Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Fiús nagymamaként lehet...

Fiús nagymamaként lehet ugyanúgy szeretni az unokát, mint lányos nagymamaként?

Figyelt kérdés

Akárhogy nézzük, szerintem nem ugyanaz a kettő. Ha el is tekintünk attól, hogy a lányos nagymama biztos benne, hogy az ő unokájáról van szó, akkor is mindenben hátrányban van a fiús nagymama. A baba pici korában nem őt hívják át segíteni, ha baj van, szintén nem őt keresik. Ha érdeklődik a baba felől, túl rámenős és zaklatja a családot, ha meg nem, akkor le se szarja az unokát. Nem tud jót tenni. Így érthető módon nem is alakul ki egyik oldalról sem a kötődés, az unoka sem szereti igazán a nagymamát, és fordítva ugyanez. Mert hát egy szinte idegen gyereke mit szeressen? Vagyis nem jobban, mint egy rokon kisgyereket. Ráadásul válás esetén úgyis az anyukánál marad a gyerek, szóval onnantól fogva a nagymama jó esetben ünnepeken látja, úgyhogy már csak emiatt se praktikus, ha túl szorosan kötődik az unokához.

Egyetértetek ezekkel? Vagy tényleg lehet a fiús nagymamának ugyanúgy szeretni az unokát?

nov. 21. 21:45
1 2 3 4 5
 11/44 anonim ***** válasza:
38%

Érten, hogy mire gondolsz, ugyanakkor szerintem túltolod.

Mármint igen, jellemzően a fius nagymama sajnos hátrányban van akkor is, ha nem utálják, mert jellemzően a nő anyja többet foglalkozhat majd az unokával, de ez nem azt jelenti, hogy annyira ritkán látja, mint egy távoli rokon gyereket. Plusz ebben inkább az van, hogy a gyerek fogja kevésbé szeretni az unokát, mint fordítva, tehát nem gondolom, hogy alapvetően a nagymama nem fogja szeretni a fiától származó gyereket, csak mert nem lehet vele annyit.

De nyilván én látom, hogy a menyek akkor is megkülönböztetik a két nagymamát, ha amugy a nagymama normális, sajnos akinek csak fia van, ezt fel kell dolgozni.

nov. 22. 06:46
 12/44 anonim ***** válasza:
88%
A kérdezönek valami komoly agybaja van, egyáltalán hogy lehet ilyen hülye kérdést kitalálni
nov. 22. 08:28
 13/44 anonim ***** válasza:
89%

Én sem értem mi a gond, főleg ez a mondat érthetetlen:

"Mert hát egy szinte idegen gyereke mit szeressen? Vagyis nem jobban, mint egy rokon kisgyereket. "

Mi az, hogy idegen gyereke? Nem az apjától van? Az apja is ugyanúgy saját gyereked, vagy félreértem?

nov. 22. 08:33
 14/44 anonim ***** válasza:
100%

Maga a kérdés felvet további ezer kérdést bennem. Kellene valamit kezdeni a szorongásoddal meg az önbizalomhiányoddal.

Ha ez vigasztal, anyám nem is tudja, hogy vannak unokái, de ez nem azért van, mert ő az anyai nagymama. Hanem mert egy rongy szar függő és nincs köze hozzám. Anyósom viszont a legjobb mama a világon, anyósként és anyaként is az egyik legcsodálatosabb embernek tartom. Ő áll mellettem mindig, ha egy “anyafélére” van szükségem. A férjem és apukám után neki mondtam el a terhességet is először.

Minden csak azon múlik, hogy eleve milyen a kapcsolatotok. Én imádtam mindkét mamámat, anyámét én ápoltam, míg meg nem halt, apu anyukáját pedig rendszeresen látogatjuk, pedig nincs a szomszédban.

nov. 22. 08:36
 15/44 anonim ***** válasza:
62%

Orbitális marhaság! Már miért ne szeretné a fiús anya az unokáját? Maga az okfejtés elrugaszkodott, butaság.

Gond a kapcsolattartással akkor lehet a fiús anyukát illetően, ha a menyével nem jönnek ki jól, a fia meg egy ostoba papucs és nem lát a szemétől.

