Szégyelleni kellene mások előtt, hogy a családunkban még mindig van tartva disznóölés? .
08:46
Nem az állat megölés a jó buli, az csupán 2 perc az egész napból, mellesleg ha idealistává varázsol: konkrétan nem szoktam végignézni, mert nem bírom, ahogy szenved.
De voltál valaha disznóvágáson? Mert akkor tudod, hogy ezen túlmenően tényleg jobb, mint egy karácsonyi vacsora. Tele van vicces eseményekkel, rengeteget lehet nevetni, és gyakran szürreális, még valós az egész.
Ne a disznó halálát ragadd ki az egészből, mert az emberek nem ezt élvezik egy disznóvágáson, akkor sem, ha te szeretnéd mindenképp erre leszűkíteni az egészet.
Én sajnos nem tudok ettől elvonatkoztatni. Mint írtam, voltam disznóvágáson egyszer, és a nap többi része se tünt se viccesnek, se hangulatosnak. Szegény állat darabjai felvágva, késöbb ledaráva, nem is tudtam enni abból az ételből, mikor tudtam, hogy 1-2 órája még szaladgált. Amúgyse nagyon eszem húst, nagyon ritkán, akkoris csak csirkét vagy halat de ugyanúgy egy csirke halálát se tudnám végignézni.
írta, az egyik válaszoló, hogy nem a családtagok ölik meg, nem tudom másoknál, hogy van, nálunk nagybátyám és nagyapám csinálták, miután beütüttek fél liter pálinkát...
Akkorse tartom jó bulinak, ezen nem fog változtatni semmi, és ha belegondoltok igazam van, akárhogyis akarjátok úgy felfogni. Egy ártatlan állat meggyilkolásáról van szó, amúgy a vadászatot és mélyen elítélem.
szerintem nagyon jó dolog, egy kicsit az önfenntartó élet jelképe. te nevelted, te ganéztad, te vágod le, és fogyasztod el.
magyar tradíció, nem nagyon tudok róla, hogy más országban lenne efféle "buli".
egy kicsit sajnálom, hogy szenved, de ha utána pár percen belül meghal, akkor már úgyis mindegy neki.
az, hogy az idióta nyugatmajmolók ezt cikinek tartják, az az ő bajuk, egyék csak azt a sok szemetet a tescoból.
A válasz írója 74%-ban hasznos válaszokat ad.
A válasz megírásának időpontja: ma 09:11
O, te jo eg! Szegeny magyar, vadaszo oseink most forognak a sirjukban, hogy milyen puhany, vegetarianus sarjakat nemzettek...(:
Kerdezo! Egyaltalan nem szegyelnivalo dolog ez. Mi is evente jarunkk le videkre egy-egy ilyen alkalomra(vadaszatra is) Ilyenkor ehet a pesti ember is jo kis hazit, olyan igazt, ami nem muanyag, nem tapos.
Amugy sem a disznoolesrol szol, hanem a hangualtrol, az egyutt evesrol, az egesz napi programol, egy nyugodt hetvegerol, amikor oszegyulik az orszagb kulonbozo pontjairol a csalad apraja nagyja.Ez jo dolog...Csak sajnalni tudom azt, aki ebben csak az olest latja.
Micsoda?!! Szégyellni?! De jó is az!!
(Már szegény megboldogult disznó szemszögét kivéve. :) )
Mit nem adnék most egy kis sült vérért!
Nem tudom eljutok-e még disznóvágásra...
Aki emiatt tesz megjegyzést, azt küldd el a plázába shopingolni, és mondd neki, hogy utána egyen egy kis hulladékból készített párizsit, addig te dobsz a kocáknak egy kis nasit! :)
Ők fognak égni...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!