Hogyan lehet megbocsátani a megcsalást? Én nem tudnám.
Még szerencsére nem voltam abban a helyzetben, hogy ilyenen kellett gondolkoznom.
De akit megcsalnak, az hogy képes megbocsátani? Hogyan képes újra megbízni a párjában?
Az ilyen cipőben járó nők/férfiak válaszára lennék kíváncsi.
Köszönöm!
Nem azt mondtam, hogy benne kell maradni a kapcsoltban a megcsalás után. Persze, hogy értelmes ember kilép abból a helyzetből, ahol folyamatosan becsapják.
De megbocsátani attól még meg lehet. És ha egyszer történt, elnézni is. Én legalábbis meg tudnék bocsátani, mert nem hitegetném azzal magam, hogy a félrelépés mindig egy ember hibája. Olyan nincs, hogy valami csak az illetőn múlik, ha máson nem, hát a gyermekkori neveltetésén, a környezeten, azon hogy gyáva, mert nem tanították meg őszintének lenni - a megcsalás sem arról szól, hogy "ott az a jó bula, húzzuk meg, bár szeretem az asszonyt. Ez nem ilyen egyszerű.
És nem, soha nem csaltam még meg senkit, és nem is áll szándékomban. Egyszerűen azért, mert hamarabb kilépek a kapcsolatból, minthogy bántsam a másikat - mert bennem ilyen elveket alakított ki a világ. Másokban sosem. Csak az őt befolyásoló világot nem az egyén választja...
Jó (?) neked,hogy te ilyen megértő vagy. vagy lehet,hogy inkább túl megértő,vagy esetleg naív..
Nálam az nem lenne mentség,hogy benne nem alakitotta ki "az ő világa" azt,hogy ez egy gerinctelen dolog. Egy felnőtt ember már nem foghatja a hibáit a szüleire,barátaira,tanáraira mert kiröhögik. Hiszen végsősoron ő dönt az élete felett. Ő dönti el,hogy egy kamatyolás (mert pillanatnyilag
kangörcse van) ér e annyit,hogy "életünk szerelme" szakitson velünk,vagy megbocsásson de soha többé ne tudjon bizni bennünk 100%ig.
Szerintem ez egyszerű mint a karikacsapás. A többi csak félremagyarázás.
És te letudnál úgy feküdni a pároddal,hogy mondjuk előző nap egy másik csajt dugott? Ha le,hát nincs azzal semmi gond. De nem utal semmiféle magasabb szellemi szintre. Sőt..:) de ezt már megtartom magamnak.
Persze, mert céges buli az embernek életében egyszer van, utána soha többet.
Mert ha az egyik céges bulin félrekefél, ki tudja hogy a következőn fog-e...
És inkább elválnék a megcsalás után, minthogy a gyerekeim azt lássák, hogy egy sz.r kapcsolatban vagyunk, és csak veszekszünk.
Nem vagyok tini. És így sem tudnék soha többet lefeküdni a férjemmel. És céges buli is lesz még,jól mondja akérdező..ki akar örökös bizalmatlankodásban élni? Én nem kérek belőle. És ennyi erővel ha egyet el lehet nézni,akkor kettőt vagy többet is.. mert kétszer vagy többször csak baszott a kolléganőjével,nem hosszas szeretői viszony ez. Leht,hogy nem is ugyanazzal a nővel.
Ezt is elnéznéd?
Jó, akkor én vagyok naiv. De ugye az vesse az első követ, aki maga soha nem követettel hatalmas szemétséget, amivel megbántotta és becsapa azt, akit szeretett. Párját, szüleit, gyermekét, akárkijét.
Még csak nem is megcsalásnak kell lennie. Mert ahogy az ember a vágyain tud uralkodni, úgy a szavain és cselekedetein is, nem igaz? Eszerint őszinte, hibátlan emberekkel van tele a világ.
Úgy látszik, csak én élek olyan helyen, ahol mindenki megbotlik időnként. A felnőtt ember is, aki maga dönt mindenben.
Csak nehogy érkezzenek olyan válaszok, hogy: "ha megcsal a férjem, megcsalom én is, és 1-1".
Ez azért elég gáz lenne hogy így gondolkozik valaki... :S
A kérdésem a megcsalásról és annak megbocsátásáról szól.
Azért elég primitív emberek vannak, akik egy kalap alá veszik a megcsalást, meg hogy hogy a szülő beleolvas a gyerek naplójába. Ha szerintetek ez egy napon említhető.. hát, akkor meg is érdemlitek, hogy a párotok félrekeféljen.
"Azért elég primitív emberek vannak, akik egy kalap alá veszik a megcsalást, meg hogy hogy a szülő beleolvas a gyerek naplójába. Ha szerintetek ez egy napon említhető"
Akármennyire távolinak tűnik a dolog, a lényege ugyanaz. Hazugság. Mert anyuka is képes megálljt parancsolni a vágyának, hogy beleolvasson, ha szereti a gyermekét, megadhatná neki legalább azt a tiszteletet,hogy nem turkál a magánszférájában - de nem, ő nem bír magával és beleolvas. Becsapja a gyereket és olyat tesz, ami szegény gyerek számára az egyik legdurvább dolog.
Mert ha az anyád 13 évesen beleolvas a naplódba, azt ugyanolyan tragédiának fogod fel, mintha 20 évvel később megcsal a férjed. Ugyanúgy fáj. Ugyanolyan szemét érzés. És így nézve, már nincs is olyan nagy szakadék a kettő között.
Remélem, a nem megbocsátók azért legalább nem hívők, mert az álszentség sem szép dolog :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!