Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » A párotokkal és gyerekeitekkel...

A párotokkal és gyerekeitekkel közösen, van vészterv?

Figyelt kérdés

- Van pl. olyan szó, amit ha kimond valaki, a többiek tudják, hogy baj van?

- Ha valaki belétek köt az utcán, meg van beszélve, hogy hová kell lépni, mert mondjuk apu balkezes, és ott van a fegyver/eszköz, amit balra vesz elő?

- Van terv arra, ha külön kell válnotok, hová menekültök a városban, és azon kívül, ahol később majd találkoztok?

- Van B.O.B. csomag?

- Tudjátok egymás gyógyszereit, vércsoportját?

jan. 20. 18:31
❮❮ 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯
 31/109 A kérdező kommentje:
30. Azt nem én írtam.
jan. 20. 22:11
 32/109 anonim ***** válasza:
88%

Az 7évesemmel van jelszó, amit tudnia kell egy olyan személynek, akit állítólag valamilyen okból én küldenék érte suliba vagy hasonló. Ennyi.

Ha már akkora baj van, hogy nincs idő vércsoport tesztre és 0+ás vér is kifogyott, akkor már ott egye meg a fene, én nem fogok menekülni, nem vagyok az az egyedül harcolok a világ ellen a végsőkig típus meg menekülök meg mittudomén mint a disztópiás filmekben. Akkor inkább az elsők között vesszek.

jan. 20. 22:12
 33/109 anonim ***** válasza:
91%
Nálunk volt jelszó. Megbeszélt találkozási pont is volt mindig. Négyen vagyunk testvérek, kicsiként elkeveredhetett bármelyikünk pl. tömegben. Meg volt beszélve, milyen nyomokat kell hagynunk magunk után, ha kocsiba berángatna valaki. Mi erdő szélén laktunk, de turista utak közelében, falun kívűl. Anyámnak volt gyerekkorában "eltűnt barátnő" élménye, lehet ezért is parázott ettőlaz átlagosnál jobban. Meg nyilván a helyszín, ahol felnőttünk szintén rátett egy lapáttal.
jan. 21. 01:25
 34/109 anonim ***** válasza:
79%

"Van terv arra, ha külön kell válnotok, hová menekültök a városban,"

Nincs. Nem vagyunk parnoniásak.

Viszont külföldön mindig megbeszéljük, hogy ha valaki lemaradna, akkor helyzettől függően vagy a szálláshelyen, vagy a parkolóban, vagy valami kinevezett helyen találkozunk.

jan. 21. 02:00
 35/109 anonim ***** válasza:
55%

Nekem saját gyerekem még nincsen, hisz 19 éves vagyok, viszont kisebb koromból tudok példát mondani.

Apukám nekem mindig is azt mondta, hogyha valamilyen oknál fogva, balhés helyzetbe kerülnénk az utcán, akkor én csak lépjek hátra, a többit ő intézi.

Ez azért "vicces" mert apukám 2m és 105kg nagyjából.

10év karate, 6 év BJJ és 10+ év MMA-val a háta mögött. Emelettel testőrtől elkezdve mindenféle munkája volt, ahol fizikai önvédelmet kellett alkalmaznia.

Szóval nem lett volna szerencsés ha valaki beléköt:D

jan. 21. 05:33
 36/109 anonim ***** válasza:
94%
Azért a vérátömlesztés nem úgy néz ki, hogy "beszúrom és kész" (vagy hordasz magadnák full infúziós szereléket, tasakokat stb? Nem is egy az egyben ömleszik át egyik betegből a másikba). Ráadásul kell donor vér, amit lekell venni, ugyan úgy tesztelni kell stb. A teszt azonnali eredményes, egy pillanat alatt megvan, szó szerint. Ha megvan hozzá az a cucc azonnal látszik, ahogy rácseppented, hogy szétesik-e vagy nem és meg is van a vércsoport. Akinek meg vérátömlesztés kell és nincs infrastruktúra, az hamarabb vérzik el, minthogy vérre legyen szüksége, mert elkell látni a sebet (rendesen tisztítani, zárni, az elszorítás csak pillanatnyi megoldás, hogy időt nyerj, azzal nincs ellátva) és mégha sikerül is valószínűleg a szepszis elviszi. Mert ha vér sincs, valószínűleg higénia és gyógyszerek sem. Akkor már édesmindegy, a szerencse oldja meg, ki éli túl 🤷🏼‍♀️
jan. 21. 06:25
 37/109 anonim ***** válasza:
100%
Egy normális ember aggódik a családjáért,és meg tesz mindent, hogy biztonságba tudja őket. De! Vészterveket,meg ilyesmiket nem alkalmazunk. Van jelszó,plusz a 10 éves lányom a legkisebb. Vele is meg lett tanítva a segélyhívó,mentő, rendőrség,tűzoltó telefonszáma. Nincs telefonja,de baj esetén azt mondtam neki,hogy menjen be egy boltba,vagy szólítson le valakit nyugodtan,hogy hívja ki azt akire szükség van. Természetesen azt is elmagyaráztuk neki hogy milyen esetben kit kell hívni. Talán ennyi elég,bár ahogy írtam,az ember mindig aggódik. Kalitkában meg nem élhetünk.
jan. 21. 08:36
 38/109 anonim ***** válasza:
94%
Nem vagyunk ennyire paranoiások, és nem is élünk ilyen háború sújtotta helyen. Egymás gyógyszereit tudjuk, ennyi. (Vércsoportom én pl a sajátomat se tudom)
jan. 21. 10:05
 39/109 anonim ***** válasza:
91%
Úristen, kérdező... kezeltesd a paranoiádat. Csodálkozom, hogy a környezeted képes elviselni, amúgy.
jan. 21. 10:14
 40/109 A kérdező kommentje:

Akik itt lehülyéznek, ők gondolom a lányuknak sem tanítják meg ezt, ugye? [link]

És gondolom gázspray sem kell, mert mint itt a Gyakori, az állatos rovatban szokták írni, ők simán vezényszavakkal leállítják a támadó ebet, vagy lefutják!!!, igaz?

jan. 21. 10:51
❮❮ 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!