Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Egy NORMÁLIS családban ez...

Egy NORMÁLIS családban ez hogy működik? Kérlek segít_setek.

Figyelt kérdés

arra gondolok, mikor a családból a gyerek elköltözik albérletbe, akkor egy Normális családban mi történik?

Az hogy azt mondják a szülők, hogy bármikor visszamehet a gyerek, ha gondja van? Vagy az hogy át lesz alakítva a szobája, és hogy már alig várják, hogy elhúzzon...? Hol tárolja majd a gyerek a bizonyítványait, ha az albérletben még rajta kívül hárman lesznek? Tehát ez inkább átmeneti diákszállás lenne... (és ha a szülők már egyszer elkeverték az érettségi bizonyítványát, újra megbízzon bennük, vagy inkább béreljen egy bankban egy széfet?)

Nálatok ez hogy történt? Mi történt a szobátokkal, és cuccaitokkal? (persze a költözéstől számított például 5 évig?) Mit mondtak, és azt hogyan tálalták? Vagy mit vártatok volna, hogy mit mondjanak?

2010. nov. 12. 12:58
1 2 3
 11/28 A kérdező kommentje:

Köszi mindenkinek a választ!

Hát bármelyikőtökkel szívesen cserélnék...

Sajnos most bújt ki a szög a zsákból nálunk, és most mondták anyámék, hogy ha elköltözöm albérletbe (de ez inkább diákszállás lenne, tehát többen bérelnénk egy lakást, nem egy egyszobás albérlet) akkor onnantól kezdve nekem nem lesz otthon cuccom...vagyis nem lehet, tehát cuccoljak teljesen ki, én meg erre kiborultam, nem is kicsit. Aztán jött a hab a tortára, hogy előre jelentkezzek be majd, ha fel akarok majd menni hozzájuk.... előtte három nappal... Van egy nővérem, aki már rég elköltözött és hagyott ő is cuccokat a közös szobánkba, de apámék szó szerint "vendég szobát" akarnak belőle csinálni (tehát ha a nővérem a hapsijával jönne fel (mindketten 30+ felett vannak már) akkor az én ágyamban ... hogy is írjam?.....szóval k_urnának, mert erre is volt már példa, ráadásul undorító volt, mert a "foltok" árulkodtak, nekem meg abban kellett aludnom -mert ugye az ágyat nem lehet kimosni- ...pff... gusztustalan, és hogy akkor nekem ott semmi keresni valóm sem lenne, az én cuccaim közül bármit elvihetnének kéretlenül - sajnos erre is volt példa...), és apám még azt is kijelentette, hogy minden holmit amit ott hagyok ki fog b..szni.... nem is veszekedés hevében mondta, de most úgy érzem hogy nincs is normális családom :((((( ...az évfolyamtársaim sorra arról számolnak be, hogy milyen jó nekik, visszamehetnek, ha úgy alakul, vagy hogy megőrzik a szobájukat, ahogy hagyták... de nálunk soha sem az van mint egy normális - átlagos -családban, pedig én meg voltam győződve, hogy semmivel sem érdemeltem ki ezt a viselkedést...de úgy látszik mégsem vagyunk annyira jóban.... bezzeg akkor jó vagyok hogy ha takarítok vagy főzök... na mindegy.

Köszönöm hogy megosztottátok velem a történeteiteket!

2010. nov. 12. 13:21
 12/28 anonim ***** válasza:
A régi szobám úgy van ahogy hagytam, még a kupleráj sem változott :) Nem is lehetne máshogy, mert hétvégén első dolgunk, hogy húzunk haza. Nekünk ugyanis ott van a haza. Gyűlölünk panelpatkánynak lenni, nem vagyunk ott ha nem muszáj. Megtartani viszont muszáj, mert ott a munkahely. Kétlaki életet élünk. Anyuék nagyon örülnek neki :D Ja és a cuccaink nagy rész is itt van. Olyan mintha el sem mentünk volna.
2010. nov. 12. 13:22
 13/28 anonim ***** válasza:
tavaly odaköltöztem a páromhoz, azóta együtt élünk. de a szüleim úgy hagyták a szobámat, ahogy én hagytam, és mindig örülnek, ha hetente megyünk vissza (25 km-rel arrébb lakom csak jelenleg), de ők is szoktak jönni.
2010. nov. 12. 13:27
 14/28 A kérdező kommentje:

Sajnos a dobozolás sem megoldás nálunk, mert "panelpatkányok vagyunk" és sajnos ilyenre nincs hely. Persze van egy pince, olyan rácsos tárolós, de onnan sorra kilopják a holmikat. Van egy garázs amit - apám bérel a kocsijának - (persze rajtunk verte le az árát még gyerekkorunkban, de mindegy, szóval nem a "családé") - de oda sem pakolhatok mert az az ő helye és ez az ő lakása...

