Akik a húszas éveik elején szülnek, hogy képzelik el a jövőjüket? Miből tartják el magukat? A karrierjüket hogy tudják építeni?

25 éves vagyok. Két diplomám van, 6 éve dolgozom ugyanott, körülbelül 2 évvel ezelőtt azt mondhattam, hogy ha csak részmunkaidőből is, de sikerült nélkülözhetetlenné tennem magam a saját szakterületemen. Egy évet ösztöndíjjal külföldön tanultam. Egy évig próbálkoztunk, most 8 hónapos a kislányunk. ITthon tudok dolgozni mellette szerencsére, így nem kerültem ki teljesen a "vérkeringésből", de neki sem kell majd nélkülöznie, amíg csak tanköteles nem lesz. Tervezzük a második babát, legalább négyet szeretnénk. HA arról lenne szó, hogy választanom kell a munjkám és a gyermekeim között, egy pillanatig sem gondolkodnék, melyiket válasszam. A férjem közalkalmazott, gondolom, sejtitek, hogy nem keresi halálra magát, de megvagyunk és tisztességgel meg tudunk élni.
Mindig is úgy gondoltam, az egyetem nem a bulizásra való, hanem hamar el kell kezdeni építeni az életemet, különben még 30 évesen is dilermmázhatnék, nem jön-e korán a baba. Gyerekkorom óta nagy családra vágytam és olyan munkahelyre, ahol szeretek dolgozni, olyan munkakörre, ami folyamatosan fejlődési lehetőséget biztosít - sikerült megteremtenem. PErsze le kellett mondanom bizonyos dolgokról, de inkább nem jártam felezőbulikba, mint azt kelljen mondanom, még nem vagyok kész arra, hogy gyermekem legyen.

Bocsánat, egy gondolat lemaradt - én írtam a barátnőmről, aki 20 évesen szült.
Pont az ő példája miatt kicsit sajnálom, hogy nekem nem úgy alakult, hogy korán szüljek. Most 28 vagyok - házasságban, rendezett anyagiakkal. Lassan szeretnék szülni és pont amiatt, amit más is írt (bár a huszas éveim elejéről már lecsúsztam :)), hogy minél korábban van, annál könnyebb később.
Illetve a barátnőm példája is mutatta, hogy minél fiatalabb az ember, annál rugalmasabban old meg bármilyen lehetetlen helyzetet.

Azt hittem nincs jó és rossz válasz, de a pontokból már megint meglátszik a rosszindulat! Nehogymár jól is működhessen valami, akár házasság akár gyerek terén annak aki 20-as éveinek az elején van! Nehogymár jó legyen a fiatalabbaknak!
Akkor minek ez a kérdés, ha csak a lepontozásról szól! Nyomok mindenkinek egy zöld kezet, mert szerintem erre kérdésre nincs rossz válasz!!

Utolsó igazad van :) Valóban valalki mindenkit lepontozott aki nem 30-as karrierista vagy aki nem 35 évesen érzi elég érettnek magát ahhoz hogy gyermeket szüljön.Gáz.
Én nyomtam neked is egy zöld kezet :)

További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!