Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Negyvenes Anyukák! Ti mit...

Negyvenes Anyukák! Ti mit tennétek, hogyan viselkednétek, ha látnátok, hogy lányotok és annak barátja abszolút nem illik össze?

Figyelt kérdés
Van egy 22 éves lányom, barátja ugyanannyi. Négy éve járnak, tehát nem futó kapcsolatról van szó. A fiú egy végtelenül egyszerű ember, jó ha 3 témáról tudsz vele beszélgetni, és abban is sok hülyeséget összehord. "Komolyabb" témát már nem is feszegetünk. Iskolázatlan, alapműveltsége nulla, olvasottsága hiányában akkora baromságokat mond, hogy családi összejöveteleken mi csak feszengünk. Munkahelyét váltogatja, mindenben hibát talál. Hozzáteszem, hogy mi sem a felső tízezerhez tartozunk, hogy diploma vagy anyagi javak alapján mérnénk az embereket. És azt is látjuk, hogy lányomat teljesen visszahúzza. Tudjuk, hogy beleszólni nem szabad, és nem is akarunk, de azt látjuk, hogy ez a két ember nem illik össze, teljesen másfajta világot képviselnek. Lányommal egyszer (finoman) beszélgettem erről, ő is tudja és látja a fiú hiányosságait, de a szerelemtől elvakult. A lányomat meg ezek miatt nem akarom magam ellen fordítani, de félek, ha összekötik életüket, abban csak boldogtalan lesz. Higgyétek el nem vagyok elfogult, nem csak én látom így a dolgokat. Mit tanácsoltok, mit tegyek? Voltatok ilyen helyzetben? Hogy oldódott meg? Fiatalok ti is írhattok, ha jártatok már ilyen cipőben! Intelligens hozzászólásokat szeretnék, okos, bölcs tanáccsal, tapasztalattal. Elnézést, de aki modortalan, faragatlan lehúzó kritikát tenne, inkább ne írjon!
2010. nov. 11. 12:03
1 2 3 4
 11/37 anonim ***** válasza:
77%
Ha 4 év után is lila köd van akkor, várnod kell türelmesen, Én a gyerekemmel már kétszer jártam így, idővel rájön a dolgokra és kilép a kapcsolatból, Én is csak egyszer szóltam finoman, hogy nem egészen jó a választás, a következő kapcsolatnál szintén, szerintem ennyi elég is. Sajnos mindenki csak a maga kárán tanul. Meghallgatják a véleményünket, de nem fogadják meg. Nem is szólhatunk bele, azt kell elfogadni amit Ők döntenek.
2010. nov. 11. 12:40
 12/37 anonim ***** válasza:
50%
Hasonló helyzetben vagyok, lányom már 4 éve van (18 éves, és első szerelme) egy olyan fiúval, aki úgy érzem, teljesen elrontotta őt. De nem tehetünk semmit, engem is úgy neveltek, hogy anyám minden pasimat elfogadta. Így én is elfogadom, akit ő szeret azt én is. A fiú is változhat még és valami miatt csak szereti a lány őt. Mi csak azt tehetjük, hogy támogatjuk a lányunkat, elfogadjuk a döntéseit, minden mással csak ellenünk fordítanánk.
2010. nov. 11. 12:42
 13/37 anonim ***** válasza:
81%

*ő is tudja és látja a fiú hiányosságait, de a szerelemtől elvakult.

Nem biztos. A szeretet az, amikor látod a hibákat és elfogadod a másikat olyannak, amilyen. Ha a lányod elfogadja ilyennek a fiút, és 4 éve együtt van vele, nem hinném, hogy elvakult lenne.

Nem élheted a lányod életét. Ha hibát követ el, akkor sem akadályozhatod meg benne, bármennyire szeretnéd. Mindenkinek a saját hibáit kell elkövetni és vállalni értük a felelősséget. Amit tehetsz és tenned kell: nem megóvni kell a csalódástól és a fájdalomtól, hanem meg kell tanítanod rá, hogy elviselje ezeket.

