Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Fiús nagymamaként lehet...

Fiús nagymamaként lehet ugyanúgy szeretni az unokát, mint lányos nagymamaként?

Figyelt kérdés

Akárhogy nézzük, szerintem nem ugyanaz a kettő. Ha el is tekintünk attól, hogy a lányos nagymama biztos benne, hogy az ő unokájáról van szó, akkor is mindenben hátrányban van a fiús nagymama. A baba pici korában nem őt hívják át segíteni, ha baj van, szintén nem őt keresik. Ha érdeklődik a baba felől, túl rámenős és zaklatja a családot, ha meg nem, akkor le se szarja az unokát. Nem tud jót tenni. Így érthető módon nem is alakul ki egyik oldalról sem a kötődés, az unoka sem szereti igazán a nagymamát, és fordítva ugyanez. Mert hát egy szinte idegen gyereke mit szeressen? Vagyis nem jobban, mint egy rokon kisgyereket. Ráadásul válás esetén úgyis az anyukánál marad a gyerek, szóval onnantól fogva a nagymama jó esetben ünnepeken látja, úgyhogy már csak emiatt se praktikus, ha túl szorosan kötődik az unokához.

Egyetértetek ezekkel? Vagy tényleg lehet a fiús nagymamának ugyanúgy szeretni az unokát?

nov. 21. 21:45
1 2 3 4 5
 41/44 anonim ***** válasza:
83%

A kötődés sosem "praktikus". Az nem egy üzlet, hogy azért adok, hogy kapjak. Aki fél a kötődéstől, azért nem alakít ki kapcsolatot a saját unokájával, mert ha elválnak a szülők, akkor mi lesz... Hát oda inkább egy pszichológus kellene, hogy miért fél kinyitni a szívét. A gyereked is költözhet a világ túlfelére, mert mittudomén, sarkkutató akar lenni, aztán mégis ha önzetlenül szereted, nem azon sápítozol, hogy akkor majd ki nyírja a sövényt és minek kötődtél hozzá.

Mi is elváltunk, újraházasodtunk... az exférjem szüleit sosem bírtam, mert folyton kritizáltak, pedig az első években nagyon igyekeztem megfelelni nekik. De viszi apjuk a gyerekeket láthatáskor meg ünnepekkor a szüleihez is. Én próbálok semleges lenni, megadom az esélyt a feleknek, hogy saját maguk alakítsák ki a kapcsolatot. Nekem is volt az egyik nagymamám, akit anyukám nem csípett (amit értek, miért), de engem szeretett és szívesen emlékszem rá, sőt még vagy 35 év távlatából is megvan egy tündérkirálylány fátyol emlékbe elrakva, amit nekem varrt :) pedig igazából nem is sokszor találkoztunk. A nagy kamaszok nálunk már egyedül közlekednek, és nagyon jól el tudják dönteni, kivel akarnak jóban lenni, kit látogatnak szívesen vagy mennek inkább a haverokhoz hétvégén. Akit nem, azt nem erőltetem. A kicsiknél is 2-3 év, és ez lesz. Elég sok gyerekünk van, és mind fiúk, úgyhogy szívből remélem, hogy normális, de minimum elfogadó kapcsolatom lesz a menyeimmel és tudok pár unokát is kergetni még.

nov. 22. 19:44
 42/44 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem semmiben nincs hátrányban az én anyósom. Nyilván nekem más a viszonyom a saját anyámmal mint vele, bizalmas dolgokat nem beszélek meg vele, de elvagyunk. Viszont ez a mi kapcsolatunk, a fiam ugyanúgy az unokája mint anyámnak, jöhet amikor akar, játszhat vele amikor akar, megyünk is hozzájuk. Egy valamit azért kiemelnék ami fontos. A ferjem vagyis az ő fia nem úgy van mint némelyik ferj hogy akkor majd csak én tartom a kapcsolatot az anyjával a gyerek témában. Néha neki is küldök képet, de vele alapjáraton a férjem van kapcsolatban. Jó a kapcsolatuk, elmeséli mi van velünk, küld neki képet stb. Nem azért mert nekem barmi problémám lenne anyósékkal de ő a fiuk, nem nyomja rám ezt az egészet. Sokszor viszont azt látom a férj helyett a feleségnek kell beszélni, meghívni képet küldeni stb és ha valami hiba csúszik be akkor rajta van elverve. Sok kérdésnél volt így itt a gyakorin is. Ilyenkor azért megjegyeztem hogy oké és a saját fia miért nem foglalkozik ezekkel..
nov. 22. 20:41
 43/44 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem baromság. Anyósom kb ugyanannyit látja a gyereket mint anyám. Ő vigyázhatott rá nélkülem először, nála aludt ott először, mert tudom hogy több türelme van mint az én anyámnak.

Abban meg biztos lehet hogy a fiáé a gyerek, mivel egy az egyben rá hasonlított babaként. Így 2 évesen kezd rám is kicsit hasonlítani, eddig az apja klónja volt.

nov. 22. 21:15
 44/44 anonim ***** válasza:
100%
Mondjuk nem hiszem, hogy olyan sok anyósban felmerülne, hogy nem a fiáé a gyerek.
nov. 22. 22:23
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!