Mennyire haragudna anyum? Kitagadna?
"sírhatnékom van ha meghallom a teljes nevem"
A teljes neved csak hivatalos helyeken vagy alkalmakkor szerepel.
Hívasd magad, ahogy akarod, miért ne?
Ez gyerekes butaság. Tényleg nődd már ki.
Azzal akarsz önállósodni, hogy belelovallod magad ebbe a témába?
Anyádat keseríted ezért? Megéri neked? Milyen gyereke vagy te anyádnak?
Annyira gyerek vagy még, hogy nem érted, mit jelent a szülőtől, főleg ÉDESANYÁTÓL kapott név.
Nade majd rájössz egyszer, csak nehogy túl késő legyen.
Hogy mennyire haragszik meg, azt csak Ő tudhatja.
Mi lenne, hogy ha már mindenáron változtatni akarsz, csak az egyiken változtatsz?
Egyébként mi az a két keresztnév, amit meg akarsz változtatni és mire?
Milyen név lehet az ami gyerekes? Minden gyerek felnőtt lezs egyszer, kizárt, hogy ilyen névvel nem él felnőtt ember rajtad kívül.
És milyen név az, ami öregasszonyos? Minden öregasszony volt gyerek valamikor.
Szerintem nincs olyan maradi, régies név, amihez ne lehetne egy jól csengő mai trendnek megfelelő becenevet kitalálni.
Igen, nyilván megharagszik. Hogy mennyire, azt nem tudni. Abba belegondoltál, hogy hiaba változtatod meg, kb biztosan a régi neveden fog mindenki szólítani az ismeretségi korodben?
Érdemes lenne addig várnod, amíg más kornyezetbe nem kerülsz és akkor változtatni. Amúgy meg mindegy mi q neved, q beceneved bármi lehet, ahhoz nevét se kell valtoztatni
Megértelek. Sajnos a szülők gyakran elkövetik azt a hibát, hogy a nekik tetsző, többnyire különleges vagy legalábbis nem szokványos nevet adnak a gyereknek, ami aztán a felnövőben levő gyerek számára valamilyen szempontból nem tetsző, esetleg kifejezetten ellenszenves. Jópár évtizedet leéltem már és sok esetben találkoztam olyan nőkkel, asszonyokkal, akik tekintélyes társadalmi állással, elismerésre méltó tudományos teljesítménnyel rendelkeznek és akiknek a szüleik olyan irodalmi vagy kedveskedő, de mindenképpen pátyolgatni való kiskorú személyre még csak illő keresztnevet adtak, aminek hangzása szöges ellentétben van az illető társadalmi állásával. Így vagyok én azokkal a nevekkel, amik babusgatni való, szeretetre méltó, "komolyan nem vehető" személyre utalnak, pl. az Emőke, Csilla, Csenge stb. A "népnyelv" észrevette már ezt korábban is, nem véletlen, hogy a Piroska név viselői közt is sokan voltak (vannak ?), akik felnőtt korukban már Piros-nak szólíttatták magukat.
A név megváltoztatása esetedben valóban azért megnehezített, mert anyádnak viszont valamilyen okból kifolyólag éppen az adott név tetszett és rossz néven venné, ha megváltoztatnád, mert úgy érezné, hogy őt támadod ezzel, feltehetően most még nem érzi át a Te személyes érzéseidet.
Aki a nevét gyűlöli, az az anyját se szereti. Nézz mélyen magadba, igazam lesz, csak nem vallod be magadnak.
Minden nevet meg tud szépíteni a szeretet anyánk iránt, akitől kaptuk. Hiszen ő becézett ezen a néven először, és úgy becézni senki sem tud, mint ő. Az ő ajándéka ez nekünk, ami akkor is a miénk marad, amikor ő nem lesz már, mégsem tudjuk elveszteni, és tönkre sem megy. Maradandó ajándék, egy életre szól. Egy darab Édesanyánkból, főleg akkor, ha az ő drága nevét viseljük.
Ha mindez nekünk terhes, nagy ajándéktól fosztjuk meg magunkat, örök sebet okozunk anyánknak, és megsínyli a szeretetkapcsolatunk is, hiszen igazából nem szeretjük őt.
Ha szeretnénk, akkor minden kedves lenne számunkra, amit ő ajándékoz nekünk.
Biztatnálak, hogy változtasd meg, mert sok helyen nem lehet átírni (diploma, bizonyítványok, nyelvvizsga), és minél tovább vársz, annál többször fog visszaköszönni a gyűlölt név későbbi életed során. Én is utáltam, sokáig vártam vele, mondván hátha megszokom vagy az emberek nem becézgetnek majd (hosszú név volt, amit mindenki automatikusan lerövidített, de nem csak ezért utáltam, hanem minden szempontból). Nagyon megbántam, hogy nem a diploma előtt változtattam meg.
Mindenki az új nevemen hív, normális ember ezt elfogadja, tiszteletben tartja… egyedül egy demens, idős rokonnak nézem el, hogy a régin szólít.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!