Apás szülés - belemennétek? Mik az érvek mellette/ellene?
Férjem szeretne velem lenni, mikor a lányunk születik. Ám az a véleményem, hogy olyan "kiszolgáltatott" helyzetben nem szeretném, ha látna, nem lenne rossz hatással például a későbbi szexuális életünkre?
Mi a véleményetek az apás szülésről? Férfiak is írhatnak, de elsősorban nők válaszára lennék kíváncsi, esetleg tapasztalatokra!
Csak egy kérdés azokhoz, akik szerint nem szép egy nö arca szülés közben: amikor elélvezel, akkor szerinted szép vagy? Mert akkor is eléggé eltorzul az arc - de ez senkit sem zavar.
Egyébként ha az apa ott szeretne lenni, akkor semmiképpen nem zárnám ki ebböl az élményböl, elvégre a közös gyerekünket hozom a világra. Ha nem engeded, hogy ebben részt vállaljon, akkor ne csodálkozz, ha utána nem is akar "betolakodni" közéd meg a gyerek közé - és nem foglalkozik veletek.
Szia én annyit mondok nálunk az volt.Már előre megbeszéltük hogy az lesz.De persze nem engedtem volna oda ahonnan látszik mikor kibújik,csak ott állt/ült mellettem,volt olyan idő mikor vajúdtam és nem volt bent.Sokkal rosszabb volt.Csak a fájásokra figyeltem mikor pihenni kellett volna hogy na vajon mikor jön a következő meddig fog fájni.Mikor beengedték már nem is fájt annyira.(nem volt szabad apás szoba így szegény addig kint állt a folyosón amíg nem kaptunk szobát)
Végül császár lett,mert nem tágultam.de én csak apás szülést választanék és a párom is,de ha ő nem akarta volna akkor nem jött volna be és kész.
Amikor vesegyulladásom volt és 5 napig hol átmeneti eszméletvesztésem volt, hol csak néztem magam elé - a görcsök alatt meg minden voltam, csak szép és kedves nem- Akkor is ott volt, felfogta, hogy 39 fokos lázzal igenis bunkó és büdös vagyok, mert izzadtam és beteg voltam. A földről is ő kanalazott fel, amikor hajnali ötkor négykézláb összerogytam a nappali közepén a fájdalomtól. Utána jól voltam, de a vérvételekre is bejött, mert tűfóbiám van és reszkettem, ha tűt láttam.
Szülésnél meg ha akar, bejön, ha nem, nem. Ha a fejemnél áll, akkor a nagyon natúr részét nem látja (én se szeretnék tükröt, mert én se bírnám a saját széttrancsírozott alvázam látványát). Ha meg kiderül, hogy nem bírja a vért/látványt, akkor majd valamelyik kedves ápoló felszedi a földről és kivonszolja a váróba.
Ha meg nem akar bejönni, akkor nem jön be, ezt a részét rá fogom bízni.
Viszont azon nagyon felháborodnék, ha azért megváltozna, mert látja "torzulni a fejemet". Ennyi erővel beteg se legyek, mert akkor is torzul. Meg kócos vagyok, meg büdös, meg ingerült (legalábbis a láz nem a legjobbat hozza ki belőlem).
Sőt, mondok jobbat. Férjem élet első prosztatavizsgálatára bementem, mert nagyon félt. Bennem se tört el semmi, mert az orrom előtt turkálta sejhajában a doki.
Meg akkor se, amikor pingvinben jött ki a rendelőből - bár nem vette jó néven, hogy egy darabig még cukkoltam ezzel :)
A "jaj, biztos későbbi szexuális életünk tönkremegy"-re egy történet: amikor az első csemeténket szültük, be-be kukkantott a lábam közé is, látta, hogy hajas babánk lesz (a dokiknak biztos ez a mániájuk), a babánk belekakilt a magzatvízbe, így el tudod képzelni, hogy mi minden volt a lábam között. Ez után egy nappal, amikor bejött hozzánk a kórházba, megszoptattam a babánkat, a férjem csak annyit mondott: olyan kívánatos vagy. Pedig elhiheted nem voltam ott a toppon.
Nálunk természetes volt, hogy bejöjjön, de igazából az egyik barátja mondatára döntötte el végleg: ez életed egyik legszebb élménye, ne hagyd ki.
Én azt gondolom, hogy akiknél a szülés átélése ront a szexuális életükön, ott másnak is kell lennie.
A szexuális életünk pedig a közösen átélt szülések számával egyenesen arányban javul, pedig előtte se volt rossz :)
Igazatok van, köszönöm az őszinteséget. Mással ezt sajnos nem tudtam megbeszélni, ezért volt jó a sok véleményt,tapasztalatot olvasni. Kicsit korlátolt voltam úgy érzem, túlzottan féltettem a "nőképet", amibe nem fért volna bele egy izzadt, erőlködő, kiszolgáltatott nő látványa.
Bent lesz velem, megbeszéltem vele, és már örülök is neki. Köszönöm mégegyszer!
Velem csak a vajúdáskor volt, mert nem engedte be a doki császármetszésre.
Először úgy volt csak egy kicsit lesz bent, majd hazamegy, de valami hihetetlenül jó volt, hogy ott állt mellettem valaki, mert már akkor is nagyon rossz volt, mikor lement cigizni.
Az orvosok tettek rám magasról így tényleg remek volt. el is döntöttük hogy bejön a szülésre is, amiből később császár lett.
Nekem a műtőben mondták meg, hogy nem jöhet be a férjem, mert altatnak. Rögtön rettenetesen magányos lettem, és el is sírtam magam.
Amúgy megkérheted hogy menjen ki, ha esetleg kínosnak érzed az adott pillanatot, de ezt beszéld meg vele előtte.
Nálunk mindkettő gyerkőcnél apás szülés volt.Azt mondta nem hagyná ki semmi pénzért ha esetleg lenne még.
Az hogy mit lát és mit nem ha a fejedhez áll nem látja a dolgokat de nincs abban semmi rossz.Az hogy szép-e valaki szülés közben ha eljutsz odáig nagy ívben ejtesz rá hogy szép vagy e csak legyél már túl rajta.Nálunk nem romlott semmi attól hogy ő bennt volt a szülésen és elvágta a köldökzsinort,a sex sem!!!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!