Miért kérdezgetik a családokban a gyermektelen fiatal párokat arról, hogy "próbálkoznak-e" már a gyerekkel? Akik ilyet kérdeznek, azok belegondolunk, hogy mit is kérdeznek?
Adott a helyzet, már elég ideje együtt van a pár, korban aktuális a gyermekvállalás kérdése.
És ilyenkor mindig van olyan, aki megkérdezi, hogy "Na, PRÓBÁLKOZTOK már?"
Aki ilyet kérdez, az belegondol abba, hogy amúgy arra kérdez rá, hogy védekezés nélkül szexelnek-e már?
Nem pont ugyanez, de nekem a folytonos nyomasztasokbol es meggyozni probalasokbol van elegem. 3 honapos lesz a kislanyom, nem is terveztunk tobbet, egyebkent is van testvere a ferjem altal, de a terhessegem alatt es a szules ota is kapom az okoskodast, hogy majd a kovetkezovel igy meg ugy, meg szuljek mert fiatal vagyok, kell a testver (holott ugyebar van testvere, de megkaptam, hogy a feltestver nem ugyanaz, mert nem en szultem) es mindig elmondom, hogy nem, nem lesz tobb. Erre mi a valasz mindig? Majd meggondolom magam, ugyanmar, majd par ev mulva mashogy gondolom, meg van idom, stb.
Fszomnak van kedve gyozkodni barkit is. Mintha nem magyarul mondanam. Sokan kenyszert ereznek arra, hogy gyozkodjek a masikat, nem fogadjak el a hatarozott valaszt, erre izgulnak, hogy ok jol megmondhassak a masiknak, meg vitatkozzanak. Aztan meg vannak sertodve, ha valaki beszol nekik, hogy ugyan kussoljanak mar, es ne szoljanak bele olyanba amihez semmi kozuk.
Mert a legtöbb ember fejében az alapértelmezett sorrend, hogy ha egy fiatal pár összeházasodik, idővel gyereket is szeretnének és vannak, akik nyíltan rá is kérdeznek, hogy itt tartanak-e. Így feltéve a kérdést magánéletben vájkálósnak tartom. De van az a viszony, ahol szerintem rendben van, ha az illető finoman(!) a pár gyerekvállalással kapcsolatos terveit tudakolja. Az engem is zavart, amikor távolabbi ismerős, de volt, hogy random idegen azt firtatta, hogy miért nincs gyerekem. Vetélés után különösen érzékeny voltam erre. Hát még annak milyen lehet, akinek egyáltalán nem lehet gyereke!
Azért a próbálkozás és a gumi nélkül szexelés nem teljesen ugyanaz. Plusz aki kérdezi, nem a technikai részletekre kíváncsi, hanem a vágyott végeredményre.
"A hüvelygombát nem mondanám el, mert az gusztustalan"
És az nem, hogy Juditkába telibe élvez-e a férje, vagy sem?
9 mert idősebbeknél természetes volt, hogy van gyerek, ezért azt gondolják, valamilyen betegség miatt nem lehet.
Csak mostanában divat a carpe diem, shoppingolok, plazázok, műkörmözök, 5x annyit költök feleslegesen, mint amennyibe egy gyerek kerülne.
Ezt a feminizmus és a média programozza a nőkbe, persze akik ezt közvetítik, azoknak a legtöbbször van gyerekük.
45, miben más a "próbálkozás"?
Itt van egy anya, akinek nagyon fáj, hogy a fia nem akar gyereket.
Talán mert az élőlényeknél a két legfontosabb ösztön a lét és a fajfenntartás.
https://www.gyakorikerdesek.hu/csaladi-kapcsolatok__egyeb-ke..
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!