Próbáljam helyrehozni a lányunkért, vagy hagyjam el?
Szia!
Mennyi idős a kislányod?
HA az ő érdekét szeretnéd szem előtt tartani, akkor tudnod kell, hogy a gyerekek annyira kötődnek a szüleikhez (főleg az anyához), hogy a fogantatástól kezve, kábé három éves koráig mindent, amit az Anyukája - azaz te - átélsz, úgy éli meg, mintha vele történne. Például ha ti sokat veszekedtek egymással, arra lehet, hogy felnőtt korában úgy fog visszaemlékezni, hogy vele veszekedtetek. Azt, ha érezhetően nem szeretitek egymást (vagy a másik hibájából akár önmagatokat), úgy élheti meg, hogy őt nem szerettétek eléggé.
Ezért ez a menjek-maradjak, mindenképp veszélyes terep. Hiszen mindemellett a kislánynak szüksége van az édesapjára is.
Ha köztetek már nincs szeretet-kapcsolat, és te szívesen kilépnél ebből a kapcsolatból, akkor próbáljátok meg ezt úgy megoldani, hogy a gyerek kapcsolata az apjával harmonikus maradhasson. Ha egyáltalán most az...
Szép napot neked!
ParlanDo
Ez a kapcsolat csúnyán kisiklott.. én szerintem ha legfeljebb ideig-óráig lehetne helyrehozni, és később pedig mély gyűlölettel hagynád el a párod, amiért annyi felesleges energiát áldoztál a kapcsolatra hiábavalóan. Elég szomorú, ha egy férfi, akit asszony és gyerek vár otthon, titokban kifelé tekintget a kapcsolatból.. Ez ilyen kecske is, káposzta is megmaradjon felfogás a férfiaknál szerintem. Ha valóban úgy érzi, baj van a kapcsolattal, és szeretné rendbe tenni, az nem így derült volna ki.. Véleményem szerint arról nem tehet az ember, ha a szerelem elmúlik, de akkor is tiszteletben kell tartani a másik felet: lezárni a kapcsolatot, és megbeszélni, hogyan történjen tovább a gyermek nevelése.
A lányod még kicsi, és valószínűleg hozzá van szokva, hogy ritkán látja az apukáját: számára szinte semmi sem változna egy esetleges különválással. A feszültség azonban megszűnne körülötte, és szerintem sokkal szebb gyermekkort élhetne két boldog, kiegyensúlyozott, de külön élő szülővel, mint egy kényszerből összezárt családban.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!