Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Egy diplomás nő járhat kétkezi...

Egy diplomás nő járhat kétkezi munkással?

Figyelt kérdés
2010. nov. 21. 11:26
 71/98 anonim ***** válasza:
89%

Természetesen járhatsz vele: nem a papír számít.

Nekem azonban negatív tapasztalatom van..

Egyetemistaként jártam egy olyan férfival, akinek 8 általánoson és egy szakmán kívül nem volt egyéb iskolája. Ez engem nem zavart, nagyon imponált a magabiztossága, üzleti érzéke, és az, hogy a jég hátán is megél.. Felelősségteljes embernek tartottam, aki szerette a munkáját, és mellesleg jól is végezte. A családomból, barátaim közül nem nézte le őt senki ezért..

A különbségek több év után váltak egyre nyilvánvalóvá. Mindketten teljesen más körökből érkeztünk, és teljesen más életformát éltünk korábban. Egy idő után ráébredtem, nincs miről beszélnünk, mert bár alapvető dolgokban hasonlóak voltunk (család fontossága pl), teljesen más volt az érdeklődési körünk és nem tudtunk olyan programot találni, ami mindkettőnknek megfelelt volna. A barátai is nagyon kedves emberek voltak, de mind hozzá hasonlóak. Mikor esténként leültünk beszélgetni, szinte csak a munka volt az egyetlen téma, ami terítékre került.. A legtöbb dologhoz, amit ő felhozott, hozzá tudtam szólni, ő viszont nem tudott partnerré válni olyan témákban, amik engem érdekeltek (pl történelem, színház).. És nem jó dolog, mikor nincs kivel megosztanod a gondolataidat.

Ezzel nem azt mondom, hogy aki nem diplomás, az műveletlen, de az eltérő nevelkedés és más közeg teljesen mást ragaszt az emberre, két külön világ pedig ritkán találkozik. Mi szerettük egymást, de teljesen más életet képzeltünk el mindketten a jövőnkben, így 5 év után szétváltak útjaink. Szellemileg képtelenek voltunk elérni egymást..

2010. nov. 24. 15:10
 72/98 anonim válasza:
64%

Az ilyen kérdéseknél mindig visszaigazolást nyer a tény, hogy manapság minden intelligencia nélkül lehet diplomát kapni...

szerintem nem ő kevés hozzád, hanem fordítva.

2010. nov. 24. 15:40
 73/98 anonim válasza:
85%
Amikor voltam egy felkészítőn azt halottam, ami megszúrta a fülem, hogy a nő és a férfi egy szinten kellene legyen. Ha van egy okos ügyvét egy szexi cica babával, és el mennek étterembe a férfi munkatársaival, a nő meg csak vihog... az nem épp kellemes. Az a meg oldás hogy be kell hozni. Tanulni érte, hogy legyetek egy szinten, mivel így sok közös témátok sem lehet. Amugy szerintem semmi probléma mindenki a pénzért és a megélhetőségért dolgozik!!!!!!!
2010. nov. 24. 16:28
 74/98 anonim válasza:
59%
13:20-as nak.ne gyere már te is a helyesírással.orvosi váróban kezembe akadt egy újság,ahol pont ez volt a téma.diplomás csajszi mesélte,szintén diplomás férje egyeltalán nemtud helyesen írni.attól még okos,művelt olvasott ember.ha te a helyesírásbol indulsz ki,légyszi javítsd ki az irományom,és mond meg diplomás vagyok ,vagy kétkezi munkás?(elárulom neked,az utóbbi)a kérdezőnek üzenném:nem a papírjába szeretsz bele.ilyen módon nemlehet (nem szabad)külömbséget tenni emberek között.ha szereted akkor papír nélkül is fogod,ha nem akkor sem azért mert nincs diplomája.
2010. nov. 24. 18:27
 75/98 anonim ***** válasza:
86%
Szerintem nem, tapasztalat. Bár egy próbát megér, de egy idő után csak a hétköznapi dolgokról lehet beszélni, s ha a diplomás meg szeretné értetni a gondjait, a kétkezi munkát nem tudja megérteni, mert nem abba a körbe mozog,nem az az érdeklődési köre, s egy idő után nem is akarja megérteni a diplomás gondjait, mert minek.
2010. nov. 24. 18:47
 76/98 anonim ***** válasza:
80%

