Szégyelleni kellene mások előtt, hogy a családunkban még mindig van tartva disznóölés? .
Mi szégyellni való van benne?!
Én sem bírnék egyet sem megölni, de aki megteszi, azt csak akkor ítélem el, ha öncélúan (szórakozásból, ok nélkül) teszi!
Érdekes aki ezt állítja, és akkor a lopás az nem szégyellnivaló??
Egyébként a disznót a húsáért tartják, nem hobbiállatnak.
Ne aggódj...xĐnem szégyen a disznóvágás.
Dehogy szégyen :) Amúgy faluhelyen sokszor nem kell külön hentes vagy böllér, mert meg tudják csinálni a háziak. Régebben tartottunk disznót, (falu) és édesapám ölte, aki amúgy villanyszerelő, vagy papám, aki meg kazánfűtő volt gyárban. Rokonsággal el lehetett intézni mindent :) Óriási hangulata volt, néha hiányzik. Egyetlen rossz volt benne, a munka utáni mosogatás :D
De azért a jó kis disznótoros kajákért még ma is csorog a nyálam :)
24/N
Mi is szoktunk vágni...de én soha nem mondom senkinek.
Akik itt vannak többségében normális emberek, de például az én generációmba(legalábbis a sulimból kiindulva) gáz dolog.A normális emberek nem tartják gáznak de a rajok (akik ugye egyre többen vannak) oltári cikinek tartják és csak a mekis kaja létezik.
Az olyat le kell szarni.Nem kell mondani az olyanoknak és ennyi.
Bocsánat ha bárkit is megbántottam de én így látom.
17/L
ma 19:03
Nem a hentes, hanem általában valamelyik hozzáértő rokon, ismerős. Nálunk nagypapám szokta, a többi férfi pedig lefogja, a bontást is ő csinálja rénfán.
ma 19:02
Amúgy a disznó egy haszonállat azért tartják, hogy levágják. Gondolod a bolti húsnak arany élete volt? Azért mert nem látod közvetlenül a halálát ugyan úgy levágják, sőt sokkal kegyetlenebb módon, és elhiheted, hogy rosszabb körülmények között volt tartva.
A disznó, csirke és egyéb haszonállat levágása (gyorsan, kíméletesen, nem kínozva) nem hasonlítható össze azzal, ha valaki megkínoz egy szerencsétlen állatot.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!