Mondom mindezt úgy, hogy 20 évesen összejöttem az első barátommal. Minketten egyetemisták voltunk, jó nevű egyetemeken, de a szüleim a fejükbe vették, hogy nem vagyunk egymáshoz valók. Majdnem 3 évükbe került, mire elérték, hogy szakítsunk. Őszintén megmondom, hogy megkönnyebbülés volt, mert legalább a folytonos balhézásnak vége lett. Ezután 9 évig (!!!) nem volt barátom, se komoly, se alkalmi, semmi. Képtelen voltam rá, de nem azért, mert az előző fiút sirattam... Számold ki, 23+9... Másnak 31 évesen már több gyereke is van. A problémát a szüleim is észlelték, de csírájában elfojtottam, mikor szekálni kezdtek, hogy amikor volt, az bezzeg nem tetszett.

Hagyd békén a lányodat, úgy éli az életét, ahogy akarja, még ha neked ez fáj is.

2010. nov. 11. 12:42
 14/37 anonim ***** válasza:
62%

Mindenkinek joga van a maga vargabetűihez.

Szvsz a lányod egy hataloméhes nő, és élvezi a felsőbbrendűségét, a pasi meg hagyja. Vannak ilyen kapcsolatok. Az se jó, ha egy okoskodó, lenéző alakkal van. És lehet, hogy ez a pasi fantasztikusan figyelmes az ágyban, esetleg úgy bánik a lányoddal, ahogy ember még sose. Egyszerű, vagy sem, lehet jó ember. Nektek nem tetszik. Csak a rosszat nézitek, szerintem kifejezetten egy rosszindulatú társaság lehettek. :D Bocs, de ennyiből nekem ez jött le.

És ha most vele van, hát vele van. Ha neki sem lesz jó, manapság már a nőkben is van annyi öntudat, hogy lépjenek. Akkor így járt. Még fiatal, szóval attól sem kell félni nagyon, hogy már nem találhat senkit.

Szerintem csendesen tűrd el azokat az alkalmakat, amikor együtt vagytok. Próbáld meg a jót is meglátni a srácban. És tulajdonképpen még ő is megváltozhat, ismerek olyat, aki 40éves korára jutott el oda, hogy érettségi, egyetem, könyvek, színház. Kicsit későn érő típus. :D

2010. nov. 11. 12:46
 15/37 anonim ***** válasza:
54%
18éves korukban jöttek össze,nagyon fiatalon,alakul még a lányod személyisége is,így nem hiszem hogy egymás mellett fognak maradni,úgyhogy nem kell aggódnod szerintem:)
2010. nov. 11. 12:48
 16/37 anonim ***** válasza:
77%

Szia! 21 vagyok, de azt mondom teljesen igazad van, viszont nyugodj meg. A lángoló szerelem az ami megfog, de az ész és a közös dolgok azok, amik megtartanak. Egy idő után ő maga is kellemetlenül fogja érezni magát, ha valóban minden így van, ahogyan elmondod. Én azért még egyszer elmondanám a véleményemet, elvégre az anyukája vagy és számomra is egyértelmű, hogy jót akarsz. Sokszor elvakít a szerelem, de egy idő után tisztán fog látni :)

Én sem kötném össze az életem egy olyan emberrel, aki képtelen a rendszeres munkára és összevissza beszél hülyeségeket, de lehet, hogy beleszeretnék eleinte. Szóval nyugodj meg :)

