Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Elengednétek a 15 éves lányoto...

Elengednétek a 15 éves lányotokat Amerikába?

Figyelt kérdés

Úgy alakult, hogy a lányom 15 évesen kapott egy modell felkérést Amerikából.Mivel még kiskorú az itteni ügynöksége- aki tényleg nagyon megbízható és neves is- meghatározta, hogy küldenek vele egy dadát.Ez a dada vele lenne mindig, mindenhol, aki vigyáz. lehetséges, hogy csak egy hónapról van szó, de lehet, hogy hosszabb időről. Még nem tudjuk az időtartamot, mert friss a dolog.

Tényleg nagyon megbízható az ügynöksége!!!!

Nem tudom, hogy elengedjem-e?Mert nagy lehetőség ez neki, de viszont még nem elég érett, teljesen gyerekes és most van a kamaszkora közepén.Nincs félsz érzete és felelősségtudata. De ha meg nem engedem, akkor azt fogja mondani, hogy elvesztette miattam a nagy lehetőséget!

Ki mit tanácsol?Anyukák, ti elengednétek?

Köszi szépen a válaszokat!

2010. nov. 22. 10:45
1 2 3 4 5
 21/46 anonim ***** válasza:
100%
sajnos sokan még a 18 évest is dajkálni akarják,aztán csodálkoznak ha 200 km re menekül el,dajka az csecsemőkkel óvodás koruakkal foglakozik,a 15 meg már rég nem az,csak ott ahol a kaját is megrágják helyette ennyi idősen...Sok helyen a 40 évesnek is dajka az anyja mert életképtelen szoknyán ülőt nevelt belőle...Én meg ezzel nem értek egyet,érdekes én ennyi idősen külföldre jártam repülővel,és itt vagyok,szét esett családokkal ,sérült gyemekkel,fiatalokkal fogalkozom elsősorban bántalmazottakkal,elhanyagoltakkal,szenvedélybetegekkel de sokakat sajnos túlszeretnek ,túlféltenek az se jobb...A gyereket már kicsi kórába önnálóságra kell nevelni,baba korában se kell odarohanni minden nyígásánál,ahogy a drogost,alkoholistát lelkibeteget se kell tuttujgatni,mert az nem megoldás...15 évesnek már rég önnálónak kell lenni,és nem dadát tenni mellé...Sajnos tudok olyat aki 32 éves és egy teát nem képes feltenni,dehát ennyit tesz a nevelés amit kap...Genetika a fegyver de a környezet húzza meg a ravszt,és ha a lányod tehetséges szép,miért áldozna fel fenéktörlő diplomával,minibélbérét,mikor khsználhatja az adottságait is...
2010. nov. 22. 11:42
 22/46 anonim ***** válasza:
72%

Teljességgel kizárt, 18 éves koráig modellkedni se engedném komolyan. (Voltam modell, nem való gyereknek)

24 N

2010. nov. 22. 11:48
 23/46 anonim ***** válasza:
89%
kedves utolso hányévesen voltál modell?18?nem..nalátod ez az egy lehetősége van...szerintem csak rosszul fogalmazott a kérdező valaki olyan barátot kéne vele küldeni akiben megbizol és mint egy barát vagy hogymondjam azisztens akiodafigyel rá meg nemhagyja h nagyon elkalandozzon de azért ne nevelő legyen mellette
2010. nov. 22. 11:52
 24/46 anonim ***** válasza:
100%
11 37-es! Gondolod, hogy 10 év Amerikai modellkedéssel nem alapoz meg magának elég jövőt??? Akkor az nagyon gáz lenne! Az anyuka leírta, hogy ismert, és megbízható a modellügynökség, tehát nem hinném, hogy a nevüket adnák, plusz egy dadát ahhoz, hogy prostituált legyen! Anyuka! Hogy elengeded -e vagy sem, neked kell eldönteni, sajnos nehéz nagyon, de én az engedés mellé tenném le a voksom.Nemrég a fél kettőben volt az az ismert férfi modell, nem tudom a nevét sajnos, mindegy ő mondta, hogy aki erre adja a fejét, hogy külföldön modellkedik, először is két három havi lakbérre és megélhetésre valót oldjon meg, mire esetlegesen kinti ügynökséghez bekerül, mondom, esetleg. A Te lányodnak mindent állnak, dadát kap,szerintem ez hatalmas ugródeszka az élettől. Ha ez bejön a lányodnak, (amit egyébként az ügynökségtől megkérdezhetsz mennyi az esélye)nem hiszem, hogy gondolkodnia kell, miből adjon majd enni a gyerekeinek, ha hosszú távú a dolog.
2010. nov. 22. 11:53
 25/46 anonim ***** válasza:
100%

Én elengedném. Az én karrieremet ugyanis a szüleim tették tönkre azzal, hogy túlzottan féltettek, "kicsi vagy még", "ráérsz még", stb. felkiáltásokkal.

