Akik késöbb (35 felett) vállalnak gyereket, azok gondolnak erre?
01:46
A gyerek a 18. évétől nem felnőtt, hanem nagykorú lesz. A kettő messze nem ugyanaz. Egy ember akkor lesz igazán felnőtt, amikor születik gyereke, és a gyereket gond nélkül felneveli.
A válasz írója 52%-ban hasznos válaszokat ad.
A válasz megírásának időpontja: ma 01:46
Akkor véleményed szerint,ha a gyerek betölti a 18. életévét,akkor már nincs szüksége a szüleire? Nekem nem 1 olyan ismarösöm van,akik 18-20 éves koruk körül lettek árvák és bizony volt olyan,aki 30 évesen is elsírta magát ha csak az anya szót meghallotta.Nekem is jó,hogy hazamehetek anyuhoz és beszélgethetek vele,megölelhetem pedig nem vagyok már gyerek.
23:09
Tévedésben vagy, 30 fölött az ideális gyereket nevelni, ezt mutatták ki a kutatásokból,mert sokkal türelmesebb az ember.
Ami a gyerekkel töltött időt jelent,én 30 évesen szültem de lehet hogy elélek 90 éves koromig, más 20 évesen szül de a 35-öt sem éri meg. Ez kiszámíthatatlan!!!!!!!!!!!
ma 09:58
Sőt, a kedvencem az a (pszichológiailag egyébként indokolt) definíció, hogy az ember először akkor felnőtt, amikor már nem élnek a szülei.
Ha ezt a definíciót használjuk, akkor viszont nem lehet elég korán gyereket vállalni :))))
01:51
"Nem, de szerintem igenis a mai világban a gyereked 20-25 éves koráig rád támaszkodik. Pl. anyagilag, ha egyetemre megy."
Biztos így van, de 20-25 év átlagosan abból is kihozható, ha a gyerek a szülők 45-50 éves korában születik. Szóval ezzel megint nem sikerül bizonyítani az eredeti állítást.
52-es, szerinted egy nyugdíjasra, vagy egy aktív, életerős, fiatal dolgozó szülőre lehet támaszkodni? Bocsi, de szerintem az első esetben legtöbbször a szülő támaszkodna a gyerekére, mert életkorából adódóan könnyen előfordulhat, hogy ápolni kell.
Tudom, ez fiatallal is megeshet, de nyilván kevesebb esetben.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!