Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Apás szülés - belemennétek?...

Apás szülés - belemennétek? Mik az érvek mellette/ellene?

Figyelt kérdés

Férjem szeretne velem lenni, mikor a lányunk születik. Ám az a véleményem, hogy olyan "kiszolgáltatott" helyzetben nem szeretném, ha látna, nem lenne rossz hatással például a későbbi szexuális életünkre?

Mi a véleményetek az apás szülésről? Férfiak is írhatnak, de elsősorban nők válaszára lennék kíváncsi, esetleg tapasztalatokra!

2010. dec. 5. 17:37
1 2 3 4 5 6
 41/51 anonim ***** válasza:
Nálunk apás szülés volt mindkét esetben és egyáltalán nem bántuk meg. Szó sincs arról, hogy kiszolgáltatott helyzetben lát téged, ha csak nem vagy hisztis és prűd. A későbbi szexuális életünkre pedig nem volt semmilyen hatással, maximum esetleg pozitívan, mert így a másik fél is jobban megismer és tudja, hogy mi mivel jár. A gyerekekhez pedig jobban kötődik az apa, ami persze hátrány, ha válni akartok. Nem szabad ezt tabuként kezelni, bár ha otthon is csak sötétben paplan alatt szexeltek, akkor talán logikus, de nem normális. Ráadásul az apa nagyon hasznos is tud lenni, sok lelkierőt ad, biztatást, nem leszel egyedül, amikor minden orvos szarik rád, ha kell szól annak akire szükséged van, segít ha kell és hatalmas lelki támaszt tud nyújtani, ha szeretitek egymást.
2010. dec. 8. 23:30
 42/51 anonim ***** válasza:

23:3o szívemből szóltál:) én már le se írom ugyanezt.

Kiegészítem azzal, hogy szerintem nincs olyan helyzet amit az ember a párja előtt ne vállalhatna fel. A szülés miért lenne "kiszolgáltatott" helyzet? Na ne viccelj...:-S

Nekem a párom remélhetőleg addig befejezi az orvosit és mint orvos lesz ott mellettem, ha nem is szakorvos, de lesz "gyomra" az ilyesmihez.

Egy apás szülés szerintem örök élmény mindkettőtöknek. Én abban az esetben nem szeretném ha bejönne, ha tudnám, hogy rosszul lesz és vele több baj lesz mint velem:D

Ha nem akarna bejönni, az elég rosszul érintene:(

2010. dec. 9. 07:49
 43/51 anonim ***** válasza:

"Elnézést, de a nőnek meg kell maradnia nőnek, az ilyen férfiak csak az anyát látják és sokakból sosem törlődik ki a kép, ahogy a nő szül ez bizonyított tény! a másik meg hogy ha én szülni fogok szerintem tuti ordibálni fogok és mindenüve elfogom küldeni az orvost és nővéreket a fájdalomtól, én egy barátnőt vinnék be hogy fogja és simogassa a kezem. a nők ezt jobban átérzik, megértik."

NE haragudj de erre kell reagáljak. Attól ugyanolyan nő maradsz, amitől szülsz, sőt! Ne keverjük a szezont a fazonnal. Szerintem egy óriási "megtiszteltetés" a férfinak, hogy anya lett a párja, de attól még nőként is rá tud nézni. Már aki épebb elméjű...Ezt a bizonyított tényt, hogy sokakból nem törlődik ki gondolom a nőklapjában, vagy a nőilapozón lehet olvasni. Nagy "okosság"...Az meg, hogy inkább egy barátnőt vinnél be az inkább a kapcsolatotokról és a férjed empatikus érzékéről árulkodik. Már ne haragudj...:-S

Egy pszichológushallgató

2010. dec. 9. 07:56
 44/51 anonim ***** válasza:

Szia.

Én végig szerettem volna ha velem van, aztán hamarabb indult be a szülés és mire ő odaért már bent voltam,akkor azt mondtam a szülésznőnek hogy be ne engedje.(mondjuk a férjem sem akarta annyira csak miattam gondolta bejönni)

Nekem sokkal jobb volt magamban, de én mindig ilyen voltam, hogy ha bajom volt akkor hagyjanak békén.

