Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Nagyon idegesít! Hogyan...

Nagyon idegesít! Hogyan állítsam le az anyósomat? Vagy ez "aranyos"?

Figyelt kérdés
8hónapos kislányom nagyon eleven igazi örökmozgó,minden nagyon érdekli. Anyósom mostanában a neve helyett Karcsikának hívja,mert szerinte 10 fiú veszett el benne. Ez már nagyon bosszant,fel tudnék robbanni. De szerinte ez aranyos,és nem érti hogy ez nekem miért nem tetszik! Apósomat hívták Károlynak,akit nem is ismertem mert már 17éve meghalt.
2010. nov. 4. 16:42
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
90%
beteges. Nem aranyos. Picit sem. Mondd meg neki hogy ne hívja így. Ennyi.
2010. nov. 4. 16:44
 2/13 anonim ***** válasza:
87%
Ha neked nem tetszik, mondd meg neki mindenkeppen! Termeszetesen normalis stilusban. Lehet, hogy o poenosnak talalja, meg kell mondani, hogy te nem talalod annak.
2010. nov. 4. 16:45
 3/13 anonim ***** válasza:
84%
Szerintem is beteges,nem vicces.Engem is idegesítene.Mond meg neki szépen,hogy ne hívja így,mert neked ez nem poénos.
2010. nov. 4. 16:47
 4/13 A kérdező kommentje:
Már szóltam neki,de ő nem érti hogy nekem ez miért nem tetszik. Azt mondja nincs ebben semmi rossz. Már ott tartok hogy egyszer nagyon "durva" leszek.
2010. nov. 4. 16:48
 5/13 anonim ***** válasza:
91%
Kérd meg Karcsi mamát, hogy ne hívja így a kislányodat. Nem vicces, főleg, hogy nem egyszeri eset.
2010. nov. 4. 16:50
 6/13 anonim ***** válasza:
87%

3.vagyok

Ha nem értette meg szép szóból akkor próbáld meg kicsit "erőteljesebben" rászólni,pl. hogy már többször kérted,hogy ne hívja így,miért nem érti már meg vagy most már tényleg ne hívja így vagy valami ilyesmit.

2010. nov. 4. 16:52
 7/13 anonim ***** válasza:
88%
Szerintem sem vicces, sem aranyos.
2010. nov. 4. 16:55
 8/13 anonim ***** válasza:
77%
Én Őt Ödönnek nevezném elég cinikus hangnemben.
2010. nov. 4. 17:53
 9/13 anonim ***** válasza:
77%
akkor legyél "durva", hátha abból ért már végre a vén boszorka...
2010. nov. 4. 18:45
 10/13 anonim ***** válasza:
100%

Az én anyósom ránk kötötte, hogy a gyereket úgy neveljük, hogy őt ne mamának, hanem Gyöngyikének szólítsa. De ő a gyereket folyton "bokrétának" (fiú) hívta. Igy amikor a fiam már gagyogni tudott elnevezte a mamát (persze egy kis segítséggel) bokréta mamának...na ezen nevethetett a falu.

Ha nem akarod a port összerúgni az anyóssal, akkor a gyerek megoldhatja a kérdést elég frappánsan.

Lehet majd ő is Karcsinak fogja szólítani a . De ehhez türelem és idő kell. Addig is, kérdezd meg az anyósodat, ha szeretné-e, hogy a gyerek Karcsinak szólítsa őt, vagy talán meséld el neki a mi történetünket...

Azt is meg kell értenie, hogy ezzel nem hozza vissza a halott férjét, és azt is elmondhatod neki, hogy majd ha odanő a gyerek, akkor beszélni fogsz neki a tatáról...Lehet azért szólítja így a gyereket, mert fél, hogy feledésbe merül a tata emléke...

2010. nov. 4. 19:56
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!