Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Hogyan lehet megbocsátani a...

Hogyan lehet megbocsátani a megcsalást? Én nem tudnám.

Figyelt kérdés

Még szerencsére nem voltam abban a helyzetben, hogy ilyenen kellett gondolkoznom.

De akit megcsalnak, az hogy képes megbocsátani? Hogyan képes újra megbízni a párjában?

Az ilyen cipőben járó nők/férfiak válaszára lennék kíváncsi.

Köszönöm!

2010. nov. 27. 07:24
1 2 3 4
 11/37 anonim ***** válasza:
74%

A megbocsátáshoz el kell érni egy bizonyos szellemi szintet. És itt most nem arról beszélek, hogy aki nem tud megbocsátani, az hülye vagy rossz ember lenne, semmivel nem áll a megbocsátani tudó alatt, csak nem döbbent még rá a világ valóságára és kevesebb az önkritikája. Ennyi.

Mert a megbocsátáshoz el kell fogadni, hogy igenis emberek vagyunk, akik hibáznak. Akkor is, ha már felnőttek, ha szeretnek, ha értelmesek, ha felelősek - a megbotlás nem ezeken múlik, az egy pillanat dolga.

És az, hogy "ha szeret, nem bánt engem" a legbutább kifogás. Mert nézzünk mélyen a szívünkbe: ki az, aki még soha nem bántott meg olyat, akit szeret? Aki nem mondott, nem tett rosszat? Nem direkt, hanem a pillanat hatására, amikor már nem is figyelünk arra, mekkora a bűnünk - épp ezért, mert emberek vagyunk.

Amíg valaki ezt nem képes elfogadni, csak felszínesen szajkózni magában, addig nem is fog megbocsátani. De akkor semmibe vesz minden olyat, mint a megbánás, jóvátétel, szeretet - mert ezeket elutasítja a megbocsátással együtt. Az igazi szerelem nem teszi minket istenné, nem arról szól,hogy nem hibázunk többé, hanem arról, hogy megtanuljuk megbocsátani a másik bűneit - épp ezért, mert szeretjük, és a jót is látjuk benne.

Nem, azt mondom, hogy benne kell maradni a kapcsolatban, főleg nem egy folyamatos megcsalás utána. Az egyszerit tudni kell elnézni, de a folyamatos után tovább kell lépni. De nem gyűlölettel, inkább sajnálattal, amiért a másik fél ennyire aljas. Magam részéről inkább szánom azt, aki ilyen, semmint megvetem.

2010. nov. 27. 09:18
 12/37 anonim ***** válasza:
70%

sehogy. soha nem bocsátanám meg a férjemnek ha megcsalna. méghozzá azért nem, mert elárult...semmibe vett engem, önmagát és a kapcsoltunkat.

és bármennyire is nem képesek egyesek felfogni azt a tényt, hogy márpedig aki Szereti (a szó nagybetűs jelentésével bírva) a párját, az SOHA semmilyen körülmények között NEM lenne képes megcsalni a szeretett személyt. nem feltétlenül azért, mert minden tökéletes a kapcsolatban, vagy mert soha senki másra rá sem tud "úgy" nézni... egyszerűen csak azért, mert SZERETI, TISZTELI, BECSÜLI azt az embert, akit párjául választott!

2010. nov. 27. 09:49
 13/37 A kérdező kommentje:

Egyetértek mindenkivel.

Bár teljesen más tészta, hogy hibázik az ember és csak megbántja a párját, vagy meg is alázza.

És persze, velem is előfordul, hogy GONDOLATBAN megkívánok egy-egy férfit akit látok. És? Eszembe sem jutna egyikkel sem ágyba bújni. Akkor sem, ha a párom sorozatosan megbánt... Nem így akarnék bosszút állni.

És ha az ember nem tud a vágyainak parancsolni, minek neki párkapcsolat?

2010. nov. 27. 09:50
 14/37 anonim ***** válasza:
59%

"SOHA semmilyen körülmények között NEM lenne képes megcsalni a szeretett személyt"

A megcsalás épp olyan, mint hogy lopunk anyánk pénztárcájából, belehazudunk apánk képébe vagy hogy mér rosszabb legyen: a háta mögött kibeszéljük a gyermekünk rossz tulajdonságát, beleolvasunk a naplójába, pofon vágjuk, mert idegesek vagyunk.

Ezek mindennapos dolgok, a legtöbb családban megtörténik. Pedig ki az, akit a világon a legjobban szeret az ember? A gyermekét. Mégis átveri, megbántja, megalázza, hibázik vele kapcsolatban. Mert az anya és apa is ember - vagy akkor a gyerek soha többé ne bocsásson meg, azzal a szöveggel, hogy "aki szeret engem, nem bánt?"

Kedves Kérdező! Mindig ugyanoda térünk vissza. amíg az ember meg nem csalta a párját, addig bizonyára ő is azt hitte magáról, hogy erre soha nem lenne képes...