Ennek ellenére én úgy gondolom hogy ha az apuka nagyon bent akar lenni, akkor nem lehet megfosztani attól hogy lássa a gyermekét világra jönni.

2010. dec. 9. 09:27
 45/51 anonim ***** válasza:

7:56, pedig a mi családunkban sajnos volt erre példa, hogy az apuka látta anyukát szülni, és annyira megbotránkozott a dolgon, hogy attól kezdve nem nyúlt többet a feleségéhez.Nem azért, mert nem szerette, hanem kijelentette, hogy ő többet nem teszi ki ilyen szenvedésnek azt, akit szeret.Na, ez jobb?

Én (nem ezért), de egész biztos, hogy nem akarom majd, hogy a férjem bent legyen, amikor szülök.Először is, mit keresne ott?Segíteni úgysem tud, ok, hogy ott áll a fejednél, de én azt szeretném, hogy inkább anyukám álljon majd ott, ő legalább át tudja érezni, hogy miről is van szó.Másrészt engem igenis zavarna, ha férjem a saját izzadságomban, véremben stb. fetrengve látna.Egyetértek az egyik válaszolóval, miszerint nem wc-zek, nem szőrtelenítek a férjem előtt, így arra sem vágyom, hogy ilyen állapotban lásson.Régen is kibírták a nők, hogy nem volt velük a férjük.

2010. dec. 9. 09:58
 46/51 anonim ***** válasza:

9:58-as:

Az a rokon vagy ismerös szerintem beteg volt, aki ezért kerüli a feleségét szülés után.

De "Régen is kibírták a nők, hogy nem volt velük a férjük." ha ez NEKED érv, akkor miért kórházban szülsz, miért jársz terhesgondozásra, miért viszed a gyereket védöoltásra - régebben egyik sem volt szokás, és kibirták a nök is meg a gyerekek is.

2010. dec. 9. 14:17
 47/51 anonim ***** válasza:
Nyilván nem ez a döntő érv, nem tudom miért próbáltok meggyőzni minket arról, hogy az apás szülés jó. Értsétek már meg, hogy különbözőek vagyunk, másképp vélekedünk dolgokról, NEKÜNK nem jó, nem általánosságban ítéljük el az apás szülést. Felőlem akár egy cirkuszi porondon fejen állva is lehet szülni, tökre nem érdekel, ettől én még egyedül szültem és fogok is. A kapcsolatunk a férjemmel több, mint tökéletes, soha egy férfit se szerettem még ennyire (kivéve a fiamat:)) és ő is imádja a fiát és szerelmes a lányába, pedig nem volt ott szülésnél.
2010. dec. 9. 17:19
 48/51 anonim ***** válasza:
Nem volt beteg, de szerintem ez minden emberre máshogy hat.Mondom, én pl. nem vécézek a pasijaim előtt, és az sem divat, hogy egymás előtt pukizunk.Ettől még szerethetjük egymást, nem?Amúgy meg az előzőnek van igaza, mindenki úgy csinálja, ahogy neki jólesik.
2010. dec. 10. 10:09
 49/51 anonim ***** válasza:

"De "Régen is kibírták a nők, hogy nem volt velük a férjük." ha ez NEKED érv, akkor miért kórházban szülsz, miért jársz terhesgondozásra, miért viszed a gyereket védöoltásra - régebben egyik sem volt szokás, és kibirták a nök is meg a gyerekek is."

Érdekes, akkor miért volt annyi csecsemő- meg kisgyermekhalál régen?Meg miért haltak bele annyian a szülésbe? Hát pont ez az, hogy nem bírták ki.Arra, hogy kórházban szülj, terhesgondozásra járj stb. szükség van, tehát ez nem jó érv.Arra viszont nincs(legalábbis nekem), hogy a férjem bent legyen a szülőszobán.

2010. dec. 10. 10:12
 50/51 anonim ***** válasza:
Teljesen felesleges ezen vitatkozni! Senki nem titeket akart meggyőzni, hanem a kérdezőt! És már döntött, méghozzá nagyon jól! Majd leírod milyen volt?
2010. dec. 10. 12:39
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!