Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Milyen műtétek voltak már a...

Milyen műtétek voltak már a családban?

Figyelt kérdés

nekem 3 császármetszés,és egy epehólyagműtét

anyámnak: méhnyakrák,epehólyag

anya nővére: mellrák,vetélés

anya bátyja:inzulinos,levágták két lábujját cukorbetegsége miatt

apámnak:sérvműtét,áttétes tüdőrák(3 hónap alatt meghalt)

anyósom: hasnyálmirigyrák(ő apja is,3 hónap alatt meghalt)

férjem bátyját,sógorát,és hugom férjét lábával műtötték.

ennyiről tudok. egyéb betegségekről nem beszéltem

téged műtöttek már? családodban milyen műtétekről tudsz?

tegnap 22:50
 1/6 anonim ***** válasza:

Engem lágyéksérvvel műtöttek még gyerekként, bár kamrai sövényhiánnyal születtem, szerencsére azt eddig nem kellett piszkálni. Bár újszülöttként elő voltam jegyezve, de hirtelen javulni kezdett az állapotom, így ezt a műtétet elhalasztották.

Az öcsém ugyanúgy kamrai sövényhiánnyal született, viszont sajnos nála nagyobb volt a lyuk, 7 hónaposan műtötték, valamilyen hiba miatt megsérült a műtét közben a szíve ingerületvezető rendszere és akkor pacemaker-t kapott, akkor még a hasfalába ültették. Utána a növekedés miatt folyamatosan feszültek a kábelek, gyorsan merült a telep, ezért egészen 16 éves koráig 1-2 évente műtét keretein belül cserélték nála a telepet, 16 éves korában döntöttek úgy az orvosok, hogy elég nagy hogy a vállához ültessék, most 19 éves, a jelenlegi becslések szerint még legalább 7 évig nem kell cserélni a telepet. Egyébként kicsiként neki is volt lágyéksérvműtéte.

A nővérem gyerekként leesett lovaglás közben, a farokcsigolyáját kellett műteni, illetve mandulaműtétje volt.

Apám gyerekkorában focizás közben nekiszalad egy drótkerítésnek, amiből egy kiálló drót beleállt az egyik szemébe, többször műtötték, de sajnos homályos foltoknál többet a bal szemére kamaszkora óta nem látott, zöld hályog miatt mára arra a szemére teljesen meg is vakult, csak egy szemmel lát, arra is szemüveget hord (azon nincs hályog, de azzal sem lát tökéletesen).

Anyámnak a fülét műtötték, halláskárosodást akartak nála helyrehozni, sajnos a műtét nem sikerült, sőt azóta egyre inkább zúg a füle. Illetve szürke hályog műtétje volt, mindkét szemére műlencsét kapott, akkor élesen látott, de azóta ismét romlott a látása, mostanra neki is szemüveg kell.

Anyai nagymamámnak szívkoszorúér műtétje volt, szerencsére sikeres, utána még 20 évig élt.

Apai nagymamámnak az epehólyagja gyulladt be, majd perforált, a gyulladt váladék a hasüregbe került, műtötték, tisztították, de sajnos csak a szenvedését hosszabbították meg, többször újra kellett indítani a máját, ami legutoljára már csak részben sikerült, a gyulladást nem tudták megszüntetni, 2 héten belül elvitte.

Nagybátyjámnak 2 éve volt szívműtétje, műbillentyűt kapott, illetve a születésétől fogva ott lévő aorta aneurizmát távolították el. Közel fél év volt a felépülés és leszázalékolták, de azóta teljesen panaszmentes. Szokott is hülyéskedni, hogy az orvosok szerint 80 év a szavatossága a műbillentyűnek, ő azért szeretné megélni, hogy azt cserélni kelljen.

tegnap 23:23
 2/6 anonim ***** válasza:
Nekem mandula. Öcsémnek küldökserv. Senki mást nem műtötték a családban halistennek semmivel.
tegnap 23:35
 3/6 anonim ***** válasza:

Mamámat már késő volt műteni.

Anyumnak 1 császár és egy nagyműtét.

Nekem is egy császár és egy nagyműtét.

Nagyműtét=kipakoltak, rosszindulatú daganat.

Apám anyjának talán pajzsmirigy műtétje volt.

Tesómnak egy cisztát vettek ki, szintén nőgyógyászati meg a térdét műtötték és volt egy vakbélműtétje is.

tegnap 23:58
 4/6 anonim válasza:
Nálunk családban senkit nem műtőttek.
ma 00:10
 5/6 Justinianus ***** válasza:
Semmilyen. A legnagyobb beavatkozás a foghúzás volt. És nem is szándékozom soha még kórház közelébe sem menni.
ma 00:21
 6/6 anonim ***** válasza:

Amikről tudok:

Apai nagymamám: két combnyaktörés, egyszer szegecselve, egyszer kapcsozva

Apum: basalioma eltávolítás, tüdőműtét daganat miatt (nem sikerült jól, belehalt a műtét utáni szövődményekbe 😞)

Anyai nagymamám: több szívműtét (ennek ellenére több, mint 90 évig élt)

Anyukám: 3 tüdőműtét (daganat), két szemműtét (hályog), combtörés (velőűrszeg), petevezeték megnyitása műtétileg, méhen kívüli terhesség

Én: missed ab, combtörés (szintén velőűrszegezéssel) + kisebb bőrgyógyászati beavatkozások (anyajegyek, pyogen granuloma eltávolítása hagyományos módszerrel, ill. lézeresen)

ma 00:28

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!