Nálunk előfordult olyan, hogy a menyemnek nem tetszett valami velem kapcsolatban, viszont a fiam tisztán látta a helyzetet és ugye sokkal jobban ismer a menyemnél, el tudta simítani a sértettségét.

Ha úgy alakulna, hogy azt érzem, a menyem igyekszik távol tartani tőlem az unokámat, én pont leszarnám, mennék, mint a tank, ugyan úgy, ahogy mentem anno a saját gyerekemmel kapcsolatban is. Semmivel nem érzek lazább köteléket az unokám és köztem, mint a fiam és köztem. Sőt!

nov. 22. 08:39
 16/44 anonim ***** válasza:
100%
A nagymamák szemszögéből kérdezed ezért feltételezem hogy nő vagy. Ha visszaemlékszel, a gyerek nem csak úgy kipottyan és nem csak cukimuki ölelgethető kisbaba, egy friss anyukának bármilyen segítség jól jön, van elég baja. Csak akkor fog válogatni ha anyósnak szokása belekotnyeleskedni mindenbe és mindig mindent jobban tud. Szóval az alapvető felvetést se értem hogy miért lenne kizárva a babázásból, unokázásból, miért lenne idegen számára a gyerek? Olyan logikai ugrásokat teszel, hogy csak forgatom a fejem
nov. 22. 08:57
 17/44 anonim ***** válasza:
100%
Nálunk alapból apum felőli nagyink le sem sz@rt minket. Hiába lakott pár utcányira nem igazán lehetett rá számítani, ha valami gond volt (betegek voltunk stb)előbb jött el hozzánk az 1 órányira lakó nagyink, mint az, aki közel volt. Ha éppen jött akkor sem foglalkozott velünk.
nov. 22. 08:57
 18/44 anonim ***** válasza:
100%
Én még nem vagyok nagyi. De valahogy mindig úgy éreztem, hogy apai nagyikám jobban szeret, mint az anyai. Az az elfogadás, az ölelések, a bíztatások, a szeretet..... Anyu anyjánál meg csak kritizálás, leb@szások, szomszéd unokájához hasonlítgatás... És apai nagyimnak 11 unokája volt, és mindegyikünkkel ugyanígy viselkedett, és mindegyikünket ugyanígy szeretett.
nov. 22. 09:44
 19/44 anonim ***** válasza:
100%
Értem én, hogy sz/r családod van, de ez egy irgalmatlan nagy baromság
nov. 22. 10:01
 20/44 anonim ***** válasza:
29%

Most attol függetlenül, hogy a kérdezőnek nincs teljesen igaza es rossz oldalról közelíti meg a kérdést, szerintem alapvetően van igazság a meglátásában. És felesleges peldaloznk, hogy jaj, nálunk az apai nagyi volt jobban képben, mert attol, hogy vannak kivételek, nem ez a jellemző.

En se tartom a kapcsolatot az anyammal, a gyerekeimet nem is ismeri, nálunk is anyósom a szuper nagymama, de ettöl még latom, hogy nem ez a jellemző, hanen az, amit írt, hogy a nagynamák igenis meg vannak különböztetve, a férfi anyja meg "kitúrva".

Akkor is, ha amugy nem beszologatós, kotnyeles anyós, mert egyebként a fiús anyák sem beleszólósabbak, mint a lanyos anyák, csak a feleség a saját anyjától nem veszi fel úgy ezeket, mint az anyóstól. Ha az anyja ugat bele a dolgokba, akkor fel se tünik neki, mert ebben nőtt fel, megszokta meg amugy is elfogult az anyjával szemben, mert szereti, amiert az anyosát leszólja, azt az anyjának elnézi.

És akkor ennek az a vége, hogy a ferfi szülei általában jobban ki vannak rekesztve, mert úgyis a nő van a gyerekkel, rajta múlik, ki lehet többet a gyerekkel.

Bocsi, de en magam nőként látom ezt a rokoni, barati körben, hogy a menyek alapvetően negatívan állnak hozzá az anyósokhoz és igyekeznek elszeparálni kicsit a férjet is, míg a saját családjaikkal valo szorosabb kapcsolattartást elvárják.

nov. 22. 10:29
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!