A dobozolás még egy okból nem nyerő: amikor koleszos lettem, sok holmimat bedobozolva a szekrény tetejére tettem, erre apám kidobta őket - kérdezés nélkül, mert az már "nekem nem kell" szerinte... baromi ideges lettem...

persze a legjobb megoldás az lenne ha megnyerném a lottót :)))) banyek...de jó lenne ...nem is kellene egy ötös elég lenne egy négyes is....hááát, úgy húznék el innen, mint a vadliba :) 1 héten belül költöznék, sőt! Bérelnék egy teherautót egy sofőrt, és cuccolnék mindent,,, és tojnék rájuk, aztán az csinálhatnának amit akarnának, de az biztos hogy nem lennék rájuk többé kíváncsi sem... lehet én sem vagyok normális, de ez most nagyon fájt...

2010. nov. 12. 13:32
 15/28 anonim ***** válasza:

5 éve nem lakom otthon,ebből 2 koli volt,azóta albérlet,minden fontos cuccom itt van,de nekem is és páromnak is a szülői házban megvan a régi szoba,minden úgy hagyva szépen,néha szoktunk is aludni egyik-másik szülőnél.

Én szobámat mondjuk kisöcsém be fogja lassan foglalni (nagyon nagy korkülönbséggel születtünk),de kidobva sose lesz semmim,hanem akkor összepakolok,és padlásra dobozba (másfél szobásban lakunk 2en,meg lassan költözünk máshova,felesleges holmikat nem hozom fel,elfér ott)

nem irigyellek,én tudom hogy ha bármi történik,otthon mindig van és lesz is helyem,akár örökre is visszaköltözhetnék

23/N

2010. nov. 12. 13:34
 16/28 A kérdező kommentje:

Amúgy még egyszer köszi a beszámolókat!

Jó olvasni az ilyeneket is, sőt még egyszer köszönöm, hisz most már tudom, hogy ez nem egy éppen követendő példa, most már szinte biztos vagyok abban, hogy én nem így fogom csinálni...

köszönöm nektek!

(ha van még ilyen történet szívesen olvasnám)

2010. nov. 12. 13:37
 17/28 anonim ***** válasza:

Volt 4 ev mig koliban voltam, akkor minden a helyen maradt...ha hetvegen hazamentem, ugyanaz fogadott, mint mikor elmentem...csak nagyobb volt a rend es a tisztasag :)

Jovore elkoltozok otthonrol sajat lakasba, van egy ocsem akivel mar igy is megosztjuk a szobat, akkor csak az ove lesz...ami kell cucc azt mindent viszek el, semmit nem hagyok otthon, mert minek? a terv az h ha elkoltozok lakasfelujitas lesz es sokminden megvaltozik, de sztem egy ures agy mindig lesz reszemre ha haza szeretnek menni latogatoba...

2010. nov. 12. 13:57
 18/28 anonim ***** válasza:
Hát nálunk ez érdekes volt..elcuccoltam a páromhoz 19 évesen, anyuék mondták, hogy oké, te tudod, a kis szobád az ágyikód mindig itt lesznek, visszavárunk téged, ha úgy lakul. Mivel nem tudtam egyszerre az összes cuccomat magammal vinni, kb két héttel a költözés után hazaszaladtam a maradékokért. Nyitom a szekrényem,, ruháim sehol..és úgy egyáltalán..a bútorokon kívül sehol semmi. Kérdezem a hugomat, hogy hol vannak a cuccaim? Válasz: kinn, a tárolóban (ez a ház mellett volt egy kis helyiség, kerékpárt, ilyesmit tettünk oda). Gondoltam még jó, hogy visszavárnak..mi lett volna, ha nem? Azóta eltelt 13 év, megpróbálok erre nem gondolni, de ha eszembe jut, még mindig fáj, hogy a szüleim így viselkedtek akkor..
2010. nov. 12. 14:02
 19/28 anonim ***** válasza:
Sajnos nálunk is úgy van mint nálad.Most már szinte haza sem járok,a szobámból úgy ahogy van kiköltöztettek,megkaptam az öcsém-aki eddig a szüleimmel aludt-holott van egy üres szoba,csak azon még dolgozgatni kéne kicsit,szóval így könnyebb.Cuccaimat jobb esetben bedobozolták és padlás roszabb esetben odaadták rokongyerekeknek,gondolták amit otthagytam már úgysem kell nekem.Fel vannak háborodva ha hazamegyek,mert hogy mivel ebben a városban töltök több időt ahol albérletben vagyok,szerintük már itt lakok ott csak vendég vagyok.Az biztos,hogy én nem így fogok viselkedni a gyerekeimmel... 19/L
2010. nov. 12. 14:03
 20/28 anonim ***** válasza:
Amikor a férjem hozzánk költözött, apránként hoztuk át a cuccait. Egy ideig megvolt a szobája az anyukája szerette, ha néha ott alszunk. Aztán beköltözött az apukája, de mivel az anyukájával már régen nem voltak együtt és nem volt hova mennie ez természetes volt. Sőt amikor anyukám meghalt a szobáját sokáig érintetlenül hagytuk. Semmit nem pakoltunk, nem rendezkedtünk, csak portalanítottunk. Aztán a nővérem elvált, kellett a szoba a gyerkőcének és természetes volt, hogy megkapja. Valamiért a szüleiddel nem jó a kapcsolatod. Sajnálom, hogy csalódnod kell bennük.
2010. nov. 12. 14:13
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!