Negyvenes Anyukák! Ti mit tennétek, hogyan viselkednétek, ha látnátok, hogy lányotok és annak barátja abszolút nem illik össze?
Sajnálom, hogy csak anyukákat, és fiatalokat kérdezel.
Esetleg apukák is tudnának hasznos tanácsokat adni.
Én is 4 évig voltam együtt egy ilyen fiúval, aztán vége lett. Nem szerette, hogy én főiskolára járok, pedig csak levelezőn csináltam. Mikor összejöttünk nem sokat gondolkoztam, az anyu mondta, hogy egyszer ki fog ez ütközni. Nem a papír adja az intelligenciát, de sajnos ebben az esetben papír nélkül nem volt meg. Voltak szituációk, amikor nem tudott két szót sem szólni, pedig csak a barátoknál voltunk.
A kapcsolatunknak többek közt azért lett vége, mert szívta a vérem, hogy ne járjak főiskolára...
Biztosan nem tiltanám el a lányomat, mert ha csak egy kicsit is dacosabb természetű, akkor úgy jár, mint én 19 évesen, csakazértis, romantikus lelkülettel kitartottam a srác mellett. Ha az apám nem tiltott volna a fiútól, valószínűleg a fél évet sem éri meg akkor a kapcsolatunk.
Szerintem hagyd, hogy magától alakuljanak a dolgok, persze közben figyelj oda a lányodra és továbbra is jelezd (finoman, ahogy eddig is), hogy vannak kételyeid.
Szia! Én nagyon megértelek téged. Azt ugye tudod hogy mit nem szabad. Nem szabad cirkuszolnod, tiltani, nyilvánosan kiutalni a srácot a házból.Tehetsz kettő dolgot. A jobbik eset: én és a férjem. Én átlagos család, átlagos anyagi körülmények, egyetemet végeztem, most jó állás jó fizetés. Férjem: alkoholista szülők, sokszor bukott általános iskolában, szakmunkásképzőbe járt, kocsmázott, ha én nem vagyok, legalább 3 gyereke lenne négy nőtől. Megismerkedett velem. Én nem mondtam soha hogy tanuljon, fejlődjön. Ő magától ment el érettségizni, utána vízügyi főiskola, majd egyetem, mesterképzés. Most neki is jó állása van, jó fizetéssel. Megpróbálhatod ezt, hogy elkezditek felfelé húzni a srácot. Járhatna suliba, könyvtárba ilyesmi. Ezt persze neki is akarnia kell.
Másik , rosszabb megoldás, ezt a keresztanyám alkalmazta, a lánya fiújával, mentségére legyen mondva a fiú aztán tényleg nem hozzávaló volt, műveletlen, bunkó, és ami legfontosabb anyagilag mindig lehúzta a lányt. A keresztanyámék sokat jártak társaságba, színház, fogadás ilyesmi ( ők sem a felső tízezer tagjai voltak) és ott a kínos helyzetekbe hozták , hogy minél rosszabbul érezze magát. A lányuktól az anyagi támogatás megvonták, nem fizették a lakás rezsijét ilyesmi. A fiú végül le is pattant, miután nem volt kit pumpolni, nem volt hol lakni, és mindenki kiutálta a társaságból. Hát.. válasssz..
3. lehetőség, hogy nem csinálsz semmit, és vársz , hogy a lányod hátha magától szakít vele.
Az én szüleim is így éreznek a barátom iránt, akivel lassan 3 éve vagyunk együtt (30 felettiek!) jól-rosszul, de küzdünk egymással-egymásért. Én nagyon rosszul élem meg, hogy beleszólnak az életembe. Ti. én tisztában vagyok mindennel és vállalom a felelősséget az ÉN döntésemért.
Megértem, hogy aggódnak, de ezzel csak nehezebbé tesznek mindent, és nem tudok velük őszinte lenni.
huh.
az én anyum is így volt, mint most te.
