Miért kérdezgetik a családokban a gyermektelen fiatal párokat arról, hogy "próbálkoznak-e" már a gyerekkel? Akik ilyet kérdeznek, azok belegondolunk, hogy mit is kérdeznek?
Adott a helyzet, már elég ideje együtt van a pár, korban aktuális a gyermekvállalás kérdése.
És ilyenkor mindig van olyan, aki megkérdezi, hogy "Na, PRÓBÁLKOZTOK már?"
Aki ilyet kérdez, az belegondol abba, hogy amúgy arra kérdez rá, hogy védekezés nélkül szexelnek-e már?
60-as, nem az a bajunk, nekünk, ide íróknak, hogy Marika néni EGYSZER rákérdez, aztán ejti a témát, hanem hogy x kor után állandóan ezen pörögnek.
Az első kettőnél még türelmes vagyok én is, utána viszont keményen a szemébe mondom, hová tegye a (kéretlen) faggatózását.
Mert ez már faggatózás. Minden családi eseményen biztosan van egy 28-30 korabeli csaj, akit ezzel b.sztatnak, hiába mondta el, hogy nem akar gyereket, vagy nem képes teherbe esni. Az kit érdekel, ugye.
Mondjuk bizonyos IQ és EQ szint felett az emberek tisztában vannak az illemmel, és nem pörögnek olyan témán, amihez amúgy semmi közük.
Én sem kérdezem meg nagynénémtől, na, jó volt az éjszaka?
Mert semmi közöm hozzá. Ő mi jogon érzi azt, hogy minden család ebédnél a gyerekvállalásunkon témázzon, meg faggatózzon?
Pontosan nulla köze van hozzá - mert ez, amit ezek a rokonok tesznek már rég nem érdeklődés.
Mondjuk megoldom annyival, hogy az első kérdés után válasz nélkül felállok és hazajövök 😁 Aztán lehet hisztizni, miért vagyok olyan "bunkó". ÉN... 😅
#62-es:
"nem az a bajunk, nekünk, ide íróknak, hogy Marika néni EGYSZER rákérdez, aztán ejti a témát"
De, többen fejtegették, hogy mennyire bunkóság, akár a közeli családon belül, akár egyszer is rákérdezni.
Aki pedig azt mondta, hogy egyszer megkérdezni még bőven oké, az meg jól le lett szólva és pontozva.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!