Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Hogyan tudna több generáció,...

Hogyan tudna több generáció, több család is veszekedés nélkül együtt élni?

Figyelt kérdés

Én lassan kezdek kikészülni. A férjemmel, három gyermekünkkel, édesapámmal és az új párjával valamint 2 gyermekükkel élünk együtt. Egyikük a féltesóm, a másik a hölgy előző kapcsolából született.

Nagy a ház, el is férünk, de mégis folyamatosak a veszekedések, főleg édesapám párja robbantja ki ezeket. Mindenbe beleköt, miért akkor, miért ott, miért úgy... Egyszerűen borzasztó. Szombaton abba kötött bele, hogy miért vannak mindenhol képkártyák kirakva, pedig mikor megismerkedtek édesapámmal, már akkor is tudta, hogy van egy súlyosabban érintett auti fiunk.

Édesapám és a férjem is sokat dolgozik, így ők a javából kimaradnak, cserebe jut nekik a folyamatosan puskaporos hangulat.

Fogalmam sincs, hogyan csináljak azok, akik együtt élnek és mégsem mennek egymás idegeire!

2024. jún. 10. 10:44
1 2 3 4 5 6 7
 1/68 anonim ***** válasza:
96%
Ehhez kell a másik fél is, vagyis, hogy mindkettőt kompromisszumkész, rugalmas és megértő legyen. Ha ez egyik oldalon nem sikerül, akkor te hiába feszíted magad, nem tudsz mit tenni.
2024. jún. 10. 10:50
 2/68 anonim ***** válasza:
100%

9 ember egy házban az akkor is rengeteg, ha ebből ketto szülő, a többi meg a gyerekuk. El kell költözni.

Mondjuk amúgy engem is zavarna, ha az otthonom ki lenne kártyákkal tapétázva- de megertem q te oldalad is, hogy ez kell. Nem tudom miért éltek együtt, de q megoldás a költözés.

2024. jún. 10. 10:53
 3/68 anonim ***** válasza:
100%
Csak úgy, ha van minden családnak külön lakrésze, saját konyhával, saját fürdővel, saját mosási lehetőséggel.
2024. jún. 10. 11:01
 4/68 anonim ***** válasza:
100%

Sehogy, ez régen sem ment vita nélkül, csak ezt próbálják elöadni néhányan. Olvass bele pár szépirodalmi regénybe, micsoda gyűlölködések voltak családon belül már régen is. Még a legjobb, legszeretőbb családokban is volt konfliktus időnként.

Miért kell egymás hegyén-hátán laknotok?

2024. jún. 10. 11:13
 5/68 anonim ***** válasza:
97%
Ha a különköltözés nem opció, meg kellene oldani, hogy mindkét családnak legyen külön lakrésze külön konyhákkal, külön fürdőszobákkal és mindenki tartsa tiszteletben a másik lakrészét, csak akkor menjetek át egymáshoz, ha feltétlenül szükséges. Ez a nyugalom és a béke kulcsa.
2024. jún. 10. 11:18
 6/68 anonim ***** válasza:
97%
Ha nagy a ház és hosszútávra terveztek, akkor érdemes külön lakrészt kialakítani.
2024. jún. 10. 11:24
 7/68 anonim ***** válasza:
95%

Úgy hogy általában volt egy családfő és mindenki másnak kuss volt a neve. Ezt a többiek pedig elfogadták, mert különben mehettek volna amerre láttak.

Igazából nálatok is ez a megoldás. Megszoksz vagy megszöksz. Vagy behódolsz és csöndben nyeled a mérged, vagy elköltöztök.

2024. jún. 10. 11:29
 8/68 anonim ***** válasza:
100%
Sehogy nem lehet, nem is egészséges dolog így együtt élni. Én biztos nem élnék a szüleimmel így 28 évesen, gyerekkel meg aztán pláne nem. Miért nem költöztök külön?
2024. jún. 10. 11:48
 9/68 anonim ***** válasza:
83%
Gondolom azért élnek együtt, mert a kérdező megorokolte az anyja után a ház felét.
2024. jún. 10. 11:50
 10/68 A kérdező kommentje:

Külön konyha nincs, de külön füdőszoba van. Nincs arra felesleges pénzünk, hogy az ő kedvéért átalakítgassuk a házat. A férjem már mondta, hogy ha ennyire elviselhetetlen, akkor tegyük ki, de az a baj, hogy akkor vinné a féltesómat is, azt meg az édesapám rosszul viselné.

Próbálok megértő lenni, próbálok vele mindent megbeszélni, de az én tűrőképességem is véges.

A ház az anyai nagyszüleimé volt, én örököltem. Anyuékkal itt éltünk, én is ide születtem. Azt hittem nem lesz belőle gond, ha apa párja is beköltözik, mert normalis nőnek tűnt, erre tessék...

2024. jún. 10. 11:55
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!