Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Fiús nagymamaként lehet...

Fiús nagymamaként lehet ugyanúgy szeretni az unokát, mint lányos nagymamaként?

Figyelt kérdés

Akárhogy nézzük, szerintem nem ugyanaz a kettő. Ha el is tekintünk attól, hogy a lányos nagymama biztos benne, hogy az ő unokájáról van szó, akkor is mindenben hátrányban van a fiús nagymama. A baba pici korában nem őt hívják át segíteni, ha baj van, szintén nem őt keresik. Ha érdeklődik a baba felől, túl rámenős és zaklatja a családot, ha meg nem, akkor le se szarja az unokát. Nem tud jót tenni. Így érthető módon nem is alakul ki egyik oldalról sem a kötődés, az unoka sem szereti igazán a nagymamát, és fordítva ugyanez. Mert hát egy szinte idegen gyereke mit szeressen? Vagyis nem jobban, mint egy rokon kisgyereket. Ráadásul válás esetén úgyis az anyukánál marad a gyerek, szóval onnantól fogva a nagymama jó esetben ünnepeken látja, úgyhogy már csak emiatt se praktikus, ha túl szorosan kötődik az unokához.

Egyetértetek ezekkel? Vagy tényleg lehet a fiús nagymamának ugyanúgy szeretni az unokát?

nov. 21. 21:45
1 2 3 4 5
 31/44 anonim ***** válasza:
84%
Mondok jobbat, gyerekkoromban 1-2 évente, felnőtt koromban meg 5-10 évente oszcillált, kit szeretek jobban. És nem is számít, kit mikor mennyire szerettem. Apám-anyám más-más háttérből jöttek, más-más nagyszülők, de ami fix volt, hogy a nagyszülők kivétel nélkül szerették az unokáikat. Ez a lényeg. Aztán hogy az unoka ebből mit értékel 9 évesen meg mit 11 évesen, más kérdés. De amit a kérdező felvet, az abszolút undorító. Ne haragudj, ha hozzám a szomszéd hordaná a gyerekét kéthetente egyszer, őt is megszeretném úgy, mintha a sajátom lenne. Abszurd és gyökér kérdéseket tettél fel.
nov. 22. 11:33
 32/44 anonim ***** válasza:
88%
Hülyeség. Nagyapa vagyok. Én értem rá, én pelenkáztam a fiú unokámat, én sétáltattam, vittem játszótérre, bölcsődébe. És nem az a fontos, hogy az unoka szeresse a nagyszülőt, hanem, hogy a nagyszülő szerethessen egy gyereket.
nov. 22. 12:05
 33/44 anonim ***** válasza:
83%
Fiús nagymamaként lehet ugyanúgy szeretni az unokát, mint lányos nagymamaként? Igen, lehet! Itt inkabb az anyos-meny kapcsolattal van gond, ami ra van vetitve a gyerekre. Szerintem mindenki nezzen magaba, ha az anyos mindenbe beleszol, kritizalo, soha egy jot nem mondo tipus, az valljuk be, idegesito. Masreszt meg apa-anya nincs osszenove, siman lehet az is igen, hogy apuka elviszi a sajat anyjahoz, azaz fius nagymamahoz az unokat. Erdekes, nalunk ez mukodik. Nekem ez szokott lenni az en ido, de itt ugye az kell, hogy a ferjem is joban legyen az anyjaval. :)
nov. 22. 12:26
 34/44 anonim ***** válasza:
12%
Pedig a gyereknek is az a legegészségesebb, ha apa-anya össze van nőve. És az anya szülei, meg az apa szülei is felfogják, hogy apa-anya össze van nőve.
nov. 22. 12:55
 35/44 anonim ***** válasza:
73%
34, te ott a fejedben rendben vagy amúgy? Már hogy lenne összenőve a gyerek apja meg anyja 🤣 két külön személy, teljesen külön személyiséggel.
nov. 22. 13:40
 36/44 anonim ***** válasza:
69%

"Pedig a gyereknek is az a legegészségesebb, ha apa-anya össze van nőve."

Ekkora hülyeséget is régen hallottam már. En imádom anyósom, jóban vagyunk, unokázik buzgón, de ettől még előforsul olyan, hogy a ferjem megy el a gyerekekkel hozzájuk, én meg haladok közben otthon a dolgommal.

nov. 22. 13:45
 37/44 anonim ***** válasza:
75%
Már a kérdés is abszurd és szürreális.
nov. 22. 15:28
 38/44 anonim ***** válasza:
13%
#35 #36 Nem értitek. Nem szó szerint összenőve. Hanem hogy az az elsődleges kapcsolat az életükben. Ezt nevezik elköteleződésnek. Azaz pl. apuka a feleségét előbbre helyezi, mint a saját anyját, meg anyuka is. Tehát semelyik nagymamának nincs nagyobb beleszólása a dolgokba, mint a házastársnak. Nem értem, ezen mit nem lehet érteni, de gondolom nálatok is mamuci vagy anyósmamuci fogja a gyeplőt, mert vagy a férj, vagy a feleség nem nőtt fel, mielőtt gyereket csinált, azért akadtatok ki.
nov. 22. 16:58
 39/44 anonim ***** válasza:
66%
Azt, hogy össze vannak nőve, nem erre szokták mondani/érteni, hanem ha mindent együtt csinálnak, nincs saját hobbijuk, baráti társaságuk, bármi programjuk. Maximum a munkahely és a bevásárlás. És ebben benne van az gyerek esetén, hogy külön nem mennek látogatóba se sehová.
nov. 22. 17:14
 40/44 anonim ***** válasza:
54%

Itt egyedül te vagy nég gyerek, aki az “összenőve” kifejezést használja egészséges emberek kapcsolatára.

Amit te leírsz, az szimplán a házasság.

nov. 22. 19:35
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!