Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » 3 évig együtt éltem valakivel....

3 évig együtt éltem valakivel.A ház amiben együtt éltünk az enyém. Az első 2 évben sok alakítattam a házon.Most külön mentünk.Felmerült a kérdés, hogy mivel sok munkája van az én házamban, én tartozok neki.Az volna a kérdésem: mi az amit követelhet?

Figyelt kérdés

Ő is segített a fizikai kivitelezésben. Azt mondta, mivel a rezsit én fizetem és teljeskörű ellátást is kap, egálban vagyunk.

Az utolsó évben csupa olyan fejlesztések történtek ami neki volt fontos. Pl: születés és névnapjára nagy létszámú társaságot akart meghívni így kavicsos placcot alakított ki az udvaromon, nyársalót betonozott, nagy medencét vásárolt, és rossz idő esetére rendbe tette a garázst, ápolta a gyepet stb, saját pénzt is belefektetve.

tegnapelőtt 17:20
1 2 3
 11/23 Szabobianka3 válasza:
94%
Nálunk is úgy van hogy 3 tulaj egy ház. Amit számlával bizonyítok azt bíróságon behajthatom a másik 2 tulajtól. Nálad szinte semmi ilyen nincs.
tegnapelőtt 18:01
 12/23 anonim ***** válasza:
86%
Lényegében semmit nem követelhet.
tegnapelőtt 18:03
 13/23 anonim ***** válasza:
80%
A medence húszezertől sok millióig kapható. Ott marad. Kavicsos placc ott marad. Garázs rendbetétele takarítástól lakhatóvá tételig terjedhet. Ötezertől milliókig. Ott marad. (Rezsi+teljes ellátás)-nálad maradó érték=előjeltől függően vagy ő tartozik vagy te. Hogy mit követelhet? Amiről számlája van. Hogy mit lenne korrekt adnod? Amennyi a számítás eredménye.
tegnapelőtt 18:07
 14/23 anonim ***** válasza:
100%

"Azt mondta, mivel a rezsit én fizetem és teljeskörű ellátást is kap, egálban vagyunk."

De ha ő ezt mondta, mi a probléma? Nem követel semmit. Te akarsz adni?

tegnapelőtt 18:22
 15/23 anonim ***** válasza:
87%

Nem jár neki semmi, mivel ő szívességi lakáshasználó volt nálad. Voltam így, nagymamámtól kapott pár millát beletettem az akkori párom panel lakásába (nem voltunk házasok sem, bejegyzett élettársak sem). Amikor szakítottunk, egy bőrönddel jöttem el, utána ügyvédhez is elmentem, ő magyarázta meg, hogy szívességi lakáshasználó voltam, szorozzam ki a hónapok számát azzal, amennyi bérleti díjat fizettem volna, ha bérelem egy ilyen lakás felét. És az X év alatt kb. kiadja az én beletett 6 millámat, viszlát.

Nálatok ugyanez.

tegnapelőtt 18:39
 16/23 anonim ***** válasza:
93%

"élettársak (nem hivatalos, nem bejegyzett) a vagyonszaporulatból a szerzésben való közreműködésük arányában igényelhetnek részesedést. A részesedésben való közreműködés arányának megállapítása bizonyítási kérdés, amelynél figyelembe veszi a bíróság még a háztartásban, az élettársi közösségre tekintettel végzett munkát is.

Amennyiben a bizonyítás felvételét követően nem lehet megállapítani a felek szerzésben való közreműködését, úgy azt egyenlőnek kell tekinteni"

tegnapelőtt 19:45
 17/23 anonim ***** válasza:
86%

ad #14

"Azt mondta, mivel a rezsit én fizetem és teljeskörű ellátást is kap, egálban vagyunk."

Ezt a mondatot kellene pontosítani, hogy érthető legyen. Mikor mondta ?? Különváláskor vagy már a kezdet kezdetén ?

Miből gondolod, hogy követelni akar valamit vagy ténylegesen követel ? Beszéltetek már erről vagy csak benned támadtak bizonytalan érzések ?

tegnapelőtt 20:17
 18/23 anonim ***** válasza:
81%

A #16-os válasza a helyes.

Sokan azt gondolják, hogy közös vagyon csak akkor lehet ha házasodik az ember, pedig csupán azzal, hogy együtt élnek élettársak lesznek (nem kell papír róla) és az az alatt szerzett vagyonon bizony a végén ugyanúgy osztozni kell, mint házasság esetén...

tegnapelőtt 20:41
 19/23 anonim ***** válasza:
100%

Mennyit költött rá, amit bizonyítani tud? Ha nincsenek számlák, akkor semmit nem követelhet.

Kiszámolhatnád neki, hogy te mennyit költöttél a rezsire, kajára, amiből ő is részesült és azt is, hogy a környéken mennyi a bérleti díj, aminek megfizetését megúszta azzal, hogy az ingatlanodban lakott. Rakjátok a kettőt egymás mellé...

Undorító, hogy micsoda emberek vannak! Nyilván életszerűtlen az, hogy a párodtól bérleti díjat kérj, ahogyan az is, hogy ha van valami munka, amit a ház körül meg tudsz csinálni, akkor azt ne csináld, mondván, nem a te tulajdonod...Ahelyett, hogy rendben elválnátok, most pénzesíteni akarja a ráfordított munkáját? Hát bakker, akkor a másik oldal meg forintosítsa csak azt, amit a bérleti díj fedez (lakáshasználat, amortizáció, berendezések használata), meg minden mást is, amiben ő nem vett részt , de élvezte (takarítás, főzés), aztán lássuk a mérleget!

tegnap 04:59
 20/23 anonim ***** válasza:
70%

19/ Egyáltalán nem biztos hogy mindent ő fizetett. Olyan is van, hogy rákölti az egyik fél a lakásra a pénzét ami csak az ő tulajdona. Aztán 10-én meg már nincs pénze és a másik tartja el. Nem kér kölcsön. + segít a felújításban, esetleg ő vesz dolgogokat a házba, de nincs számlája.

"pénzesíteni akarja a ráfordított munkáját?" Ja aztán ha eladja akkor Ő pénzesíti a másik munkáját az úgy fer?

tegnap 05:15
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!