Milyen műtétek voltak már a családban?
nekem 3 császármetszés,és egy epehólyagműtét
anyámnak: méhnyakrák,epehólyag
anya nővére: mellrák,vetélés
anya bátyja:inzulinos,levágták két lábujját cukorbetegsége miatt
apámnak:sérvműtét,áttétes tüdőrák(3 hónap alatt meghalt)
anyósom: hasnyálmirigyrák(ő apja is,3 hónap alatt meghalt)
férjem bátyját,sógorát,és hugom férjét lábával műtötték.
ennyiről tudok. egyéb betegségekről nem beszéltem
téged műtöttek már? családodban milyen műtétekről tudsz?
Engem lágyéksérvvel műtöttek még gyerekként, bár kamrai sövényhiánnyal születtem, szerencsére azt eddig nem kellett piszkálni. Bár újszülöttként elő voltam jegyezve, de hirtelen javulni kezdett az állapotom, így ezt a műtétet elhalasztották.
Az öcsém ugyanúgy kamrai sövényhiánnyal született, viszont sajnos nála nagyobb volt a lyuk, 7 hónaposan műtötték, valamilyen hiba miatt megsérült a műtét közben a szíve ingerületvezető rendszere és akkor pacemaker-t kapott, akkor még a hasfalába ültették. Utána a növekedés miatt folyamatosan feszültek a kábelek, gyorsan merült a telep, ezért egészen 16 éves koráig 1-2 évente műtét keretein belül cserélték nála a telepet, 16 éves korában döntöttek úgy az orvosok, hogy elég nagy hogy a vállához ültessék, most 19 éves, a jelenlegi becslések szerint még legalább 7 évig nem kell cserélni a telepet. Egyébként kicsiként neki is volt lágyéksérvműtéte.
A nővérem gyerekként leesett lovaglás közben, a farokcsigolyáját kellett műteni, illetve mandulaműtétje volt.
Apám gyerekkorában focizás közben nekiszalad egy drótkerítésnek, amiből egy kiálló drót beleállt az egyik szemébe, többször műtötték, de sajnos homályos foltoknál többet a bal szemére kamaszkora óta nem látott, zöld hályog miatt mára arra a szemére teljesen meg is vakult, csak egy szemmel lát, arra is szemüveget hord (azon nincs hályog, de azzal sem lát tökéletesen).
Anyámnak a fülét műtötték, halláskárosodást akartak nála helyrehozni, sajnos a műtét nem sikerült, sőt azóta egyre inkább zúg a füle. Illetve szürke hályog műtétje volt, mindkét szemére műlencsét kapott, akkor élesen látott, de azóta ismét romlott a látása, mostanra neki is szemüveg kell.
Anyai nagymamámnak szívkoszorúér műtétje volt, szerencsére sikeres, utána még 20 évig élt.
Apai nagymamámnak az epehólyagja gyulladt be, majd perforált, a gyulladt váladék a hasüregbe került, műtötték, tisztították, de sajnos csak a szenvedését hosszabbították meg, többször újra kellett indítani a máját, ami legutoljára már csak részben sikerült, a gyulladást nem tudták megszüntetni, 2 héten belül elvitte.
Nagybátyjámnak 2 éve volt szívműtétje, műbillentyűt kapott, illetve a születésétől fogva ott lévő aorta aneurizmát távolították el. Közel fél év volt a felépülés és leszázalékolták, de azóta teljesen panaszmentes. Szokott is hülyéskedni, hogy az orvosok szerint 80 év a szavatossága a műbillentyűnek, ő azért szeretné megélni, hogy azt cserélni kelljen.
Mamámat már késő volt műteni.
Anyumnak 1 császár és egy nagyműtét.
Nekem is egy császár és egy nagyműtét.
Nagyműtét=kipakoltak, rosszindulatú daganat.
Apám anyjának talán pajzsmirigy műtétje volt.
Tesómnak egy cisztát vettek ki, szintén nőgyógyászati meg a térdét műtötték és volt egy vakbélműtétje is.
Amikről tudok:
Apai nagymamám: két combnyaktörés, egyszer szegecselve, egyszer kapcsozva
Apum: basalioma eltávolítás, tüdőműtét daganat miatt (nem sikerült jól, belehalt a műtét utáni szövődményekbe 😞)
Anyai nagymamám: több szívműtét (ennek ellenére több, mint 90 évig élt)
Anyukám: 3 tüdőműtét (daganat), két szemműtét (hályog), combtörés (velőűrszeg), petevezeték megnyitása műtétileg, méhen kívüli terhesség
Én: missed ab, combtörés (szintén velőűrszegezéssel) + kisebb bőrgyógyászati beavatkozások (anyajegyek, pyogen granuloma eltávolítása hagyományos módszerrel, ill. lézeresen)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!