretségi körömben 1-2 kivétellel mindenki dolgozik tisztességgel, és normális párkapcsolatuk van, netán házasság vagy jegyesség, nálunk gyerek is van és máshol is.....nem a 16 évesekről beszélünk...

Igaz hogy ma már kitolódott a 30-asokra a gyermekvállalás, de azért még mindig nem kuriózum a huszonéves anyuka, és nem is kuriózum az sem hogy a huszonéves anyuka dolgozik is és normálisan is élnek!

2010. dec. 20. 18:38
 26/36 anonim ***** válasza:
72%
Én 19 évesen szültem az elsőt. Eleinte anyagilag nagy lemondásokkal járt ( természetesen, csak GYES-t kaptam, mert suliból mentem szülni) azóta van egy jól kereső állásom, és még egy csibén, aki most 10 hónapos ( a nagyobik már 11 éves) kb öt év kellett, mire nullszaldósak lettünk, de azóta jól megvagyunk. Ismerek olyat, aki jóval később vállalta az elsőt, elhagyta a párja, most sokkal rosszabb helyzetben van, mint én. A karrieremet tudtam építeni, de ehhez kellett a párom, aki maximálisan mellettem állt, közös céljaink voltak-vannak, és nagyon szeretjük egymást. Volt, hogy sokat nem láttam a fiamat, volt, hogy a melóm kiatt ki kellett utaznom külföldre pár napra, és volt, hogy a párom járt ugyanígy. Ha most, 30 évesen elhagyna a párom két gyerekkel ( ami nem valószínű... azért lekopogom:))akkor ugyanúgy nagy bajban lennék, mintha akkor hagyott volna el. Viszont egzisztencia nélkül egyedül én nem vállalnék gyereket korán, csak ha egy erős, összetertó család áll a hátam mögött ( én szerencsés vagyok ez is megvan). Megvan au előnye annak is, hogyha korán vállalsz gyereket, én szinte belenőttem az anyaságba, egyszerűen minden természetes volt, de nem könnyű, az tény. Én sosem csinálnám másképp, bár nem véletlenül jött a tesó csak 10 év múlva... ő csak karrierépítés után jöhetett:)
2010. dec. 20. 18:45
 27/36 anonim ***** válasza:
26%

én 3 hónapja szültem, tervezett baba volt. Jövöre sminkes/maszkmester képzettséget szeretnék szerezni, aztán külföldre kimenni mindhárman (16 évesen középfokú angol nyelvvizsgát tettem így nem lesz nehéz). Kint filmes sminkmesterként szeretnék elhelyezkedni.

22/L

2010. dec. 20. 19:11
 28/36 anonim ***** válasza:
75%

Köszönöm, hogy elolvashattam a történeteiteket, nagyon sok erőt adott ennyi klassz nő energiája!!

Nekem még nincs gyerekem, 22 éves vagyok, és noha élettársam van 3 éve (akivel nagyon harmonikusan összillünk), küzdünk az élettel. Ő munkanélküli tanár, én most fejezem levelezőn az óvodapedagógiát, 6 hónapja dolgozom az új munkahelyemen (családi vállalkozás, szüleimé), de még csak egyhavi fizetést kaptam. Napi 8 órát dolgozom, de könyörögnöm kell a fizetésért... ebben a kis alföldi városban nincs munka. Albérletben lakunk, és nem tudom, mihez kezdjek, hogy megteremtsük az egzisztenciánkat.

Csak azért írtam le, hogy lássátok, mihez kellett a löketetek... kezembe kell vennem az életem!!!

2010. dec. 21. 10:44
 29/36 anonim válasza:
64%
Hát képzeljétek el az én anyám 19 éves volt mikor szült engem és most én 19 éves vagyok és nagyon jól boldogulunk és apám is és anyám is dolgozik közben született egy testvérem, aki 2 évvel fiatalabb nálam és mégis mindenünk megvan és nem panaszkodunk. különben hány olyan nő van aki 38 éves és két felnőttkorú gyermeke van. Az én anyám is ide tartozik.
2010. dec. 21. 15:00
 30/36 anonim ***** válasza:
26%
Én még nem vagyok 20, de boldog kapcsolatban élek, és nagyon szeretnék mielőbb kisbabát. Én mellette egy levelező OKJ-t tudok elképzelni, ami szakmát ad.
2010. dec. 25. 13:49
1 2 3 4

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!