Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Szégyelleni kellene mások...

Szégyelleni kellene mások előtt, hogy a családunkban még mindig van tartva disznóölés? .

Figyelt kérdés
2010. nov. 7. 18:32
1 2 3 4
 21/38 anonim ***** válasza:
100%

Mi szégyellni való van benne?!

Én sem bírnék egyet sem megölni, de aki megteszi, azt csak akkor ítélem el, ha öncélúan (szórakozásból, ok nélkül) teszi!

2010. nov. 7. 19:07
 22/38 anonim ***** válasza:
100%

Érdekes aki ezt állítja, és akkor a lopás az nem szégyellnivaló??

Egyébként a disznót a húsáért tartják, nem hobbiállatnak.

Ne aggódj...xĐnem szégyen a disznóvágás.

2010. nov. 7. 19:09
 23/38 Super Pushy válasza:
Továbbá a káposzta gyalulás,krumplihámozás,kukorica pattogtatás....
2010. nov. 7. 19:18
 24/38 anonim ***** válasza:
100%

Dehogy szégyen :) Amúgy faluhelyen sokszor nem kell külön hentes vagy böllér, mert meg tudják csinálni a háziak. Régebben tartottunk disznót, (falu) és édesapám ölte, aki amúgy villanyszerelő, vagy papám, aki meg kazánfűtő volt gyárban. Rokonsággal el lehetett intézni mindent :) Óriási hangulata volt, néha hiányzik. Egyetlen rossz volt benne, a munka utáni mosogatás :D

De azért a jó kis disznótoros kajákért még ma is csorog a nyálam :)

24/N

2010. nov. 7. 19:19
 25/38 anonim ***** válasza:
100%

Mi is szoktunk vágni...de én soha nem mondom senkinek.

Akik itt vannak többségében normális emberek, de például az én generációmba(legalábbis a sulimból kiindulva) gáz dolog.A normális emberek nem tartják gáznak de a rajok (akik ugye egyre többen vannak) oltári cikinek tartják és csak a mekis kaja létezik.

Az olyat le kell szarni.Nem kell mondani az olyanoknak és ennyi.

Bocsánat ha bárkit is megbántottam de én így látom.

17/L

2010. nov. 7. 19:23
 26/38 anonim ***** válasza:
Mi szégyellni való van ebben? Már bocs, de egy kicsit kiakadtam ezen a kérdésen. Ki az, aki szerint ez szégyen? Ne haragudj meg rám, de előbb magadnak tedd fel a kérdést. Te szégyelled, hogy disznót vágtok? Akik szerint meg az, azok nem is tudják, hogy mi mindenből maradnak ki ez miatt, hogy ennyire szűklátókörűek. Lehet, hogy modern világban élünk, de az embereknek szükségük van a tradíciókra. Részemről valahol a városi és a paraszt között vagyok. Tartunk állatokat, mi magunk is gondoskodunk róluk, de ez mellett főiskolai hallgató vagyok, nem vetem meg a divatot, a városi szórakozást, a partykat, szépségszalonba is eljárok, stb. Mindenből egy kicsi. És azt kell mondanom, hogy így kiegyensúlyozott az életem. Remélem érted, hogy mit akarok ezzel mondani.
2010. nov. 7. 19:36
 27/38 anonim ***** válasza:

ma 19:03

Nem a hentes, hanem általában valamelyik hozzáértő rokon, ismerős. Nálunk nagypapám szokta, a többi férfi pedig lefogja, a bontást is ő csinálja rénfán.

ma 19:02

Amúgy a disznó egy haszonállat azért tartják, hogy levágják. Gondolod a bolti húsnak arany élete volt? Azért mert nem látod közvetlenül a halálát ugyan úgy levágják, sőt sokkal kegyetlenebb módon, és elhiheted, hogy rosszabb körülmények között volt tartva.

A disznó, csirke és egyéb haszonállat levágása (gyorsan, kíméletesen, nem kínozva) nem hasonlítható össze azzal, ha valaki megkínoz egy szerencsétlen állatot.

2010. nov. 7. 21:07
 28/38 anonim ***** válasza:
A disznóvágás nagy buli. Nekunk már két éve nincs disznónk, apukám gyakran megemlíti, hogy bizony egy jó disznóolésre elmenne.
2010. nov. 7. 22:59
 29/38 anonim ***** válasza:
Dehoooogy... én nagyvárosi lány létemre minden évben megyek vidékre 2-3 alkalommal rokonhoz egy jó kis disznótorra, hatalmas buli:)
2010. nov. 8. 07:30
 30/38 anonim ***** válasza:
8%
tegnap 19:02 vagyok és erről beszélek, hogy ez szégyen. Hogy az emberek többsége szerint JÓ BULI egy állat megölése. Én tudom, hogy haszonállat, de azért egy feldolgozó üzemben nem olyan modszerekkel ölik meg, mint egy disznótoron, legalább tudom, hogy nem szenvedett annira. Én egyszer voltam életemben,, még gyerekkoromban, de olyan szörnyű élmény volt látni ahogy vergődik szegény állat és folyik ki a vére... Nekem ez nem tud buli lenni...Lehet ezt a vélaszomat is lepontozni, mint a másikat, de magatokba kéne nézni egy kicsit. Ha a kérdező, azért szégyenli, mert sajnálja az állatot, akkor megértem, ő nincs mit tegyen ellene, de az kiábrándító, hogy az sokak szerint jó buli...
2010. nov. 8. 08:46
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!