2010. nov. 27. 09:59
 15/37 anonim ***** válasza:
75%

hát én nem hiszem hogy a félrészegen félrekefélő uraság húz gumit :) hehe, egyrészt mert nincs nála (miért is lenne?) másrészt mert elvileg a pillanat hevéről beszélünk, és akkor nem ér rá kotorászni és átgondolni, hogy jaj, kell gumi, mert nehogy az asszonyt utána megfertőzzem valamivel, mert ki tudja mije van ennek a kis hölgyikének....

Ugye, ha a fenti folyamatot valaki végiggondolja, akkor máris rájön, hogy nem olyan pillanatnyi dologról van szó.

Én azt tudom elképzelni, hogy a férjemmel elég alaposan összekülönbözünk valamin, és mondjuk a hadiállapot fenn áll már egy ideje, vagyis nem boldog a kapcsolatunk, és akkor megcsal valakivel. Ha én is hibás vagyok a hadiállapotban, akkor valószínűleg meg tudom bocsátani hogy félre lépett, de csak akkor ha látom hogy ezért történt, és egyébként helyre állt a béke.

Több nős pasi is próbálkozott nálam az évek alatt (akár szórakozó helyen is) érdekes, egyik se azt mondta, hogy á, csak dugni akarok. Mindnek épp volt valami aktuális baja otthon. Egy esetben fordult elő, hogy egy bárban megismerkedtem valakivel, ráadásul ő kezdeményezett, aztán elmentünk máshová, és közeledett, aztán hirtelen kinyögte, hogy hát ő nős, és hogy ne haragudjak, tovább menni nem akar, csak megtetszettem neki. az asszony épp vidéken volt a szüleinél... Szóval konkrétan nem csalta meg a csajt. Ő volt az egyetlen aki nem tudott otthoni magyarázattal szolgálni, pedig érdekelt hogy mi van.

2010. nov. 27. 10:00
 16/37 anonim ***** válasza:
100%

Kedves előző előtti!

Nem tudom, engem annyira egyik szülőm se bántott meg. Soha nem viselkedtek ellenemre. még akkor sem, ha éppen úgy tűnt. úgyhogy ez a megközelítés, hogy a gyermekét szereti a legjobban az ember, és mégis hányszor tesz ellenére, nem állja meg a helyét. Lehet hogy sok családban ez így van, de sok helyen meg nem. Pedig már 32 éves vagyok.

2010. nov. 27. 10:02
 17/37 anonim ***** válasza:
100%

Az egyszerit miért kéne elnézni? Azzal nem alázott meg,hogy amig én otthon főztem addig ő "túlórázott" a ringyójánál? Ha ezen tullépni bölcs és felnőtt dolog,akkor én egy ostoba gyerek maradok..

Érdekes,hogy szép számmal vannak akik tudnak megálljt mondani a farkuknak (de lehetnek nők is!) ,és tudjk hogy egy gyors numeráért nem érdemes veszélyb sodorni egy kapcsolatot. Velük mi van? Majd mindjár azt is megmagyarázza valaki,hogy ők a hülyék?:D:D

Másrészt a bocsánattal nem jön vissza a bizalom.

Harmadrészt aki egyszer megtette gond nélkül meg fogja tenni mégegyszer,vagy még többször.

Szerintem itt arról van szó,hogy ez a hozzászoló aki szerint felnőttséget jelez a megbocsátás nem a megcsalt fél,hanem aki megcsalja a másikat.

2010. nov. 27. 10:03
 18/37 anonim ***** válasza:
75%
Jaj bocsnáat rosszil emlékeztem,nem felnőttséget hanem egy magas szellemi szintet jelez...aha..biztos
2010. nov. 27. 10:04
 19/37 anonim ***** válasza:
37%
Mindig van nála, mert mi is így védekezünk. Ha hiszed, ha nem.
2010. nov. 27. 10:05
 20/37 anonim ***** válasza:
82%

Ez a duma meg a kedvencem,hogy bárkivel megtörténhet,meg hogy mindneki igy gondolja aztán félrelép.. arról még nem hallottatok komolyan,hogy valaki félrekúrás helyett a,kilép a kapcsolatból

b, ha jelent számára valamit a kapcsolat,akkor

megpróbálják megmenteni

Sajnéálom ha felétek ez ritkaság számba megy,de ezek NORMÁLIS megoldások,és nem a félrebaszás. És tudjátok léteznek még olyanok akik NEM SZENTEK,SZOKTAK HIBÁZNI ÉS MEGBÁNTANI A MÁSIKAT , de vannak _elveik_. Értékelik a párjukat és nem alázzák meg bármekkora fos is a kapcsolat. A szaron nem üldögélni kell hanem lehúzni! A saját hibáitokat nem kell azzal takargatni,meg szépitgetni ,hogy nembaj egyszer ugyis ti is megcsaljátok a férjetek/feleségetek -mert egyáltalán nem törvényszerű. De ma már kihalóban vannak a normális emberek,akiknek jelent is valamit a párkapcsolat,vagy a házasság.

2010. nov. 27. 10:10
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!