Apás szülés - belemennétek? Mik az érvek mellette/ellene?
Férjem szeretne velem lenni, mikor a lányunk születik. Ám az a véleményem, hogy olyan "kiszolgáltatott" helyzetben nem szeretném, ha látna, nem lenne rossz hatással például a későbbi szexuális életünkre?
Mi a véleményetek az apás szülésről? Férfiak is írhatnak, de elsősorban nők válaszára lennék kíváncsi, esetleg tapasztalatokra!
Szia!
Én sem mennék bele.Azt gondolom,hogy egy férfinek nem kell azt látni,ahogy a nő ott fekszik,"szenved",stb... Nem egy szép látvány.És nekem is pontosan az a véleményem,hogy ha mindezt végignézi,akkor már sok férfi nem úgy tekint a feleségére,vagy élettársára,mint azelőtt.
Az én kislányom 2 éves.
Annak idején szerettem volna, ha bent van a férjem velem a szülésnél, vagy legalább míg vajudok.
Aztán császármetszés lett belőle, és jó, hogy ott volt, mert neki adták oda a babát először.
Megnyugtató érzés, hogy ott van.
Hagyd, had legyen veled egy darabig, aztán fogjátok látni, hogyan tovább.
Minden barátnőmnek bent volt a férje természetes szülésnél, és mindenki nagyon elégedett volt. Ne a lábodnál, hanem a fejednél álljon :)
Mellette:
- A gyermek ugyanúgy az övé is, mint a tied és ha csak ennyire tud részt venni a születésében, hát miért ne?
- Sokkal könnyebben megértheti, hogy min mész át szülés közben.
- Erősebb lehet a kötelék közte és a gyermek közt.
Ellene:
- A szülés alapvetően nem férfi szemnek való látvány.
- Rengeteg házasság megy tönkre emiatt.
- Nem lehet előre tudni, hogy miként fogja érni őt ez az egész.
- Sok minden történik/történhet a szülőszobán ami miatt egy életre kiábrándulhat belőled (aranyér, bekakilsz, bepisilsz, vérzel, izzadsz, ordítasz, szülés után odalent semmi sem marad felismerhető állapotban stb)
Most hirtelen csak ennyi jutott eszembe.
17:47 vagyok (a második)
Én úgy gondolom, hogy ez elég egyedi dolog. Van olyan férfi aki úgy gondolja, hogy simán végignézi, aztán válás a vége, de van aki meg pontjuk pont, hogy tart tőle végül pedig mégis ez az élmény az ami csak még jobban összetartja a családot.
Próbáljátok mérlegelni a dolgokat és mindent átbeszélni mert nem biztos, hogy a ti kapcsolatotoknak pont az tenne jót, hogy ha bent van, de lehet ez fordítva is.
17,46-os vagyok : Ani
Én 2 gyereket szültem, az elsőnél még fiatalon nem tudtam átélni, de a 2.- nál még élveztem is szülést és nem szenvedtem.Fájt de kellemes volt!!!Az apának is nagy élmény lehet.
Nálunk benn volt a férjem amikor szültem. Mindkettőnk számára hatalmas élmény volt. Végig a fejemnél volt, abszolút nem látta mi zajlik odalenn. Mikor a szülésznő azt mondta "Ennek a babának haja van, apuka megnézi?" akkor a férjem azt mondta, hogy nem szeretné, szóval az hogy bent van veled, még nem jelenti azt, hogy ő premier plánban látja az eseményeket. Nekem nagyon megnyugtató volt, hogy ott volt velem, mert mégsem egy vadidegen ember fogta a kezem(márha egyáltalán fogta volna valaki).
Először nem akartam használni a gázt, de mégis úgy döntöttem kipróbálom, hátha csillapítja a fájdalmat, de csak bekábultam és elgyengültem tőle, de ő figyelte a monitort, és mikor látta, hogy erősödnek a fájások, már tette is oda a maszkot az arcomhoz. Nekem nagyon nagy segítség volt az ő jelenléte, és azt mondta, hogy nem bánta meg, sőt a következőnél is szeretne bent lenni.
Szerintem hagyd neki, hogy bemenjen, ha annyira akar, az még nem jelenti azt, hogy látja ahogy szülsz. Lehet hogy egy szülő nő nem a legszebb látvány, de mindenképpen erősíti a kapcsolatot, ha ő is átélheti veled ezt a CSODÁT, főleg ha ő ezt szeretné.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!