Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » A párotokkal és gyerekeitekkel...

A párotokkal és gyerekeitekkel közösen, van vészterv?

Figyelt kérdés

- Van pl. olyan szó, amit ha kimond valaki, a többiek tudják, hogy baj van?

- Ha valaki belétek köt az utcán, meg van beszélve, hogy hová kell lépni, mert mondjuk apu balkezes, és ott van a fegyver/eszköz, amit balra vesz elő?

- Van terv arra, ha külön kell válnotok, hová menekültök a városban, és azon kívül, ahol később majd találkoztok?

- Van B.O.B. csomag?

- Tudjátok egymás gyógyszereit, vércsoportját?

jan. 20. 18:31
❮❮ ... 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11
 101/109 anonim ***** válasza:
71%

Hát te nagyon kemény vagy. :D Azt hittem én tolom durván, de én kismiska vagyok hozzád képest. :D

- Kisgyerekeim vannak és nincs még telefonjuk. Ha valamilyen rendezvényen vagyunk, van rajtuk karkötő, amin rajta van a nevük és telefonszámom és igen, megszoktuk beszélni, hogyha elkeveredünk, akkor itt és itt találkozunk, vagy kérjen segítséget egy felnőttől. 99%-ban kisgyermekes események, és 99%-ban nincs semmi gebasz. Nem feltételezem, hogy a maradék 1%-ban valami pszichopatával futna össze és nem egy jó érzésű családdal, akik felhívnak. :)

Egyébként ez nekem onnan jön, hogy a mai napig emlékszem, hogy gyerekként a kecskeméti repülőnapon 20 percenként mondták be, hogy "talált gyermek" várja a szüleit itt és itt. :D Ott ez a karkötőre név írás alap kérés volt, hogyha pici a gyerek, akkor is betudják mondani, hogy Kovács Pistike várja a szüleit. Akkor mobiltelefon még nem volt. Mostmár ez könnyebb.

- Van gázspray nálam ha tudom, hogy este busszal kell hazajönnöm, mert át kell jönnöm egy kietlen területen és én parás vagyok. Megnyugtat, ha a kezem ügyében van. Soha az életben nem volt itt semmilyen erőszakos cselekmény, ez is csak saját paranoiából fakad.

- Van itthon valamennyi kp-nk, hogy ne szoruljunk bankra, ha valami gond lenne és most hogy mondod, némi aranyunk is (király!) bár ez tökre nem tudatos. :D Öreganyám felfogása volt, hogy arany az mindig kell, hogy legyen otthon. Hány éves vagy? :D Én inkább a többféle valutára esküszöm, de kinek mi...

- Pakkom nincs becsomagolva, ha olyan a szitu, semeddig nem tart 3 váltásruhát bedobni egy táskába, meg két csokit. Ha meg tűz van, akkor nem kezdem el a szekrény aljából kitúrni a pakkom, sem csomagolni, hanem összeszedem a gyerekeket és menekülünk.

- Betörésre van riasztónk, de hogy jobbat mondjak, a távirányítón van pánik gomb is. Szóval ha valaki rámtöri az ajtót és megakar erőszakolni, mert tudja, hogy egyedül vagyok itthon, akkor megnyomom és pár percen belül itt van a járőr (egyébként a szomszéd utcából). Pánik gomb nyomásnál rendőrt is hívnak alapból. Fegyvernek ott a konyhakés. Ha valaki váratlanul az életemre tör itthon álmomban, szerinted több időm van kulcsot keresni, széfet nyitni, minthogy megragadjam a nagy kést a konyhában? Hehh... Szerintem leginkább egyikre sem lenne időm.

Nekem ezek ilyen naív dolgok.

- Nyilván a gyerekeknek elmondjuk, hogy nem ülünk be idegen mellé, nem állunk szóba idegennel, blabla. De pl. a tegnap margójára: a gyerekem osztálytársainak a szülei nem idegenek. Felhív a tanító, vagy a szülő, hogy holvan a gyerekem és kivel, nincsenek rémképeim ezzel kapcsolatban.

- A család vércsoportját, szedett gyógyszereit vészhelyzetre készülés nélkül is ismerem.

Szóval vannak biztonsági intézkedéseink, de ezek abszolút nem ilyen "világvége" képre vannak alapozva és rendszerbe szedve. Alapvetően nem készülünk menekülésre.

Amúgy a 0+ embereknek üzenem, hogy én ezt itt nem reklámoznám, mert a kérdező még képes és beáldozza a ti egy szem életeteket 4 másikért szükség helyzetben! 😄

jan. 24. 10:37
 102/109 anonim ***** válasza:
52%

Nincs. Ennek ellenére remekül megoldotta anno a 3-4 éves gyerekem, a "rendkívüli" helyzetet. Mert a "vész" az komolyabb.

Becsukta a buszvezető az ajtót, mielőtt a gyereket levettem volna, és elindult: a gyerek a buszon, én meg a megállóban...

jan. 24. 20:42
 103/109 anonim ***** válasza:
37%

101!