19 évesen jöttem össze azzal a sutyerákkal és majdnem 3 évig vele voltam.
anyum az elején örült, de mivel több élettapasztalata van, látta, hogy nem lesz jó vége.
nem sérültem olyan nagyot abban a kapcsolatban, mi több, én adtam ki az útját, mikor rájöttem, hogy egy tehetségtelen barom, ráadásul iszonyat felelőtlen a pényzügyekben.
szerencsére találtam egy normális srácot, akivel már több mint 3 éve élünk boldogan, normálisa, szeretetben.
drága anyum csak tavaly karácsonykor mondta el, hogy mennyire nem bírta az exemet, és megkönnyebbült, mikor szakítottunk.
a mostani páromat imádja, örül, hogy vele vagyok, drukkol, hogy jól sikerüljön, legyen közös babánk, szép életünk.
szóval ha a lányod tényleg intelligens, akkor egy idő után belátja, hogy ez a fiú nem hozzá való, és talál egy másikat, aki mellett boldog lesz.
tuljadonképpen engem is a mostani párom döbbentett rá arra, hogy az előzővel egyáltalán nem voltam boldog, és nem azt kaptam tőle, amire szükségem van.
a durva, hoyg a legjobb barátnőm is épp egy szemét fickóval jár, néha ő is belátja, hogy nem stimmelnek bizonyos dolgok.
de nagyon szeretem a lányzót, és nem szólok bele, csak csendben reménykedek, h rádöbben milyen is a pasija. (sajnos jól ismerem azt a csávót, üzleti kapcsolatban álltunk, és csúnyán megpróbált becsapni...)
szóval csendben tűrni és reménykedni.
mást nem tehetsz.
Mindenkinek nagyon köszönöm, hogy írt, hogy megosztotta velem/velünk megélt tapasztalatait, vagy ismerőseinek történetét. Ami meglepett, hogy nagyon sok éleslátású fiatal van, aki megértette, hogy mire irányul a "problémám", és érett hozzászólásukkal támogattak. Amit legelőször szeretnék tisztázni, hogy semmilyen módon nem kívánok beleavatkozni, sem őket szétválasztani, sem tiltani, és nem alkalmaznék lelki zsarolást sem, ez távol áll tőlem, eddig sem tettem ilyet és ezután sem fogok. (12:46-hoz): Nem érezzük, hogy bárkinél felsőbbrendűbb lennénk, nem vagyunk "rosszindulatú család", aki csak a rosszat keresi. A lányomnak sincs hatalomvágya, dehogy akar ő uralkodni, sőt, ő alkalmazkodik, ő a megalkuvó.
Különben rendes, tisztelettudó fiú, elismerem és méltányolom a jó tulajdonságait, csak a felmerülő aggályaimat akartam megosztani veletek, melyek mostanában nagyon foglalkoztatnak. Köszönöm az anyáknak (és itt kiderült, hogy esetem nem egyedi) a használható hozzászólásokat, sok válaszoló megértette a kételyeimet és soraival sokat tudott segíteni. Remélem az idő majd megoldja a dolgokat, és ha kell minden további nélkül elfogadom lányom döntését, hisz szeretem/szeretjük őt annyira, hogy boldogsága a mi örömünk is legyen. Bízom benne, ha szükséges a döntés hozatal, azt felnőtt módra, mindent mérlegelve hozza majd meg. Ha csalódni kényszerül, mellette vagyunk, akik vigasztalják. A legjobbakban reménykedem, és nagyon bízom benne, hogy lánykám ígérete szerint tovább folytatja tanulmányait, amit sajnos félbehagyott. Vagy ki tudja, talán a fiúnak megjön az esze és helyén értékeli a jelenleg értéktelennek vélt dolgokat, és ráveszi magát a változásra - mint tudjuk, tanulni sohasem késő.(ugye 12:46-os?)
13:11-nek. De, igen a te véleményedre is kíváncsi vagyok, sőt nagyon is érdekel, hogy egy apuka hogy vélekedik mind erről. (Fiús vagy lányos apuka vagy? Vagy mindkettő?)
Ui: Nekem lányom is, fiam is van, tehát egyik oldalon sem lehetek elfogult!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!