Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Apás szülés - belemennétek?...

Apás szülés - belemennétek? Mik az érvek mellette/ellene?

Figyelt kérdés

Férjem szeretne velem lenni, mikor a lányunk születik. Ám az a véleményem, hogy olyan "kiszolgáltatott" helyzetben nem szeretném, ha látna, nem lenne rossz hatással például a későbbi szexuális életünkre?

Mi a véleményetek az apás szülésről? Férfiak is írhatnak, de elsősorban nők válaszára lennék kíváncsi, esetleg tapasztalatokra!

2010. dec. 5. 17:37
1 2 3 4 5 6
 11/51 anonim ***** válasza:
89%

Mi együtt szültünk és nagyon jó volt! Sokat jelentett nekem, hogy ott van velem a párom. Elvághatta a köldökzsinórt, és amikor elvitték a babát, ő hozta vissza hozzám. Ketten nézhettük a kisbabánk legelső lélegzetvételét, hallhattuk a sírását...amikor odatették a mellkasomra, akkor lettünk egy család. A szexuális életünk rovására sem ment, a párom nőként tekint rám, és sokat vagyunk együtt. És az a kapcsolat, ami ott elindult apa és fia között szerintem nem fogható ahhoz, mint amikor csak pólyában, letisztítva látja először a gyerekét.

Ha ő szeretné, szerintem ne hagyjátok ki, életre szóló élmény lesz!

2010. dec. 5. 18:18
 12/51 anonim ***** válasza:
97%

Én nem engedném be, mert kíváncsi típus, és jól megnézne mindent. Félek, hogy hatna rá, negatívan.

Ha tuti nem romlana meg utána semmi, akkor jöhetne, de ezt így nem lehet megjósolni.

2010. dec. 5. 18:26
 13/51 tetris ***** válasza:
52%

Szülés közben nem csak a gyermek jön ki, de vér, magzatvíz, uram bocsá egy kis barna, a nagy erőlködésben! Én nem akartam, hogy ott legyen a párom, mert ez jobb, ha nem látja.

Képzeld el, milyen a képed, amikor verejtékben fürödve, hányásban fetrendve, fájdalomtól vicsorogva éppen tolófájások közepette rádnéz.

Attól még, hogy nincs ott, lehet tökéletes apa, és tökéletes a házasságotok. Inkább legyen veled anyukád, vagy nővéred, vagy sógornéd, barátosnéd,... stb.

Szerintem soha el nem szakítható kötelék lenne köztetek, ha anyósodat kérnéd meg, hogy legyen ott veled.

Én - mint fiús mama - zokognék a meghatottságtól, ha jelen lehetnék a menyem szülésénél.

2010. dec. 5. 19:14
 14/51 A kérdező kommentje:

Igen, nekem is egy nagy félelmem, hogy a "Születtem én vérben és mocsokban" idézet megelevenedik előtte. A másik dolog meg, hogy hajlamos vagyok rá, hogy begyullad az aranyerem. Most terhességem alatt még nem volt vele problémám, de amúgy évente párszor gondot okoz. Így feltételezem, hogy szülésnél is fog, és a szemérmesség határait nem hogy súrolná, erőszakot tenne rajta...ha látna úgy.

Anyós nem jó ötlet, édesanyám kitérne a hitéből, ha "helyette" anyós jönne be. Én amúgy is úgy képzeltem, hogy egyedül leszek bent, csak a férjem mondja, hogy ne fosszam meg az élménytől. Amiben valahol igaza van, hisz család is születik abban a percben, nem csak a lányunk.. De félek, hogy megundorodna tőlem, mint nőtől. Oké, hogy a fejemnél állna, és nem premierplánban látná a születést, de nem szeretnék még pluszban ilyen dolgok miatt szégyenkezni, amik lehet, hogy természetesek, de egy "szexi" nő képét lerombolnák..

2010. dec. 5. 19:26
 15/51 anonim ***** válasza:
64%

Nem értem a válaszoló nök többségét: miért nem vehet részt az apa abban, amihez neki is igen sok köze van? Ha csak akkor tudja a feleségét szeretni, ha mindin tökéletes szépség, akkor ott igen nagy baj van. Az, hogy erölködsz, esetleg nem a legszebb formádat mutatod - az nem érdekes, sokkal fontosabb, hogy KÖZÖS élmény lesz a gyereketek, akit együtt hoztatok létre. A férjd szivesen segitene neked, ha lehetne, és segit is, ha nem hagy magadra egy nehéz helyzeetben.