A karkötőt a névvel nem ajánlom! Felhívás keringőre,hogy elrabolják a gyereket. Hisz az emberrabló azonnal tudja,hogy hívják a gyermeket!!

Ugyanilyen okból az iskolatáskára se vegyen senki olyan plüss díszt,amin a gyerek neve is rajta van! Vannak ilyenek. Nem jó ötlet!

jan. 24. 20:48
 104/109 anonim ***** válasza:
43%

103 vagyok,folytatom.

Szóval olyan kicsi gyereknek pedig,aki a saját nevét még nem tudja megmondani,ha pl elvész a TESCO-ban, annak nem engedem el a kezét 1 pillanatra sem! Vagy ül a bevásárló kosár beülőjében!

jan. 24. 20:50
 105/109 anonim ***** válasza:
40%

"B.O.B. = Bug Out Bag" Ilyen van, csak én rohamcsomagnak hívom. Ha hirtelen mentő vinne el, csak felkapom, vagy valaki behozza a kórházba, ne akkor kelljen összekeresgélni a szükséges dolgokat. Már volt rá szükség, és jól jött, hogy készen volt.

Más nincs.

jan. 24. 20:54
 106/109 anonim ***** válasza:
0%
Mennyire kell negatív szemléletben élni ahhoz, hogy egy (belülre írt) neves karkötőben valaki gyermekrablást lásson!? Nem is értem.
jan. 24. 21:42
 107/109 anonim ***** válasza:
53%

106!

Ez nem negatív szemlélet. Ez gyakorlatiasság és előrelátás.

Volt egy időszak, mikor közbeszédben forgott ezeknek a karkötőknek a veszélyessége.

Gondolod,hogy aki gyereket akar rabolni akár saját perverz dolgai kiélésére (pl Till Tamás esete), akár megrendelésre, az nem ismeri ezeket a karkötőket?

Mennyire kell ehhez naivnak lenni?

Tudod, mekkora pedofil hálózatok vannak a világon?

És nagyon sok gyerek tűnik el. Magyarországon is. Nem csak Amerikában!

jan. 24. 22:13
 108/109 anonim ***** válasza:

96#,98 vok

Köszi aki lepontozott.

Még annyit hozzátennék itt a sok okoskodónak aki azt írta, a gyerek "ne álljon szóba idegenekkel"Ki az idegen? A gyerek honnan tudja hogy ki idegen? Mi az hogy szóba állni?

Mi elmagyaráztuk a gyereknek hogy ki idegen és miért, és ki nem az, és miért nem az.

A "ne állj szóba idegennel" hooogy? Mit tud tenni egy gyerek ha leszólítják követik, zaklatják?

Ha nem szól semmit a zaklatónak, az olaj a tűzre. Mi felkészítettük a gyerekeinket -mivel annyiszor elvesztek már🙄-, hogy ha ilyen eset van, akkor keressenek egy olyan felnőttet a környezetükbe akihez oda tudnak menni mintha hozzá tartozna. Természetesen azt is elmondtuk, hogy inkább rendezett kinézetű babakocsis anyukához menjenek oda, nem valami szutyok társasághoz és mindenképpen egy személyhez, ne csoporthoz, tehát vagy babakocsishoz vagy nyugdijjas nénihez. Mert a gyerekek az ilyen általánosságokból nem értenek hogy "kérj segítséget felnőttől" nem minden felnőtt jószándékú!!! Ha leszólítják, nálunk az volt a bevált módszer, hogy azt mondják, bocs mennem kell ott az anyukám....(valahol távol),..vagy jöttek értem(távolba tekingetve)...és már ment is tovább a gyerekem otthagyva a zaklatót a "hány óra van...van pénzed..kérdések elől. Természetesen ilyenkor a zaklató azonnal felhagy a további inzultálással mert ezzel teljesen okafogyottá válik a terve.

Persze ezek többnyire tömegben kivitelezhetőek vagy ahol többen mászkálnak a környéken. Meg még számtalan helyzetet átbeszéltünk velük a "mi van ha hazáig követik lakásig stb akkor mit tegyen stb. Persze mindig az életkorukhoz megfelelően.

Úgyhogy nem véletlen hogy nem féltettem a gyerekeimet, és ők sem féltek, azért alaposan fel lettel készítve. És még amit fontosnak tartok! Ha a szülő parázik, a gyerek is fog. A stresszt a féltés terhét nem presszúrázhatjuk rá a gyerekre.

jan. 25. 02:44
 109/109 anonim ***** válasza:

107# Nemár... Írtam, hogy a gyerekeim kicsik, 99%-ban szorosan a nyomukban vagyok. A maradék 1%-ban meg biztos pont azért nézi ki éppen őt egy gyermekrabló emberkereskedő pedofil egy családos nagy rendezvényen, mert van rajta egy karkötő (ahogy a gyerekek igen nagy százalékán akad ilyen olyan). Hagyjuk már.

Till Tamás esete meg nem is értem hogy jön ehhez, az egy merőben más szituáció.

jan. 25. 08:36
❮❮ ... 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!