Miért kérdezgetik a családokban a gyermektelen fiatal
párokat arról, hogy "próbálkoznak-e" már a gyerekkel?
Akik ilyet kérdeznek, azok belegondolunk, hogy mit is
kérdeznek?
Figyelt kérdés
Adott a helyzet, már elég ideje együtt van a pár, korban aktuális a gyermekvállalás kérdése.
És ilyenkor mindig van olyan, aki megkérdezi, hogy "Na, PRÓBÁLKOZTOK már?"
Aki ilyet kérdez, az belegondol abba, hogy amúgy arra kérdez rá, hogy védekezés nélkül szexelnek-e már?
Nem gondolnak bele, mert nem a gyerek csinálására, hanem az eredményére kíváncsiak. Egyébként egyikhez sincs közük, még a legközelebbi csakádtagoknak sem.
tegnap 17:01
2/51 Misery válasza:
Nálunk ezzel nem próbálkoznak szerencsére a családban, inkább munkahelyen jellemző ez a fajta belekontárkodás az életünkbe. Mondjuk ott is lezárom annyival, hogy ez a kérdés személyes és ennyi. Apám mondjuk külön kategóriába, ő kijelentette, hogy azért csinált meg, hogy továbbvigyem a nevét. Rába*zott, mert a férjem nevét vettem fel. :D
tegnap 17:04
3/51 Metionin válasza:
Nem gondolnak bele :D meg abba sem, hogy alapból nem kéne más méhében/gatyájában turkálni.
Nekem egyszer volt, hogy anyám valami random ismerőse aki felismert a vonaton, odaült mellém és nekem szegezte a kérdést, hogy hallotta hogy nekem x éve párom van és még nincs gyerek (úristen) !!!! De ugye legalább próbálkozunk??????
Épp eléggé fáradt voltam, szóval közöltem, hogy hát tetszik látni, pedig higgye el, éjjel nappal megállás nélkül csak kefélünk! Láttad volna az öreglány fejét :D De az út további részében kussolt :D
tegnap 17:04
4/51 anonim válasza:
Konkrétan így még nem kérdezte senki, de a mikor lesz már gyerek is épp elég fárasztó és undorító. A mindenbe beleszólók fel sem fogják, hogy illetlen a kérdésük és nagyon nem tartozik rájuk a téma.
tegnap 17:26
5/51 anonim válasza:
Amúgy nem értem, mért tabu ez a téma? Vagy akarnak gyereket, és akkor válaszolnak, hogy próbálkoznak. Mi ezzel a probléma? Vagy nem akarnak gyereket, és akkor meg azt mondják meg. Azzal annyi probléma lehet, hogy elvárják az indoklást, de az se probléma, akkor indokol. Bármihez joga van a párnak, ahhoz is, hogy ne szeresse a gyerekeket. Szerintem jobb lenne a világ, ha titkolózás, nem szégyellnivaló dolgok rejtegetése és magánügyre való hivatkozás helyett beszélnének egymással, eszmét cserélnének. Attól még a gyerekszerető továbbra is szerethetné a gyereket, a gyereknemszerető meg továbbra is nemszerethetné, és élnének egymás mellett kiegyensúlyozottan. Az a baj, hogy a gyereket nem szerető vagy esetleg biológiailag nem alkalmas ember fél, hogy ettől elítélik. Pedig ha a dolgot természetesnek kezelné ő maga, mindjárt nem ítélnék el.
tegnap 17:42
6/51 anonim válasza:
Vicces hogy egyesek hogy besértődnek miközben egy "igen próbálkozunk" vagy egy "Nem. Nem szeretnénk" el lehetne válaszolni...bezzeg amikor a melegek vonulnak a prideon az nem privát dolog az a félvilágra tartozik. Meg amikor kirakják instára meg facere hogy mi a vacsora meg hová mennek nyaralni. Valahogy ezeken nem sértődnek be mikor ezeket csinálják 🙂 vicces
tegnap 17:48
7/51 A kérdező kommentje:
#5 Én csak simán morbidnak tartom, ha valaki rákérdez arra, hogy védekezés nélkül dugok-e(a vér és plazmaadás előtti kötelező kérdést leszámítva).
tegnap 17:51
8/51 anonim válasza:
Nem azt kérdezik, te azt olvasod ki belőle. Ez a te látásmódod.
tegnap 17:56
9/51 A kérdező kommentje:
#8 Mert szerinted az, hogy próbálkozni a gyerekvállalással mit jelent?
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!