Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Mit szólnátok ha lányotok...

Mit szólnátok ha lányotok bejelentené, hogy 3millió forint körüli összegért egy éves cserediák programra szeretne menni az USA-ba?

Figyelt kérdés

támogatással (amire kevés esély van) kb. 2 millió.

nem olyan szegény a családom, de sztem sokkot kapnának tőle, de én nagyon nagyon nagyon nagyon nagyon szeretném.

mit mondjak/mit csináljak, hogy elengedjenek? :S

15/L

2010. nov. 18. 15:41
1 2 3 4 5 6 7
 41/68 anonim ***** válasza:
71%

Az mellesleg fel se merült benned, hogy mi van, ha mégse jön be Neked az USA?

Én 15 évesen örültem, ha meg tudtam szokni nagynehezen a középiskolát, a tanárokat, az oszitársakat, nemhogy egy vadidegen országot.Fiatal vagy még ehhez az egészhez, szerintem.Kezd először Európával, utána vállald be ezt a nagy falatot.

2010. nov. 18. 17:08
 42/68 anonim ***** válasza:
76%

El kell keserítselek, de az nem a "nem olyan szegény a családom" kategóriának való, hanem a full gazdag a családomnak.

Mert ez az év szarra sem jó. Semmire. Móka és kacagás. És a gyerek mókázása három millióért a full gazdagok hobbija.

Anyám meg apám 500 körül keresett együtt havonta, én is néztem ilyen két millás csereprogramokat, de meg sem említettem, mert tudom, hogy kb. kiröhögtek volna, hogy most én hogy gondolom miből lenne rá? Ha volna annyi megtakarítás, ki olyan hülye, hogy haszontalan mókára költi? Vagy vegyen fel hitelt? Van fogalmad róla három millát meddig kellene törleszteni és havi mennyivel?

Ember még külön szobád sincs, honnan vetted, hogy három millát leakasztanak majd erre?

2010. nov. 18. 17:15
 43/68 anonim ***** válasza:
55%

Azt,hogy végezze el a középiskolát,vállaljon diákmunkát,majd érettségi után-ha még menni akar-kipótoljuk az összeget.

Nagyon fontos a nyelvtanulás,meg az is ,hogy megdolgozzunk azért,amit szeretnénk-és tudjunk rá várni.

2010. nov. 18. 17:28
 44/68 anonim ***** válasza:
68%
oszinte leszek hozzad. tapasztalatbol mondom, hogy nem er meg ennyi penzt, lehet hogy jol mutat az oneletrajzodon, de annyira nem nagy elmeny a dolog, es igaza van az egyik valaszolonak abban, hogy szar az oktatas
2010. nov. 18. 17:35
 45/68 anonim ***** válasza:
46%

A valaszadok nagy reszenek fogalma sincs sem az USA-rol, sem a cserediakprogramokrol!

Egyreszt, egy atlag amerikai varosban sokkal nagyobb biztonsagban erzi magat az ember, mint mo-n. Ezt tapasztaltam, budapesten nehol olyan arcok voltak, hogy szabalyosan feltem. Itthon nincs ilyesmi, persze vannak rossz kornyekek mindenhol, de oda nem kell menni es ennyi.

A cserediak programok altalaban nem nagyvarosokba szolnak, hanem kisebb telepulesekre. Tehat valoszinuleg egy csendes, bekes kisvarosba kerul a cserediak, nem pedig harlembe, tehat semmivel nem fenyegeti nagyobb veszely, mint pl budapesten. Sot.

A kovetkezo, amit sokan felreertenek az a cserediak szo. Az ilyen hosszu (fel-egy ev) cserediakprogramoknal nem tul gyakori, hogy a cserediak csaladjanak egy kulfoldi diakot kelljen fogadnia. Altalaban a dolog egyoldalu, ezert is az ar.

A valaszokkal ellentetben az USA kozel sem a legdragabb cserediak uticel. Anglia, Ausztalia, Uj-Zeland mind sokkal dragabbak. Ami azt illeti az USA az egyik legolcsobb uticel, mert ott nem kell fizetni az ellatasert. Az arban azt fizeted meg (a tandijon, konyveken, repjegyen stb kivul), hogy egy neves, megbizhato ceggel utazol ki egy ellenorzott, megbizhato csaladhoz.

Az oktatasrol: az teny, hogy az amerikai oktatasi rendszer teljessegeben mas, mint a magyar, az usa-beli sokkal gyakorlatiasabb, de ugyanugy lehet kemenyen es sokat tanulni, ha akarsz. Persze ha csak el akarod logni a kozepiskolas eveidet, akkor azt is gond nelkul megteheted. Arra szamits, hogy azt az egy evet, amit az USA-ban toltottel mo-n nem szamitjak be, tehat vizsgaznod kell, vagy evet halasztani.