Én jártam már pár szakmunkással is, és bár mindenki azt írja, hogy attól még hogy nincs diplomája, még lehet művelt, én úgy tapasztaltam hogy a való életben ez nagy részt nem igaz. Sokan már az idejét sem tudják, hogy mikor olvastak könyvet, vagy jártak-e önszántukból múzeumban. Az ilyen emberekkel nem is tartott sokáig a kapcsolatom, mert bár nem a munkáról beszéltünk, de semmi értelmes témát nem lehetett felhozni. Persze azért akad kivétel, csak nem olyan sok mint kéne. Pár éve összejöttem egy "kétkezi munkással", nem volt érettségije sem. Először kétkedve fogadtam, de aztán ez megváltozott. Nagyon okos srác, egy olyan, akivel mindenről el lehet beszélgetni, művészetekről, tudományról, olyan könyveket olvasott amiket én csak akkor értenék meg, ha közben konyhanyelven magyarázzák is. Ő volt az, akit ha hazavittem, otthon már csillogó szemekkel várták, és a szüleim is titokban remélték, hogy ő lesz az igazi. Aztán végül mégsem ő lett, de ennek csak az volt az oka, hogy akkoriba mindkettőnknek kevés szabadideje volt, és nem volt időnk egymásra. Azóta jártam már olyan diplomással, akit amikor hazavittem, otthon kis idő elteltével már azon voltak, hogy finoman közöljék, hogy nem látják szívesen. Pedig ő nem egy "kétkezi munkás" volt.

Tehát nagyon nem a végzettségtől függ, hogy milyen egy ember/kapcsolat.

2010. nov. 24. 19:38
 77/98 anonim ***** válasza:
57%

Lehet,hogy én vagyok a hülye de én még soha élketemben nem beszélgettem múzeumokról,meg könyvekről egyik exemmel se,akármiylen végzettsége is volt. Max emlités szinten.

Azt el tudom képzelni,hogy akadály lehet egy kapcsolatban a különböző iskolázottság,de ezek a példák nekem teljesen abszurdak.. Ez hogy zajlott a válaszadóknál? "Drágám neked istetszett a termésszettudományi múzeumban x és y?"

"Én még sosem jártam ott..."

" O.O" -sírógörcs-hisztiroham-nemillünk egymáshoz,szakítsunk!:D

2010. nov. 24. 19:52
 78/98 anonim ***** válasza:
15%
Ezt törvény tiltja!
2010. nov. 24. 20:40
 79/98 A kérdező kommentje:
19:52: :DDDDDD
2010. nov. 24. 20:57
 80/98 anonim ***** válasza:
81%
Kérdező, nekem volt már több párom is akik 2 kezi munkások voltak (nekem 2 diplomám van) és igen nálunk előbb utóbb kiütközött a különbség....nem az elején, hanem hosszabb együtt töltött idő/együtt lakás után. Engem zavart. Ettől tüneményes emberek voltak, de nem voltunk egy szinten. Nekem fontos hogy egy férfi legyen okosabb nálam, a mostani párom nagyon művelt, tájékozott, és sokkal inkább egy hullámhosszon vagyok vele mint a korábbiakkal. Eszem ágában sincs a korábbiakat lenézni, egyszerűen csak nem illettünk össze, de ettől még szerettem becsültem őket. Egy diplomás, alapvetően több tudást vesz magához, mint egy 2 kezi munkás tetszik vagy sem. Azért az az x év tanulás nem elhanyagolható. Ettől függetlenül azt mondom, nyugodtan kezdj kapcsolatot az említett férfival, mert lehet nálatok pont másképp lesz. Ez csak egy tapasztalat ill. vélemény, látod vannak itt olyanok is akik jól megvannak függetlenül végzettségtől, szóval hajrá
2010. nov. 24. 23:05

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!