Mennyire haragudna anyum? Kitagadna?
Lehet, azért, mert én az ország más területén lakom, de nekem pl se a Zsóka, se a Gyöngyi nem öreges. Zsókából lehet, Zsófi, Zsó. Itt rengeteg a Mari, akik viszonylag fiatalok, 30-40 körüliek. Marcsi, Maresz, Maric, Marica, Marka, Ria, mindegyiknek van beceneve. Az Erzsi az talán, ami nekem is öreges, de mivel Erzsit is ismerek többet, köztük huszonévest, így én megszoktam ezt a nevet is, amúgy a huszonévest pont Zsónak becézik. Talán az Irma az, mi tényleg szokatlan, de az se reménytelen.
Vivi néni meg bőven van már az óvodákban, iskolákban, és ahogy múlnak az évek, egyre több lesz. A Mari nénik Bözsi nénikből tény, hogy sok van, bár sajnos, lassacskán ők is fogynak.
Az én nevem a 70-es években modernnek számított, manapság meg régies, és ódivatú. Így változnak az idők, és a nevek divatja.
Húha, 10-es! És mi lesz azokkal, akiknek nem nézed el? Lerajzolod őket?
Te nagyon kemény vagy! Én nem húznék ujjat veled!
(szánalmas)
Én továbbra is kíváncsi vagyok mi az a két név, amit szeretnél megváltoztatni.
Mi lenne az új név?
Minden válasz normalis volt, kivéve az utálod anyádat is ha nem szereted a neved marhaság.
Manapság sokan változtatnak nevét, nincs ebben semmi különös. Azt vallom, a szülő azért adja azt a nevet a gyereknek, amit, mert az tetszik neki, szerinte szép és előre amúgy se tudja, szereti e majd a gyerek. Attól, hogy egy név a nagy átlag számára szép, még az egyénnek nem lesz feltétlenül az, ahogy fordítva is igaz, hogy attól, hogy a többségnek nem tetszik x név, lehet a viselje épp imádja.
Ha neked ennyire nem tetszik, amit kaptál, akkor nyilván változtasd meg. Igen, előtte jól gondold végig, valóban annyira szörnyű e számodra, hogy anyaddal komolyan össze vessz miatta. Apaddal beszélgess először erről.
Amúgy akármi is a neved, ritkán szólítanak azon. A hétköznapokban Alsokismackófalalvi Laurencia Mirandolina is lehet pl Mici. Neked nincs beveneved?
Változtasd meg! Anyukád majd megbékél vele. Vagy nem, akkor se hagyd, hogy tönkretegye az életed. Ott van apukád, aki megért és támogat. De a biztonság kedvéért megvárhatod, amíg saját lábadra állsz. Na és, ha a diplomán még a régi neved van? Legfeljebb megtudja a HR-es, amikor új munkád lesz, hogy mi volt az, de senki nem fog már úgy szólítani.
Az a lényeges kérdés, megvan-e, hogy mire akarod megváltoztatni a neved? Ha rosszul valasztasz új nevet, azzal nagyon elszúrhatod a dolgokat. Ha megvan a választott új név, érdemes megkérni apukádat, barátaidat, hogy szólítsanak úgy. Csak akkor fogod egyértelműen érezni, hogy jól döntöttél, ha megtapasztalod, milyen azzal a vágyott névvel élni. Nem veszíthetsz semmit, és addig is legalább néhányan úgy szólítanak már, ahogy szeretnéd. A kérelem benyújtásánál is előny, ha beírod az indoklásba, hogy már néhányan úgy szólítanak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!