Nekem ott volt a férjem, és sokat számitott, hogy fogta a kezem, beszélt hozzám, MELLETTEM volt, és közösen hoztuk világra a gyerekünket.

Ettöl a kapcsolatunk sokkal bensöségesebb lett és szexuális téren sincs semmi hátrányos kövekeznéye. (Ez egyébként is csak Magyarországon ismert dolog, nyugaton gyakorlatilag MINDEN szülésnél ott van az apa, és ennek ellenére nem romlanak meg emiatt a házasságok, söt.)

(Azt meg végképp nem értem, hogy sok nö az análszexet nem tekinti problémának, de a szülést igen - pedig szerintem az elsö sokkal gusztustalanabb, és természetellenesebb.)

2010. dec. 5. 19:44
 16/51 anonim ***** válasza:
87%
Szerintem azoknál a férfiaknál fordul elő, hogy kiábrándulnak a feleségükből, akiket belekényszerítenek, hogy ott legyenek. Egyáltalán nem olyan véres a szülés, mint ahogy azt a filmekben látni, és ha épp kibújik a baba, és ő ott áll a fejednél nem fogja látni, hogy ha esetleg odacsúszik egy kis barna. És nem is mindenki hány közben, ha meg mégis, nem biztos, hogy összehányod magad. Egyébként én az utolsó fél-1 órát leszámítva végig álltam, és még csodálkoztam is, hogy szinte semmi vér nem volt. Nem volt több, mint egy gyengébb menstruáció közben.
2010. dec. 5. 19:50
 17/51 anonim ***** válasza:
60%
Szerintem végtelen önző és igazságtalan lenne kirekeszteni őt egy ilyen élményből, csak mert félted az imázsod. A szülés után sem fitten, csúcsformában fogsz lepattanni a szülőágyról, akkor hónapokig nem is találkoztok majd, amíg le nem megy a hasad pl.? Felnőtt ember, kb tudja, mire vállalkozik. Ha mégsem, világosítsd fel, hogy mire számíthat. De nem hiszem, hogy tudsz olyat mondani, vagy mutatni neki, ami miatt meggondolná magát.
2010. dec. 5. 19:56
 18/51 anonim ***** válasza:
86%

Én nem éreztem magam kiszolgáltatottnak, sőt nagyon sok erőt adott, hogy a férjem fogta a kezem, és vigyázott rám. Egy percre se hagyott magamra, és nagyon jó volt, hogy hallotta mikor felsírt a kisfiunk, látta maszatosan, elvághatta a köldökzsinórt, és Ő ment vele mikor fürdették, és felöltöztették. Mindent megörökített, és utána is hosszú órákig együtt lehettünk hárman mielőtt felvittek volna a babával a szobába. Azóta is sokat emlegeti, hogy milyen óriási érzés volt végig ott lenni, és persze a következő babánál sem fog egy pillanatról sem lemaradni.

És nem változott közöttünk semmi, ugyanúgy nőként néz rám, semmi rossz érzés nincs benne, mert látott szülni. Annyira nem, hogy alig vártuk a 6 hetes kontrollt, hogy végre megint együtt lehessünk.

2010. dec. 6. 05:47
 19/51 anonim ***** válasza:
62%
Ja, és arról, hogy mit fog látni, csak annyit, hogy ha nem akarja nem kell oda bekukucskálnia. A férjem a fejemnél állt, de mikor mondta a szülésznő, hogy már látja a kis buksiját gondolkodás nélkül pattant oda, majd vissza mellém, és remegett a meghatódottságtól. Teljesen oda volt, és ettől tényleg nem szabad megfosztani senkit. Hiszen mindkettőtök gyermeke jön abban a pillanatban a világra, ha szeretne ott lenni, akkor igazságtalan lenne kizárni ebből a fontos pillanatból.
2010. dec. 6. 05:53
 20/51 anonim ***** válasza:
80%
én szeretném, ha a férjem majd bent lenne velem. ketten hoztuk össze a babát...akkor a születésénél is legyen ott. persze, ha valami miatt nem akar bent lenni, erőltetni biztosan nem fogom...de jobban szeretném, ha fogná a kezem....
2010. dec. 6. 08:18
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!