2010. nov. 11. 12:48
 17/37 anonim ***** válasza:
78%
Nagyon szűk családban van ugyanilyen, a kapcsolat 10 éve tart, 7 éve házasok. Már vannak gyerekek is. Most ott tartanak, hogy úszik a ház az adósságban, az életükben eddig semmit nem tudtak elérni, az ő hibájukból azt a házat is viszi a bank ami a fedezet volt, ergo még egy család az utcára kerül miattuk. A srác visszahúzta a lányt, pedig volt benne egy doktori, már évek óta nem dolgozik, mert otthagyta a munkát anno a gyerek miatt, és már nem is nagyon akar visszamenni mert megszokta, nem is próbálkozik, pedig a házasság előtt a szülők tiltották a lányt a fiútól, volt veszekedés, ajtócsapkodás stb. Még mindig nem látja a fától az erdőt hogy miért siklott ki az élete, és hogy most ahol tart csak és kizárólag saját magának köszönheti, mert rossz döntéseket hozott. A házasságuk nem a legjobb, sőt. Elválni nem akar mert úgy gondolja nem találna magának mást, plusz hitelek. sajnálom hogy így alakult az élete de én már nem tudok rajta segíteni, ahogy más sem...
2010. nov. 11. 13:04
 18/37 anonim ***** válasza:
64%

Nincs tokeletes ember. A parkapcsolatok az igazi-oszinte es onzetlen szeretetre epulnek, de nem csak a boldogsagrol szol, hanem arrol, hogy ez a ket ember egymast segitse, tehat mindannyiunkban vannak hianyossagok, es pontosan akkor jo a kapcsolat, amikor egymast segitjuk, kiegeszitjuk a masik hianyossagat potoljuk a szereto gondoskodasunkkal.

Ne szolj bele a lanyod eletebe, tanacsot adhatsz, de ne ugy tedd, hogy a parjat meresgeled, mivel igy valoban elforditod onmagadtol, mivel megmergezed a kapcsolatukat.

Elmodtad a velemenyedet es ennyi volt a feladatod, amit mint szulo megtettel, s innen nem szabad beleavatkozni a magan eletebe, mivel az O sorsa.

Nalunk is hasonlo volt a helyzet, s jelenleg az unokam 2 eves mult, s hidd el, hogy nincs annal nagyobb boldogsag, amikor latod azt, hogy a gyermekeid boldogok, s nem beszelve arrol, hogy a szotlan vejem mar most nagyon sokat fejlodott, s igen ugy erzem, hogy Neki ebbe a csaladba kellett, hogy keruljon. Igyekvo, alkalmazkodo, nagyon jo munkaja van, s most eppen a tovabb tanulast tervezgeti, holott nagyon jo munkaja is van.

Fogadd el ez a fiut ugy, mint a sajatodat es segisd Ot, erezze azt, hogy szeretitek es befogadtatok. Amikor igy tesztek, akkor megfogsz lepodni a valtozason, amit tapasztalni fogsz! Nagyon halas lesz.

2010. nov. 11. 13:05
 19/37 anonim ***** válasza:
78%
Ne járj ugy mint a 12.21-es ismerőse.Mertha valóban nincs munkája /főleg ha van munkahely csak kedv hiányzik/akkor az ember mindenre képes. vagy miből fogja eltartani a családját?Nem kell diploma manapság már az hátrány is de az anyagiakat biztositsa a lányodnak. Vagy majd Te fogod őket eltartani, mert oly nagy a szerelem? Iskolázottság, alapmüveltség pótolható.Én is azt javaslom ülj le a lányoddal beszélgetni és ha hajthatatlan legyen ahogy akarja, de Te szóltál........
2010. nov. 11. 13:09
 20/37 anonim ***** válasza:
78%
Ötvenes özvegy anya vagyok az idegösszeroppanás határán.Komoly egyetemre járó, okos művelt 21 éves lányomat egy tőle 10 évvel idősebb önző beképzelt nagyon műveletlen fiatalember az ő éppen aktuális érdekei szerint 1,5 éve kihasználja.Lányom néha felfogja mi is történik, de legtöbbször csak sír. Tehetetlen vagyok és csak abban bízom hogy nem megy tönkre idegileg-lelkileg, sikerül azon a pályán maradnia amelyre 10 éve készül.
2010. nov. 11. 13:09
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!