Egy NORMÁLIS családban ez hogy működik? Kérlek segít_setek.
arra gondolok, mikor a családból a gyerek elköltözik albérletbe, akkor egy Normális családban mi történik?
Az hogy azt mondják a szülők, hogy bármikor visszamehet a gyerek, ha gondja van? Vagy az hogy át lesz alakítva a szobája, és hogy már alig várják, hogy elhúzzon...? Hol tárolja majd a gyerek a bizonyítványait, ha az albérletben még rajta kívül hárman lesznek? Tehát ez inkább átmeneti diákszállás lenne... (és ha a szülők már egyszer elkeverték az érettségi bizonyítványát, újra megbízzon bennük, vagy inkább béreljen egy bankban egy széfet?)
Nálatok ez hogy történt? Mi történt a szobátokkal, és cuccaitokkal? (persze a költözéstől számított például 5 évig?) Mit mondtak, és azt hogyan tálalták? Vagy mit vártatok volna, hogy mit mondjanak?
Mi Angliában élünk évek óta és albérletbe.A fiam 1 éve úgy döntött,hogy a saját lábára áll,és pár barátjával közösen új életet kezdenek.Így albérletbe ment ő is.A legtöbb cuccát amire szüksége volt magával vitte.Nemsokára letelik az éves szerződés a lakásra(minden évben szerződés kell kötni fél vagy 1 évre) Ezért úgy döntöttünk,hogy kettőnknek már elég nagy a 3 szobás lakás.(elég drága is) Ezért már most nézegetjük a kisebb lakásokat.A fiamnak már csak úgy tudunk segíteni,hogy rendszeresen úgy főzők,sütők,hogy erre ne legyen gondja..De igazából annyira önálló lett,hogy csak hétvégém jönnek át enni..Nagyon nem kell segítenem neki,mert jól keres,önálló.
De ha az élet úgy hozza,hogy vissza kell jönnie hozzánk akkor ahogy neki is mondtuk az otthon mindig otthon marad.Mindig van helye,hiszen mi vagyunk a családja..
anyunal es apunal is vannak elteve fontos irataim.
a szobam ocseme lett, ocsem szobaja anyu uj haloszobaja hogy ne a nappaliban lakjon (onnan nyilik az erkely).
barmikor hazamehetnek, megha szobam ne is lenne, de a noveremnel szoktam lakni ha otthon vagyok. o, a fia es a lakotars (barat) laknak,de mixelik a szobakat,mindenki ott alszik,ahol akar :-) en a nappaliban szoktam, neha unokaocsemmel,neha tesommal :D
32 éves 2 kisgyermekes anyuka vagyok,de bármikor hazamehetnék,kétcgyerekkel együtt,mindig hazavárnak...Ha tönkremenne a kapcsolatom gond nélkül visszaköltözhetnék a gyerekekkel..
Sose gondoltam,h egy szülő megtehet ilyent a gyermekével,mint amit veled. Nem kell bejelentkeznem,van saját lakáskulcsom,akkor megyek haza amikor akarok.
Köszönöm a "beszámolókat" :)
A biziről azért kérdeztem, mert már laktam egy olyan albérletben (sajnos) ahol az egyik albérlőtárs eladta a szobatársam nyelvvizsga bizonyítványt, és sajnos ha az ember újat kér, akkor már csak hatósági bizonyítványt állítanak ki. Tehát nem még egyszer a nyelvvizsga vagy államvizsga bizonyítványt, csak egy darab A4-es méretű papírt, hogy letetted...ami lehet hogy hivatalos, de a régi szobatársamnak például nem minden helyen fogadták el :((( mivel azt mondták, olyat bárki tud nyomtatni egy nyomtatóval... :((( na meg előre hiába nézem meg hogy kikhez költözöm, róluk vagy haverjaikról első látásra nem sok mindent lehet megtudni...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!