Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Miért kérdezgetik a családokba...

Miért kérdezgetik a családokban a gyermektelen fiatal párokat arról, hogy "próbálkoznak-e" már a gyerekkel? Akik ilyet kérdeznek, azok belegondolunk, hogy mit is kérdeznek?

Figyelt kérdés

Adott a helyzet, már elég ideje együtt van a pár, korban aktuális a gyermekvállalás kérdése.

És ilyenkor mindig van olyan, aki megkérdezi, hogy "Na, PRÓBÁLKOZTOK már?"

Aki ilyet kérdez, az belegondol abba, hogy amúgy arra kérdez rá, hogy védekezés nélkül szexelnek-e már?

tegnap 16:57
1 2 3 4 5 6
 21/51 anonim ***** válasza:
49%
#20 Társadalom ide, társadalom oda, ez MAGÁNÜGY!!!
tegnap 18:49
 22/51 anonim ***** válasza:
59%

Szervizmérnök, te egész nap ChatGPT-zel? Lassan már minden kérdésnél látom a neved és a "válaszaidat" :D

Minek teszel ide USA-specifikus választ? Még arra sem veszed a fáradságot, hogy a kérdésbe, amit a ChatGPT-nek felteszel, legalább beleírd, hogy melyik országhoz viszonyítva adjon választ? :D

tegnap 19:04
 23/51 anonim ***** válasza:
8%

#21: mivel egy társadalomnak fontos (kéne hogy legyen), hgy milyen formában marad fent, ezért szerintem nem, nem magánügy.

Szerinted miért lenne magánügy?

(#20-as vagyok)

tegnap 19:08
 24/51 anonim ***** válasza:
100%
Engem idegesít, hogy állandóan kérdezgetik tőlem ismerősök mióta a lányom férjhez ment, hogy nem jön még az unoka?
tegnap 19:15
 25/51 Szervizmérnök úr ***** válasza:
25%

22.

Értelmezési zavaraid miatt nem érted, plusz a gyűlölködő mentalitás.

1. Nem neked írtam, egy kérdésre válaszoltam.

2. Nem vagy itt rendész, hogy rendezkedj.

3. Nem véletlenül vettem az amerikai példát, hanem direkt így kérdeztem:

"USA családi szokások, beszélgetések során illik a fiatal párt arról faggatni, hogy a gyermeknemzéssel foglalkoznak, próbálkoznak?

Egyszerűen csak megláttam a kérdést és direkt arra voltam kíváncsi, hogy tőlünk azért sok tekintetben fejlettebb helyeken hogyan is van ez? Sőt, még a választ is sejtettem nagyjából, de azért megpróbáltam, hogy ezzel is alátámasszam a kérdést / válaszokat.

Kinek fáj ez, senkinek nem ártottam vele, csak egy érdekesség, plusz infó.

Te gyűlölködsz itt állandóan, rá vagy állva a nickemre, ez már nem egészséges, csak nem veszed észre magad.

Keress szerintem egy pszichológust, ez már nem normális, amit művelsz.

Panaszt fogok tenni ellened, összegyűjtve az összes piszkálódásaid egy kupacba, ha nem bírsz leállni.

tegnap 19:26
 26/51 anonim ***** válasza:
82%
Azért probémás ez a kérdés, mert sokan vagyunk úgy, hogy próbálkozunk, csak nem jön össze egyenlőre. Egy egy sikertelen hónap után fájó tud lenni egy ilyen kérdés. És nem egy random ismerősnek szeretném magyarázni az egyik legbelsőbb magánügyemet. Úgyhogy mi el sem mondtuk, hogy próbálkozunk, nem hiányzik hogy nézegessék terhes vagyok-e már. Úgyhogy én ilyenkor vissza szoktam kérdezni, nekik milyen a szexuális életük, mi a kedvenc pozíció. Ezután általában felismerik, mennyire bunkók voltak.
tegnap 19:39
 27/51 anonim ***** válasza:
43%
#26: azért egyszer érdeklődni nem érzem bunkóságnak. Nem kell elmondani, amit nem szeretnél, elég egy "nem szeretnék válaszolni" is szerintem. Persze, ha utána további nyaggatás van, az már más ügy.
tegnap 19:46
 28/51 anonim ***** válasza:
14%
Nade mért ne lehetne elmondani, hogy próbálkoztok, és nem akar összejönni, 26-os? Nem szégyen! Ettől ti nem vagytok rosszak! Ami emberi és nem árt másnak, az nem szégyenletes! Megnyitja a kapcsolatokat a bizalom.
tegnap 19:48
 29/51 anonim ***** válasza:
75%
Csak hogy ezek olyan emberek, akikkel nem akarok semmilyen kapcsolatot megnyitni. És nem szégyellem, de fájdalmas pont, nem is mindig van kedvem erről beszélni még a bizalmi körömmel sem. Természetesen a hozzánk közel állók tudják mi a helyzet. Szerintem azért bunkóság egyszer is rákérdezni, mert ha valaki elég közel van ahhoz, hogy elmondjam, akkor kérdezés nélkül is elmondtam már korábban. Ha még nem mondtam el, akkor nincs meg az a viszony, hogy ne lenne bunkóság megkérdezni.
tegnap 20:03
 30/51 anonim ***** válasza:
77%
Az olyan emberekkel, akikkel nem szívesen beszélsz, egyáltalán nem kell semmilyen kapcsolatot tartani, 29-es. Köszönni és továbbmenni.
tegnap 20:38
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!