Hogyan tudna több generáció, több család is veszekedés nélkül együtt élni?
Én lassan kezdek kikészülni. A férjemmel, három gyermekünkkel, édesapámmal és az új párjával valamint 2 gyermekükkel élünk együtt. Egyikük a féltesóm, a másik a hölgy előző kapcsolából született.
Nagy a ház, el is férünk, de mégis folyamatosak a veszekedések, főleg édesapám párja robbantja ki ezeket. Mindenbe beleköt, miért akkor, miért ott, miért úgy... Egyszerűen borzasztó. Szombaton abba kötött bele, hogy miért vannak mindenhol képkártyák kirakva, pedig mikor megismerkedtek édesapámmal, már akkor is tudta, hogy van egy súlyosabban érintett auti fiunk.
Édesapám és a férjem is sokat dolgozik, így ők a javából kimaradnak, cserebe jut nekik a folyamatosan puskaporos hangulat.
Fogalmam sincs, hogyan csináljak azok, akik együtt élnek és mégsem mennek egymás idegeire!
9 ember egy házban az akkor is rengeteg, ha ebből ketto szülő, a többi meg a gyerekuk. El kell költözni.
Mondjuk amúgy engem is zavarna, ha az otthonom ki lenne kártyákkal tapétázva- de megertem q te oldalad is, hogy ez kell. Nem tudom miért éltek együtt, de q megoldás a költözés.
Sehogy, ez régen sem ment vita nélkül, csak ezt próbálják elöadni néhányan. Olvass bele pár szépirodalmi regénybe, micsoda gyűlölködések voltak családon belül már régen is. Még a legjobb, legszeretőbb családokban is volt konfliktus időnként.
Miért kell egymás hegyén-hátán laknotok?
Úgy hogy általában volt egy családfő és mindenki másnak kuss volt a neve. Ezt a többiek pedig elfogadták, mert különben mehettek volna amerre láttak.
Igazából nálatok is ez a megoldás. Megszoksz vagy megszöksz. Vagy behódolsz és csöndben nyeled a mérged, vagy elköltöztök.
Külön konyha nincs, de külön füdőszoba van. Nincs arra felesleges pénzünk, hogy az ő kedvéért átalakítgassuk a házat. A férjem már mondta, hogy ha ennyire elviselhetetlen, akkor tegyük ki, de az a baj, hogy akkor vinné a féltesómat is, azt meg az édesapám rosszul viselné.
Próbálok megértő lenni, próbálok vele mindent megbeszélni, de az én tűrőképességem is véges.
A ház az anyai nagyszüleimé volt, én örököltem. Anyuékkal itt éltünk, én is ide születtem. Azt hittem nem lesz belőle gond, ha apa párja is beköltözik, mert normalis nőnek tűnt, erre tessék...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!