Viszont az egyaltalan nem igaz, hogy ez az egy ev csak (roppant draga) moka es kacagas. Ez alatt a tiz honap alatt rengeteget tanulhatsz, elsosorban a nyelvet, de megismersz egy masik kulturat, uj embereket ismersz meg, baratokat szerzel, vilagot latsz, sokkal onallobb es talpraesettebb leszel.

A YFU egyebkent egy draga ceg, probalkozz mas cserediakprogramokkal, sokkal olcsobban kijohetsz (2mil korul)

Cserediaknak lenni egyaltalan nem konnyu, de nagyon megeri. Remelem sikerul, amit elterveztel:) Sok sikert hozza!

2010. nov. 18. 17:41
 46/68 anonim ***** válasza:
68%
15 éves voltam én is, amikor elterveztem, hogy részt veszek egy ilyenben. Kértem róla tájékoztató anyagokat, gondoltam, ha megjön, akkor megmutatom a szüleimnek. De végül meg sem mutattam, amikor megláttam az összeget, mert biztos voltam benne, hogy nem tudják kifizetni. Előtte való évben voltam az iskolámmal két hetet Angliában, ami nem volt olcsó, nagyon örültem neki, hogy kimehettem, nem lett volna képem egy évre rá ilyennel előállni. És ez tényleg nagyon sok pénz. Egy évvel később hoztam szóba a szüleimnek a dolgot, de nem fűztem hozzá sok reményt. Hát meg is mondták, hogy ez nagyon sok, nem tudják kifizetni, aztán kiegyeztünk abban, hogy inkább következő évben menjek ki megint Angliába az iskolával egy hétre, azt ki tudják fizetni, azzal is gyakorlom a nyelvet. Én pedig ebbe örömmel bele is mentem :) Így belegondolva, sok is lett volna nekem az az egy, vagy fél tanév, amíg nem látom sem a szüleimet, sem a barátaimat.
2010. nov. 18. 17:51
 47/68 anonim ***** válasza:
75%

Komolyan azt gondolod hogy meggyőző érv 3 milláért cserébe hogy legalább a tesódnak lesz külön szobája?

Nagyon durva a gondolkodásod....Vagy nagyon el vagy kényeztetve vagy kicsit még éretlen vagy, nem tudom.

Mindenesetre kérlek kérdezd már végre meg mert szerintem itt mindenki-én is-ég a vágytól hogy megtudja mit szóltak a szüleid.

Habááár....miért nem kérdezted meg még mindig? Az is elgondolkodtatott hogy esetleg kamu a kérdés.Ahelyett hogy megkérdeznéd végre, itt kérdezgetsz idegeneket...nekem gyanús :)

2010. nov. 18. 18:08
 48/68 anonim ***** válasza:
64%

"én is sokkot kapnék ha ezt kérné a lányom, de ha tudnám hogy mennyire szeretné, lehet hogy elgondolkoznék rajta......"

A gondolkodásból még nem lesz pénzed hogy befizesd a lányodat ha kér tőled majd 3 millió forintot, elhiheted. Jó lenne ha csak ennyi lenne, hogy ha valamit kér a gyerek akkor elgondolkodom....azaz gondolkodhatok de az úgysem termel milliókat.

2010. nov. 18. 18:12
 49/68 F.Norbert válasza:
48%

Légy szíves, az olvasást első osztályban tanítják, azt írja,hogy nem olyan szegény a családja, magyarul: van pénzük,csak ha ezt így konkrétan leírná, hogy "Van egy csomó pénzünk" akkor a sok irigy internet gengszter emiatt letámadná...

Bár nekem is sok ez a pénz, mint itt sokaknak, és nekem még úgy sem érné meg 1 évre 3 millió ha kinyalnák a se*gem is, de ha Ők megtehetik hát rajta, nincs akadálya.Meg kérdezed a szüleidet és kész.

(Bátran szavazzatok le, mint ahogy az előző hozzászólásomat is, nem érdekel ez a ranglista....)

2010. nov. 18. 18:21
 50/68 anonim ***** válasza:
73%

A "nem olyan szegény a családom" azt jelenti hogy nem olyan szegény a családja, oké. De azt attól még nem jelenti hogy kőgazdag.

Sokszor a kamaszok, tinik, akik mondjuk nincsenek még tisztában a pénz értékével és fogalmával nem tudják felmérni hogy egy család háztartásának mik a határai. Lehet hogy azt látja hogy mindennap pizzát rendelnek (ez csak példa), meg Plazaban vesznek ruhát, meg hetente moziba járnak, ebből leszűri hogy nem szegények. De ez még nem jelenti azt hogy 3 milliót előkapnak és elutaztatják amcsiba mert szépen kéri.

Nem mondom hogy bármelyik helyzet áll fent (akár a rossz anyagi felmérés, akár a luxusgazdagság), csak azt nem értem miért nem kérdezi meg a szüleit.

Elvégre azt, hgy van-e a családnak erre pénze, csakis ők mondhatják meg neki, de mi, internetezők NEM. Nem értem tehát, miért írta ki a kérdést...

2010. nov. 18. 18:46
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!