Ma nem tartok sehol, akit fiatalon engedtek tanulni, világot látni, azoknak olyan kapcsolatai vannak, hogy gyakorlatilag bebiztosították magukat egy életre.

Engedd el a lányod. Na legyél te is az a buta, maradi szülő, aki féltésből teszi tönkre a gyereke karrierjét. Bennem például ez már egész életemre tüske marad, és egyszerűen képtelen vagyok a szüleimmel úgy beszélni, hogy ne arra gondoljak, hogy ha egy kicsit bátrabbak, akkor bizony nem itt tartanék, ahol tartok :(

Szerintem a dada határeset, hogy kell-e, de ha egy fiatal, huszonéves lányt adnak mellé, az teljesen jó lehet, a lányod sem érzi "babának" magát mellette, hanem inkább ilyen jó barátnő lesz.

És persze vigye magával a tankönyveit és tanuljon, hogy ne maradjon le a suliban. Simán meg lehet oldani.

2010. nov. 22. 11:56
 26/46 anonim ***** válasza:
100%
Egy 15 éves ember nem kicsi, eltudja dönteni mit akar. Ha ezt a lehetőséget megtiltod neki, a jövőben jogosan fogja a szemedre vetni, hogy miattad nem ért el semmit. Most kell elkezdeni, nem amikor már kiöregszik. És ha nem tetszik majd neki? Akkor sincs semmi, abba hagyja, haza jön. De egy ilyen lehetőséget mindenképp meg kell próbálni. 21/L
2010. nov. 22. 12:07
 27/46 anonim ***** válasza:
Nem tudom. Így iskolaidőbe nem szívesen. Viszont tényleg lehet ebből jövője is. Esetleg, ha magántanuló lenne akkor igen. A dada, hát, tényleg jó lenne ha ismerős lenne. Egy ismeretlenben nem bíznék.
2010. nov. 22. 12:08
 28/46 anonim ***** válasza:

11:53 Lehet, hogy 10 év alatt szupermodell lesz, ahogy mondani szokták, én azt kívánom, hogy úgy legyen. Viszont szeretném megláttatni azt az árnyoldalát is a modellkedésnek, illetve az "elmegyek világot látni" dolognak, hogy sokan sírva, tönkre téve, nyomorultul jöttek haza, mert becsapták őket, nem fizették ki őket, vagy magukra hagyták őket, vagy másra használták őket.

És sok ilyen esetről beszámolt már a tévé is, hogy lányoknak sikerült hazaszökniük, már akinek szerencséje volt, és haza tudott jönni.

Én itt megtörtént esetekről írok, hétköznapi, de igaz dolgokról.

El lehet ítélni egy szülőt, hogy félti a gyermekét, lehet rá haragudni egy életen át. Kíváncsi lennék mit mondanak azok a gyermeket, akik hazaérve a szülők kajaiba leltek megnyugvást.

Amint írtam, én csak egy számomra megbízható felnőttel engedném el, nem pedig egy ügynökség dadájával....

2010. nov. 22. 12:10
 29/46 anonim ***** válasza:

Engedd el! Ez egy óriási lehetőség minden szempontból (önállóság, világlátás, pénzkeresés, nyelvtanulás, önmenedzselés, karrierépítés), valószínűleg soha többé nem lesz ilyen alkalma, és mindketten megbánnátok, ha nem engednéd el...Később pedig a lányod folyamatosan az arcodba vágná, hogy tönkretetted az életét! Nem hiszem, hogy bármi komoly baja eshetne ott kint, ha megbízható az ügynökség és biztosan prostinak viszik. Ha pedig mégsem jön neki össze kint a dolog, legalább megpróbáltátok, és nem marad akkora keserűség, mintha meg sem próbáltátok volna...ami a kettőtök kapcsolatát is megmérgezné, az biztos!

Viszont dada mindenképp kell, jogilag is, hiszen Ő nem írhat még alá semmit, és nem egyezhet bele semmibe...gondolom a dadát Te hatalmazod meg, hogy eljárhasson a gyereked helyett pl. egy aláírásnál, vagy ne adj isten, orvosi ellátásnál, műtétnél.

Szerintem engedd el...

23L (és édesanya)

2010. nov. 22. 12:11
 30/46 anonim ***** válasza:
Bocsi...biztosan NEM prostinak viszik.
2010. nov. 22. 12:12
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!