Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Alkoholizmusnak számít-e,...

Alkoholizmusnak számít-e, vagy nem, Ez még tolerálható?

Figyelt kérdés

Arról van szó,hogy a férjem kiszámíthatatlan ivás terén.néha hetekig áll a sör a hűtőben ,nem nyúl hozzá.

Viszont, néha "rájön valami",és térül fordul kimegy a városba,és sokára tér vissza,ittasan.Ilyenkor látszik a szemén,és a beszédén ,hogy 2sörnél többet ivott, de ezt mindig tagadja...

Tolerálnátok ezt Ti, ha egyébként ittasan nem agresszív, kötekedő,csak annyi ,hogy idegesít ilyenkor a látványa,és ha veszekedek vele,ő is ingerültebb lesz,néha meg lefekszik aludni.

Józanon meg csendes,jámbor, dolgos férfi,de úgy szeretném, ha mindig józan lenne!!!

2010. dec. 9. 06:37
1 2 3 4
 11/33 anonim ***** válasza:
31%
Én azt tudom neked tancsolni csak, hogy hagyd rá Férfi! Ha haza megy ittasan kérd meg, hogy feküdjön le aludni! Amig ez nem rendszeres szerintem bele fér! Van olyan aki így lazit! Ettől nem lesz alkoholista!
2010. dec. 9. 08:09
 12/33 anonim ***** válasza:
Tanácsolni (elirtam)
2010. dec. 9. 08:12
 13/33 anonim ***** válasza:
Felnőtt ember akinek néha szüksége van kikapcsolódásra. Ha egyébként dolgos, szerető ember, és ráadásul ittasan sincs vele gond, csak neked "nem tetszik a látványa", akkor ajánlom hogy csukd be a szemed. Ez van, kompromisszum, tudod.
2010. dec. 9. 08:26
 14/33 anonim ***** válasza:

Sajnos az a gond,hogy hiába nem agresszív,mivel ha az ember nincs tudatánál akkor magára és másra is veszélyt jelenthet és később ez egész életére kihathat.. Az ember józanul is követ el hülyeségeket,de legalább nem az van,hogy ha nem piáltam volna akkor most nem lenne ez..

Alkohol ilyen nagy mértékben = könnyű drog. Aki ezt tagadja az hazudik.

2010. dec. 9. 08:31
 15/33 anonim ***** válasza:
Utolsó előtti vagyok, segítek, az alkohol nem könnyü, hanem nehéz drog. A heroinon kívül nem tudsz még egy olyan egészségre káros dolgot mondani, mint az alkohol, sőt igazából a tiszta heroin nem okoz olyan súlyos szervi elváltozásokat, csak olyan, hogy tiszta heroin nem létezik. Az alkohol veszélyes ez tény. De az, hogy havonta 2x iszik valaki, attól még nem lesz drogos, semmirevaló beszámíthatatlan ember. Ha te olyan vagy, aki elítél mindennemű tudatmódosító szert, akkor csak sajnálni tudlak. Ne ez legyen a kifogás az ital ellen. Amíg az ember kezelni tudja a szert, addig nincs baj vele. Márpedig a kérdező férje elmondásból igenis tudja kezelni.
2010. dec. 9. 08:36
 16/33 anonim ***** válasza:
63%

Miért van az, hogy a férfiak mindig azzal jönnek, hogy szükségük van a kikapcsolódásra? És, ha így is van, miért kell ehhez az alkohol?

A nőktől persze elvárják, hogy mindig mindent rendben tartsanak, nulla stresszoldással, és kikapcsolódással. Képzeljetek csak el egy fordított helyzetet amiben a nő oldaná alkohollal a feszültséget. Elmondanák minden alkoholista k@rvának!

Én személy szerint nem hiszek abban, hogy feltétlenül szükség lenne alkoholra a lazításhoz. Miért nem megy inkább moziba, vagy sétálni, vagy sportolni, vagy foglalkozik akármi mással, ami nem okozhat függőséget?

2010. dec. 9. 09:15
 17/33 anonim ***** válasza:
82%
Ez egy betegség, pontosan nem tudom, mi a neve, de volt ilyen a családunkban. Nem alkoholista a szó szoros értelmében, de alkalmanként s*gg részegre issza magát. Nálunk az eredmény egy részegen totálkárosra tört sport Merci volt, hajszál mentette, hogy túlélte. (Meg az, hogy nem Suzukiban ült...) Kérjétek szakember segítségét, ha viszont nem hajlandó erre, addig menekülj, amíg lehet.
2010. dec. 9. 09:17
 18/33 anonim ***** válasza:
Azért mondják ezt, mert tény. A nők mással oldják a feszültséget, mással kapcsolódnak ki. Ne kelljen elkezdenem fejtegetni a 2 nem közti különbséget, remélem tisztában vagy vele.
2010. dec. 9. 09:18
 19/33 anonim ***** válasza:
63%
8:31-es vagyok. Persze ihat az ember 1-2 pohárral , néha én is szoktam,de hol van leírva az,hogy a férje kezelni tudja? Nem látom. Csak azt,hogy nem agresszív,de ez nem jelenti azt,hogy tud magára vigyázni,vagy másra. Részegen elüt valakit, vagy őt ütik el az úton aztán csók. Szóval nem tudom mennyire tudja kezelni..
2010. dec. 9. 09:19
 20/33 anonim ***** válasza:
Hát b@szki akkor én is beteg vagyok, mert néha leiszom magam. Ha sűrűbben tenném akkor csak alkoholista lennék, de így súlyos a dolog. Beszarás amiket ki nem találtok. Mi a fszom lenne abban súlyos, hogy havi 1x elmegy inni, hazamegy de NEM TOTÁL RÉSZEG, csak "látszik rajta". Ebben mi olyan rohadt nagy bűn van?
2010. dec. 9. 09:21
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!