Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Hogy állítsam le az anyósomat?...

Hogy állítsam le az anyósomat? Kezd nagyon elegem lenni.

Figyelt kérdés
Férjem kapott egy lehetőséget, hogy kimenjen külföldre dolgozni pár hónapra. Nem nagyon akar, max úgy, hogy megyünk mindketten. Viszont akkor fel kell adnom az állásom és a vállalkozásunk is. Azt nem akarom, hogy ő megy, én maradok, mert friss házasok vagyunk, most vettünk lakást, most akarunk gyereket, stb. Erre jön anyósom, és itt csesztet, hogy miért nem, milyen lehetőség, neki is volt ilyen, ő a 2 gyerekét is itthon hagyta volt, stb,stb. Kikészít. Igazából azt se akarta, hogy összeházasodjunk. Most is ezzel jön, miért nem lett volna jó csak úgy együtt élni, minek kellett a házasság.
2010. nov. 26. 12:58
1 2 3
 11/23 A kérdező kommentje:
Egy éve vagyunk házasok, de 7 éve vagyunk együtt. Persze, menjen, de egyszerűen nem tudom felfogni, erre miért van szükség. Ebben soha senki nem tud meggyőzni, hogy miért van szükség arra, hogy külön, egymástól sok ezer km-re éljen egy pár. Ismeretségi körömben is többen vannak ilyenek, egyiknél sem lett jó vége a dolognak. Lehet túl konzervatív vagyok, de nekem ez a véleményem. Persze, ha akar, menjen, szeretem őt annyira, de a viszontszeretet ilyenkor megkérdőjeleződik bennem. De nem is ez a fő problémám, hanem hogy anyósomnak mi köze ehhez. Ahol teheti, próbál keresztbe tenni.
2010. nov. 26. 13:50
 12/23 anonim ***** válasza:
100%

Mi köze?

A fiához van köze.És nem biztos hogy keresztbe akar tenni neked még akkor se ha más a véleménye mint neked

2010. nov. 26. 13:59
 13/23 anonim ***** válasza:
100%
De miért tenne ezzel keresztbe nektek? Ha van egy ilyen lehetősége a férjednek, akkor természetes, hogy meg kell ragadnia, és élnie vele, mert később nem biztos, hogy lesz. Pár hónap nem a világ, közben is haza tud jönni. Ne aggódj emiatt, és ne szalasszátok el a munka - és a vele járó plusz pénz - lehetőségét, csak azért mert a "gonosz" anyós szerint is jó ötlet.
2010. nov. 26. 14:00
 14/23 anonim ***** válasza:
75%
Majd ha esetleg évek múlva,nem tudnál a gyermekeidnek enni adni,és nem azért mert nem akarsz dolgozni,hanem mert nem tudsz,akkor már nem is kell győzködni,hogy miért élnek sokan ilyen életet,hogy egymástól külön több száz,ezer,kilóméterre!Addig meg ne írjál ilyet,hogy úgysem tud senki meggyőzni,mert azt sem tudod mit jelent egy ilyen helyzet!
2010. nov. 26. 14:05
 15/23 A kérdező kommentje:
Csak az a nagy bibi, hogy anyagilag is rosszabbul járnánk, ha kimenne. Kb. fele annyit keresne, mit most. Azért ez sem utolsó szempont. Plusz kint albérlet, utazás.
2010. nov. 26. 14:07
 16/23 anonim ***** válasza:
100%
Azt hogy anyagilag rosszabbul járnátok miért csak most mondod?ez kicsit olyan mintha "védekeznél"azokkal szemben akik nem értenek veled egyet
2010. nov. 26. 14:10
 17/23 anonim ***** válasza:
86%
Először is, nem az anyósé, apósé, sógoré, sógornőé, vagy az egyéb rokonoké a döntés, hanem a tiétek. Ha jól értem, pár hónapról van szó. Házasok vagytok, tehát elméletben megvan a teljes bizalom és hűgés köztetek. Ilyen esetben nincs mitől félni. Persze nehéz lehet úgy, hogy szeretnél vele lenni, miközben ő akár a Föld másik végén van éppen. De! feltalálták már a telefont, létezik internet is, van msn, skype, egyéb chatoldalak, hadd ne soroljam, tehát teljes kontaktszakadásról szó sem eshet! Könnyen beszél az, akinek itt van a párja és majdnem minden nap vele lehet. De még én is kerülhetek ilyen helyzetbe, valószínűleg fogok is. És akkor? Ki fogom bírni, mert szeretem, imádom és vele képzelem el hátralévő életem. Ha meg friss házasok vagytok, de már nem túl rózsás a helyzet, akkor miért akartok még gyereket is? Ne azért szülj neki (és legfőképpen magadnak) gyereket, mert attól majd rendbejön a házasságod, megoldódnak a problémák és minden extra happy lesz. Azok az idők már elmúltak. Felnőtt vagy, ébredj fel az álomvilágból és gondold át alaposan, hogy mit teszel/ tesztek!
2010. nov. 26. 14:12
 18/23 anonim ***** válasza:
Nektek kell eldönteni, ez a ti életetek. Én vok, akik kiosztottuk a mamát a férjemmel. egyébként szerencsére a férjemnek meg sem fordulna a fejében, hogy nélkülem kimenjen külföldre. nekem se, hogy én nélküle. Vagy együtt, vagy sehogy, egyetértek. De lehet, hogy a helyedben bevállalnám. Ha nem megy ottkinn, hazajöttök. Egyszer élünk, nem ?
2010. nov. 26. 14:15
 19/23 A kérdező kommentje:
Nem védekezés, szerintem már az elején írtam. Férjem sem akar egyedül menni. Amikor nem túl rózsás a helyzet, az ilyenek miatt van, hogy valaki uszít minket egymás ellen. Egyébként annyira "összeszoktunk", mindent együtt csinálunk. Szerintem olyanokon mentünk át már az évek alatt, amiken lehet más egész életében nem megy át. Amit csak eltudtok rosszat képzelni. És kitartottunk egymás. mellett.
2010. nov. 26. 14:19
 20/23 anonim ***** válasza:
Mikor fogjátok már megérteni, hogy azzal, hogy egy férfi megnősül, még az anyját nem temeti el!Te vagy a felesége, a fő támasza, de ne várd hogy egy anya ezek után sz@rja le, hogy mi lesz a fiával, azt meg ne vedd támadásnak, ha esetleg még az is érdekli, hogy veled mi lesz.Jól néznénk ki, ha azzal, hogy a fiam megnősül, én,- az én véleményem, amit nem kell egyáltalán megfogadni, de engedtessék már meg, hogy legyen- meghaltam számára!!!Vannak, és lesznek mindig is olyan élethelyzetek, amikor igen csak sokat tud segíteni az anyós.
2010. nov. 26. 14:44
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!