Hogyan szoktátok "helyrehozni" ha megbántjátok az egyik
közeli hozzátartozótokat?
Figyelt kérdés
Tudom, ha megbántok valakit, azt nem lehet elfelejteni, ezért van idézőjelben.
Ma megbántottam a nagymamámat, szegény még sírt is. Sajnos nagyon hirtelen haragú vagyok, és ha ideges vagyok, akkor kimondom amit gondolok. De utána rögtön elszáll a mérgem, és megbánom a dolgot. Bocsánatot kértem tőle, ő megbocsátott, de a lelkiismeretem még most sem jó. Ő annyi mindent megtesz értem, én meg néha olyan hálátlan vagyok.
Hogyan lehet ezt a hirtelen dühkitörést helyrehozni? Más is ilyen mint én? :S
2010. jún. 23. 22:01
1/9 anonim válasza:
Mit mondtál neki amivel megbántottad?
2010. jún. 23. 22:04
2/9 anonim válasza:
Én is sokszor voltam így.Én ugyan nem a mamámat bántottam meg(bár őt is,de csak hülyültem vele),hanem főként egyik 28 éves nő ismerősömet..én mindig odamentem,bocsánatot kértem,és elmagyaráztam,elmondtam neki,hogy ez csak egy hirtelen dühkitörés volt,ne is vegye figyelembe ezeket a hirtelen dühkitöréseimet,aztán pedig megöleltem:D
2010. jún. 23. 22:06
3/9 A kérdező kommentje:
Én el akartam menni valahova, de ő nem akart elengedni, mert félre értette a dolgokat. De én ezt nem tudtam, és elég csúnya hangnemben válaszoltam neki. Kb kiabáltam...
2010. jún. 23. 22:08
4/9 anonim válasza:
Nekem is van bajom azzal hogy hirtelen-haragú vagyok, általában igyekszek visszafogni magam jobban odafigyelek mit mondok. Velem és a nagymamámmal is történt már ilyen de szerintem a legjobb ha megbeszélitek a dolgot elmondod neki hogy sajnálod és elmondod hogy miért mondtad vagy hogy ha igazából nem úgy gondolod. Egyébként ahogy látom abból amit leírtál a nagymamád biztosan törődik veled szóval szerintem meg fog bocsátani bármit is mondasz legfeljebb bántani fogja hogy pont tőled hallotta de hidd el te vagy az ő kis unokája és ennyit valószínűleg elnéz vagy hogy is mondjam. Szerintem biztos megérti majd ha elmondod hogy ilyen vagy és mérgedben olyanokat is mondasz amit nem is gondoltál vagy akartál soha :)
2010. jún. 23. 22:11
5/9 A kérdező kommentje:
De amúgy az a rossz, hogy ő is olyan mint én. Ő is sokszor van, hog ymegsért engem, de én nem szoktam megsértődni. Én nem veszem magamra, míg ő igen. (Jó, én még tini vagyok, ő meg már idős, máshogy működnek a dolgok) és neki is elég nehéz természete van. Kb egyformák vagyunk egyébként...
2010. jún. 23. 22:13
6/9 anonim válasza:
Hidd el ki fogtok békülni és akár ez tis elmondhatod neki hogy hasonlítotok és hogy mit csinálsz másképp. Igaz mondjuk hogy a nagyik általában nem várják pont az unokájuktól hogy rosszat mondunk nekik :s de biztos hogy meg fogja érteni :)
2010. jún. 23. 22:16
7/9 anonim válasza:
Ha megbocsátott a nagymamád, akkor ne őrlődj rajta tovább, hidd el neki, hiszen a nagyik már csak ilyenek, nem tudnak haragudni az unokáikra. Ezt a hirtelen dühkitörést csak úgy tudod helyrehozni, ha elhatározod magadban, hogy nem lesz több ilyen, és törekszel is rá, hogy így legyen, tehát lehetőség szerint nem bántod meg többet a nagyidat. Igen, sajnos én is ilyen vagyok, mint Te, sokszor a Nagymamámmal is így viselkedtem, de nekem már nem maradt időm az utolsó megbántásomat jóvá tenni. :(
2010. jún. 23. 23:00
8/9 anonim válasza:
Nem beszélünk róla, 2 nap múlva elmúlik. Kb ennyi.
2010. jún. 24. 01:25
9/9 anonim válasza:
Nem kell nagyon felfújni, de arra vigyázz, hogy mit mondasz, mert egy életre tüske lehet az emberben, ha olyat hall, ami nagyon fáj neki.
Próbáld meg a hirtelenségből kicsit visszavenni és gondolkodni.
Egyébként nekem sem megy, de próbálkozom néha inkább elszámolni 10 ig mielőtt valami nagyon sértőt mondok.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!